Byggahus.se

Avslutad: Vinn läcker utomhusbelysning

 1. Annelie Hultberg
  Administrator Nivå 6
  Avslutad: Vinn läcker utomhusbelysning
  twilight-klot.jpg

  I veckans tävling har du chans att vinna läcker utomhusbelysning i form av två ljusklot i olika storlekar, att förgylla din trädgård eller uteplats med. Fjärrkontroll medföljer och du kan välja mellan skiftande färger eller ett fast ljus på en färg. Uppladdningsbara batterier och transformator ingår också. Ljuskloten har diametern 40 resp 30 cm och går att ställa var för sig eller i par. Tävlingen är inte sponsrad, det är Byggahus.se själva som står för vinsten.

  Så här tävlar du:
  Svara på frågan samt motivera varför just du borde vinna.
  Fråga: I vilken projekttråd har man byggt den här kattingången på fasaden?
  kattingang.jpg

  1 Hos Vi bygger Älvsbyhus Edith
  X Hos Sydöstra hörnet av Sverige
  2 Hos Villa Ramnemark, projektet som bara växer

  Posta ditt svar och din motivering i den här tråden. Vinnaren utses fredagen den 27 mars.
  OBS: Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås inom två veckor.
  -----------------------------------------------
  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
   
  Redigerat 27 mar 11:24
  • Laddar…
 2. V
  Medlem Nivå 1
  Rätt svar: alt 2, villa Ramnemark- projektet som bara växer.

  Motivering: efter 10 år ska mina föräldrar äntligen ta tag i sitt altanprojekt. Hade varit så roligt att ge dem dessa lampor att pryda den blivande altanen med.
   
 3. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 19
  2 Hos Villa Ramnemark, projektet som bara växer

  Jag ska bygga en altan i sommar och behöver nog en katt också så jag tänker att jag kan använda dessa lampor för att locka till mig en katt att mysa med på altanen.
   
 4. tveksamt
  Husägare Nivå 9
  Svar 2.

  Vi ska bygga altan i vår och jag försöker övertala min sambo om det rimliga i att dra fram lite el till altanen när man ändå är igång. Med dessa att placera på altanen kan vi lägga den diskussionen till handlingarna!
   
 5. J
  Medlem Nivå 3
  Svar: 2

  Vi byggde hus för 3 år sedan. Fortfarande så tror folk att vår huvudentré är bredvid garaget (ganska meningslös dörr utan glastak). Vi tolkar det som att vi behöver ”markera” både trappa och ingång med något schysst. Typ dessa:)
   
 6. R
  Medlem Nivå 1
  Svar 2.

  För att mina 2 år gamla integrerade decklights har kastat in handduken. Följde slaviskt alla tips och råd här på forumet men nu måste altantrallen skruvas bort om jag ska byta dom och det är ett evighetsjobb.
   
 7. M
  Medlem Nivå 1
  Svar: 2 Hos Villa Ramnemark, projektet som bara växer

  Jag och min fru har nyligen flyttat till hus med altan och trädgård. Hon har länge pratat om hur hon ska spendera mysiga sommarkvällar på uteplatsen med vårt första barn som kommer nu i sommar. Detta hade varit en perfekt födelsedagspresent till henne.
   
 8. K
  Medlem Nivå 6
  Svar: 2

  Ramnemark har inspirerat mig till en massa projekt i flera år och även om mina resultat är långt ifrån vad han åstadkommit så skulle det vara skönt att bara sätta sig på verandan, njuta av skenet från dessa ljusklot och fundera på nya utmaningar.

  Kul att han blir uppmärksammad med denna tävling!
   
 9. L
  Husägare Nivå 1
  svar: 2, Hos Villa Ramnemark, projektet som bara växer

  Motivering: Vi har faktiskt en rätt okej altan där vi spenderar mycket tid på somrarna. L vinklad mot söder. Men tyvärr mot kvällarna är den rätt mörk där vi inte har någon vettig belysning. Har funderat en längre tid vad man skulle ha där. När man sätter sig med en filt med ett glas vin mot kvällen och har det trevligt vore dessa ljusbollar perfekt!
   
 10. C
  Medlem Nivå 10
  Svar: 2 Hos Villa Ramnemark, projektet som bara växer

  Motivering: i samband med halloween vandaliserades vår trädgård, bor med hörnläge så vi är mer utsatta. Hade samma typ av utomhusbelysning och även inbyggda spots längs utkanten av hela altanen som de slog sönder. Bollarna kastade jag och spotsen har jag bara tagit ur (med undantag för de som blev ”skonade”) men har inte haft ork att lägga nya. Vore trevligt med stämningsbelysning nu när våren tittar in, har just nu bara en omysig vägglampa.
   
 11. M
  Medlem Nivå 1
 12. R
  Medlem Nivå 2
  Svar: 2.

  Vår trädgård är ett totalt mörker..
   
 13. C
  Medlem Nivå 2

  Svar: nr 2!

  Jag skulle vilja vinna gör ute där jag bor är det mörkt. Det skulle vara härligt att ha dessa på sltan; så både jag och förbi passerande grannar går lite ljus i mörkret
  OCH de är jäkla snygga!
   
 14. K
  Medlem Nivå 1
  Svar: 2

  Min fru älskar lampor! Hon vill gärna stå och titta ut över stan i mörkret och se alla husen men lampor. Med de här lamporna i trädgården kommer hon kunna stå hemma och mysa medans hon tittar ut genom fönstret!
   
 15. Dikij Kaban
  Medlem Nivå 2
  Svar: 2, Villa Ramnemark

  Projektet Bihuset påbörjades ifjol och ska färdigställas i sommar. Slungrum för honung och utrymme för förvaring av alla biodlargrejor i nära anslutning till bigården är en dröm som nu blir verklighet. Utanför huset ska vi iordningställa en vacker plats där man kan titta på de flitiga små liven på lagom avstånd. Klart ska det finnas klotbelysning där.