Byggahus.se

Avslutad: Vinn ett tåligt regnställ för höstens uteprojekt

 1. Annelie Hultberg
  Administrator Nivå 7
  regnstall-workwear.jpg

  Den här veckan kan du vinna ett smidigt regnställ från Workerwear.se, Fristads 4099 LRS som håller dig torrskodd även i det värsta ruskväder. Det är tillverkat i tåligt och elastiskt PU-material som gör det lätt att röra sig. Jackan har en huva som kan vikas ner och fästas med kardborreband, du stänger jackan med både tryckknappar och invändig slå med kardborrelås. God ventilation tack vare ett ok i ryggen och reglerbart ärmslut med tryckknappar på jackan, samt benslut på byxan. Reflexer på både jacka och byxa. Godkänd enligt EN 343 klass 3/1. Kommer i svart, i storlekarna 2XS - 3XL.

  Totalt värde: ca 1 300 kr

  Så här tävlar du:
  Besvara frågan nedan samt motivera varför just du ska vinna regnstället, i ett inlägg i den här tråden. Fråga: Vad innebär siffran 3 i EN 343-klassificeringen ?
  Svaret hittar du här: Workerwear.se

  Vinnaren utses fredagen den 30 okt. Kontrollera gärna att den adress du angett på din profilsida fortfarande stämmer.
  OBS: Vi förbehåller oss rätten att utse en ny vinnare om vinnaren ej kunnat nås inom två veckor.
  -----------------------------------------------
  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten skickas till vinnaren direkt från workerwear.se. Vi tackar workerwear.se för att de sponsrar den här tävlingen.
   
 2. tveksamt
  Strålskadad · Nivå 11
  Tja, det finns många treor att tala om i den klassificeringen.
  De första två (dvs. de i namnet EN 343) är just detta, namnet på europastandarden. Eller egentligen en del av namnet. Det fullständiga är "EN 343:2019" och den antogs den 5 nov. 2018.
  I standarden anges sedan två tal, ett för plaggets motstånd för vattengenomsläpplighet (övre) och ett för dess andningsförmåga (nedre).
  Skärmklipp.PNG
  För vattengenomsläppligheten anger en 3a (där 3 är max) att plagget ska motstå ≥ 13 000 Pa enligt:
  Skärmklipp.PNG
  För andningsförmågan anger en 3a (där 3 är max) komforten när plagget används en längre tid (fritt översatt) genom en rekommendation över tidsgränser baserat på omgivande temperatur enligt:
  Skärmklipp2.PNG
  Där RET står för Resistance of Evaporation of a Textile.

  Just det här regnstället är klassat som 3/1 varför jag får anta att 3an som åsyftas är den för vattengenomsläppligheten.

  Kort sagt, på ren svenska, innebär 3an att plagget är vattentätt.

  Så varför ska jag vinna då? Jo, dels för att jag är korkad nog att faktiskt leta upp ett dokument över en svensk och europeisk standard och dessutom faktiskt läsa det. Och dels för att mitt nuvarande regnställ är så dåligt och slitet att det inte bara gör mig blöt inifrån på grund av bristen på andningsförmåga, det gör mig dessutom blöt utifrån på grund av bristen på vattentäthet. Det är klassat som 0/0 kan vi säga...
   
 3. Theswedishgold
  Medlem Nivå 1
  Den första trean innebär den högsta klassen inom testområdet "Motstånd mot inträngande vatten".

  Den andra trean står för "Andbarhet – motstånd mot vattenånga".
  Båda dessa områden klassificeras på en skala 1-3.

  Varför ska jag vinna då.
  Vi tillträdde vårt försa hus för 3 veckor sedan.
  I samband med detta blev jag av med jobbet pga corona. I dagsläget är det helt enkelt många utgifter som ska ut trots den speciella situationen att stå utan jobb. På listan över saker att inhandla fanns förutom motorsåg, gräsklippare och diverse verktyg även ett nytt regnställ då mitt gamla börjat gå sönder.
  Kanske känns som en vädjan men det är den bästa motiveringen jag kan komma på utifrån min situation just nu :)
   
 4. Xande
  Medlem Nivå 1
  Svar:
  Den övre siffran visar klassen på plaggets vattentäthet. (max 3). Den undre siffran visar klassen på plaggets ånggenomsläpp (max 3).

  Motivering:
  Det snygga regnstället hade varit toppen nu till höstens aktiviteter i trädgården och med hunden. Att kunna komma in igen utan att vara som en disktrasa hade gjort den blöta årstiden mycket behagligare.
   
 5. S
  Medlem Nivå 1
  EN 343. Baskrav för regnkläder ställer krav på bl a vattentäthet, ånggenomsläpp, rivstyrka och slitstyrka. Den övre siffran visar klassen på plaggets vattentäthet. (max 3).

  Jag vill väldigt gärna vinna det praktiska regnplagget från workwear då vi ska bygga i höst! Så slipper jag bli blöt!

  trevlig helg!
   
 6. L
  Medlem Nivå 1


  Koden anger att produkten skyddar mot regn och snö, låter huden andas och släpper ut fukt och svett från kroppen.

  Hlsn

  Lilian Hallgren
  0706636336
  Lilian@gubbo.nu
   
 7. Bellarini
  Medlem Nivå 1
  Arbetskläder certifierade enligt EN 343 skyddar mot regn och snö, låter huden andas och släpper ut fukt och svett från kroppen.
  Arbetskläder certifierade enligt EN 343 har med testats för att klara av arbetsdagens utmaningar oavsett väder. 3 står för att plagget är helt vattentätt.

  Jag har inget bra regnställ för arbete hemma i trädgården och detta skulle vara perfekt för det. Det innebär också att jag inte skulle ha några ursäkter för att inte promenera om det regnar eller snöar blötsnö.
   
 8. M
  Medlem Nivå 1
  Första 3-an betyder Högsta vattentäthet. Den andra Bästa andningsfunktion, alltså plagget är toppen.

  Jag borde vinna för att mitt nuvarande är så gammalt och slitet att jag, som tar hundpromenader 2-3 timmar 4 gånger i veckan, alltid får tänka på vad jag bär under, blir det regn så blir jag blöt!
  Bengt
   
 9. K
  Medlem Nivå 1
  vattengenomsläpplighet och andningsförmåga 3 an betyder det bästa möjliga.

  Den 7/1 i år startade mitt livslånga "projekt ❤". Då kom min dotter som jag valt att vara självstående förälder till. Ett så bra regnställ skulle vara perfekt så vi kan vara ute i alla väderlekar
   
 10. Maria T
  Växthusberoende Nivå 6
  Två treor i EN 343 - den första ger högsta betyg för vattentäthet, den andra för ånggenomsläpp d v s hur bra plagget andas. Detta regnställ är med andra ord fått toppenbetyg vad gäller funktion.

  Då jag har en del slit-och släpjobb kvar i trädgården och vintern närmar sig med stormsteg så skulle jag uppskatta ett sådant regnställ för då kommer det även att testas för tålighet, vilket vore roligt att kunna sätta högsta betyg på. Utöver det så är det svårt att få till vettig motion i dessa "Corona-tider" så att kunna gå långa promenader även om det ösregnar vore toppen.
   
 11. Mr.Maker
  Medlem Nivå 1
  Svar taget från workerwear.se : Den övre siffran visar klassen på plaggets vattentäthet. (max 3). Den undre siffran visar klassen på plaggets ånggenomsläpp (max 3).

  Med en dålig erfarenhet från förra hösten/vinterns dräneringsarbete runt huset som resulterade i en kall och blöt vecka ute i leran så hade det suttit fint med lite fina regnkläder som håller mig torr och då kanske också lite varmare inför kommande värmekulvert som ska grävas ned.

  /Mr Maker
   
 12. L
  Medlem · Nivå 11
  Den övre siffran visar klassen på plaggets vattentäthet. (max 3). Den undre siffran visar klassen på plaggets ånggenomsläpp (max 3).

  Ett regnställ som man inte blir blöt inifrån kan vara fint o ha när man kör fyrhjuling i terrängen, reflex är ju ett plus då
   
 13. EvaMLin
  Medlem Nivå 5
  Siffran 3 innebär högsta värde för vattentäthet.
  Motivering:
  Tänker mig att testa även funktionalitet mot fästingar och älgflugor på mina svampturer i vått och torrt. Återkommer med utförlig rapport om jag vinner.
   
 14. maah
  Medlem · Nivå 16
  Den övre siffran visar klassen på plaggets vattentäthet. (max 3). Den undre siffran visar klassen på plaggets ånggenomsläpp (max 3).

  Motivering:
  Jag som ordförande i en samfällighet ställde in den årliga städdagen igår pga regn och rusk. Med ett riktigt bra regnställ hade jag inte behövt göra det och sluppit alla pikar från de mer välklädda medlemmarna :rofl:
   
 15. L
  Medlem Nivå 2
  Svart bästa kombon vattentätt och släpper ut fukten :). Inget hit en tills jag hittat håller bra standard för båda dessa funktioner. blöt utifrån eller inifrån brukar man få välja mellan :(.
  Kan detta regnställ vara det jag sökt för ur och skur i vildmarken eller vid vattnet med spöet i högsta hugg :) ?

  teknikaliteter ;). EN 343. Baskrav för regnkläder ställer krav på bl a vattentäthet, ånggenomsläpp, rivstyrka och slitstyrka. Den övre siffran visar klassen på plaggets vattentäthet. (max 3).


  /Leif