U
Skydda hörseln med Stihl!
Kvinna ler, bär hörselskydd. Hörselkåpor med STIHL-logotyp, svart och orange detaljer, säkerhets- och skyddsutrustning.
Den här veckan tävlar vi ut de snygga hörselkåporna Stihl Dynamic BT.

Tack vare bluetooth kan du enkelt lyssna musik, radio eller ljudbok under arbetspasset, samtidigt som buller reduceras med 29 dB. Den inbyggda mikrofonen gör att du smidigt kan prata i telefonen utan att behöva ta av dig kåporna. Med sin lätta vikt på 370 gram ger Dynamic BT hög komfort under såväl korta som långa arbetspass - vare sig du arbetar i trädgården eller håller på med ett renoveringsprojekt. Dynamic BT skyddar effektivt upp emot 109 dB.

Så här tävlar du:
Besvara frågan nedan samt motivera varför just du ska vinna hörselskydden, i ett inlägg i den här tråden.

Fråga:
1926 lanserades Sithls första motorsåg som var en tvåmanssåg för användning på sågverk. Hur mycket vägde den?

Vinnaren utses fredagen den 3 februari.

OBS! Vi bortser från ditt tävlingsbidrag om du inte har fyllt i din profil med fullständiga namn- och adressuppgifter inkl. telefonnr för sms-avisering.
-----------------------------------------------
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vi tackar Stihl som sponsrar den här tävlingen.
 
  • Gilla
Ewa i Tofta och 12 till
  • Laddar…
richardtenggren
Svar: 48 kg

Ser perfekta ut när man ska trimma runt gräsmattan och få en lugn stund för sig själv! :)
 
Redigerat:
Svar: 48 kg

Jag tycker om att jobba i min egen lilla värld. Då behöver man skärma av alla störande moment och bara njuta av någon motivationshöjande slagdänga.
Dock inser jag ibland att den musik jag brukar lyssna på låter ganska likt en ylande motorsåg, så jag kanske bara skulle strunta i skydden helt och hållet? Men det är nog inte bra i längden för hörseln.
 
  • Haha
Macfredde
  • Laddar…
Svaret är 48 kg.

Motivering: Jag har småbarn... Och jag vill kunna höra vad som sägs även efter jag varit en sväng till garaget/klippt gräset, trimmat häcken, fällt ett träd eller liknande örondödande arbeten.
 
48kg

Ska för första gången ut i skogen och hugga under våren, bra att ha hörseln i behåll även när man röjer i barnens pulkabacke.
 
48kg.

Som nybliven husägare som till våren för första gången ska behöva jobba med diverse högljudda verktyg vore ett par ordentliga hörselkåpor toppen.
 
Svar: 48 kg,

Vi är mitt uppe i en stor renovering av huset och får mycket hjälp från släkt och vänner. Hade varit underbart att kunna erbjuda dem bättre hörselskydd under tiden vi får så mycket hjälp av dem.
 
Svar: 48 kg

Motivering: Jag har nästan alltid en ljudbok i öronen när jag inte måste koncentrera mig eller höra barn och fru. Disk, tvätt, städning, byggande av förråd m.m. Med ett par hörselkåpor så blir ju hörseln skyddad samtidigt, till skillnad från mina små in-ear lurar jag har nu, som dessutom sjunger på sista refrängen.
 
48kg, notera också att den inte således förrän år 1927.

Jag har idag hörselskydd med bluetooth-lurar under, detta då de lurar jag vunnit efter en tävling här enbart har radio. Detta leder till att jag blir nästintill ihjälskrämd varje gång frun vill ha kontakt med mig och knackar mig på axeln...
 
Svar: 48kg

Som relativt nybliven husägare och snart nybliven pappa och stora renoveringar framför mig krymper pengahögen snabbt! Skulle vara ett fantastiskt tillskott då mina nuvarande kåpor sjunger på sista versen.
 
Cheesen
48 kilo... tur att den var tänkt till 2 man... jag tycker min Partner är blytung som väger 4,8 kg.

Jag behöver ersätta mina peltor alert som bara funkar på ena örat numera. Tänkte passa på att montera peltorkåporna på min nya hjälm så att jag kan ha en hjälm med kåpor i stugan(befintlig) samt en här hemma när jag ska såga med motorsågen eller röjsågen.

Stihlkåporna kommer då att användas tillsammans med: Snöslunga, gräslippare, jordfräs, trimmer, slagskruvdragaren, mutterknacken, snickerimaskiner, 6,5X55, .450marlin, .30-06 och liknande... M.a.o rätt frekvent. Jag har redan en hörselnedsättning som jag fått redan som barn då hörselskydd inte har vart av högsta prioritet på -80talet.. och jag inser att jag nära slutat använda kåpor sedan peltorkåporna blev trasig på ena örat. Tänk att det är så enkelt som att ha blåtand/radio för att verkligen använda hörselskydd.
Kommer att införskaffa liknande hörselskydd till sonen om han blir lika mycket av en pillermakare som sin far, lyckligtvis verkar han bara ha ärvt delar av mina intressen och då dom tystare.
 
48Kg

Vore kul att kunna klippa gräsmattan med Stihl och samtidigt kunna lyssna på musik.
 
48 kg.

När dottern på fem månader går fulla bananer kan det vara skönt med hörselskydd under tiden man tröstar henne. Ska man inte få skriket rakt i örat, så får man ju hålla henne upp och ner, vilket jag inte tror skyndar på tröstandet :thinking:
 
Svar: 48 kg. Stihl är favoriten bland motorsågar och dessa matchar motorsågsågandet perfekt och bara att välja favoritmusiken till.
 
Svar: 48kg

När jag såg denna tävling tänkte jag verkligen: Detta både behöver jag och ha-begäret slog till.
Användningsområdena är klart oändliga gräsklippning, kapning osv.

Stort plus att slippa fruns ilska att jag aldrig svarar i telefon när jag är ute i garaget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.