Byggahus.se

Avslutad: Uppgradera entrén med ett läckert skärmtak!

5k läst  100 svar

 1. E
  Medlem Nivå 1
  Svar är nr 3, nio färger.

  Ett snyggt och praktiskt skärmtak till ett utsatt läge på huset är ett önskemål efter tre månader i vårt nya hem. Regnet har öst ner de senaste veckorna så ett skydd över huvudet innan man låst upp dörren är ett måste. Å jo, sedan vill vår dvärgschnauzer Elna gärna ha koll innan hon föses ut på promenad, hon skulle bli ännu tacksammare
  Med vänliga hälsningar
  Carina
   
 2. S
  Medlem Nivå 3
  Svar: 9 färger

  Åh ett sånt tak har vart en våt, förlåt, såklart en torr dröm sen testen av bygget stod klart för 5 år sedan. Hade vart skönt och äntligen komma i mål med den delen (jo det finns en lista med delar vi inte är i mål med än, varav entrètaket är på topp 5) att kunna få låsa upp i lugn och ro trots att regnet öser ner som det ofta gör på västkusten :)
   
 3. Fredric Larsson
  Medlem Nivå 1
  Svar: 9 färger

  I maj flyttade vi till vårt första hus och det finns mycket saker vi vill göra. En av sakerna är att sätta skärmtak över ena ytterdörren. När man står det i regnet och försöker knappa koden så lyser det där skärmtaket med sin frånvaro.

  Nu när hösten står för dörren känns taket som ett måste! Vore en otrolig glädje att vinna detta fina tak.
   
 4. misingen
  Medlem Nivå 2
  3. 9 färger

  På vårt ganska nyinköpta hus från 60-talet sitter den brun och sliten farstukvist av obskyr snickarglädje. De enda som gillar det är getingarna bygger bo där. Vi skulle vilja få ett mer stilrent utseende och mer välkomnande entré men har inte möjlighet att få ordning på allt detta inom en överskådlig framtid och vi ska bygga själva.
   
 5. M
  Medlem Nivå 1
  Hej. Nio underbara färger finns det att välja på. Vi står i begrepp att byta några dörrar, bygga tvättstuga och renovera kök hemma och har pratat om ett tak över nya dörren till tvättstugan men när vi räknar på all renovering som ska göras så tvingas vi nog avstå från det taket om vi inte skulle ha turen att vinna ett.
   
 6. P
  Medlem Nivå 1
  När vi köpte vårat hus för 3 år sedan var trappan med tillhörand entretak nyrenoverat av förra ägaren .
  Idag ser det helt fördjävligt ut då fel material har används och vi är rädda att den kommer trilla ner.
   
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Svar: 9 färger

  Vi har köpt ett äldre hus med gult tegel som är kombinerat med ett entrétak i brun kulör. Vi tänkte måla teglet vitt och då skulle ett nytt entrétak göra succé!
   
 8. P
  Medlem Nivå 1
  Svar nio färger , blev så till mig i det första svaret så glömde skriva det  När vi köpte vårat hus för 3 år sedan var trappan med tillhörand entretak nyrenoverat av förra ägaren .
  Idag ser det helt fördjävligt ut då fel material har används och vi är rädda att den kommer trilla ner
   
 9. T
  Medlem Nivå 1
   
 10. basspelaren
  Medlem Nivå 1
  9 färger Vi har just bytt tak på huset så det vore snyggt med ett skärmtak över entren för det har vi saknat
   
 11. T
  Medlem Nivå 1
  Detta tak skulle bli ursnyggt vid våran entre. Passande mot våran vit putsade fasad. Nuvarande tak är för kort och droppar på trappstegen. Hoppas på vinst!
  Den finns i 9 färger.
   
 12. S
  Medlem Nivå 1
  9 färger

  Får dra "fattigkortet".
  Kom en knodd mitt i renoveringsarbetet. Hon är nu 6 månader och jag har i nuläget 4 projekt som väntar på att föräldrapenningen ska räcka och bli över. Ett av projekten är en ny entré, enkel entré på 2kvm med trall och litet räcke runt, ny plattsättning fram dit. Gamla plattorna är plockade, jagar på blocket efter typen av marksten vi vill ha. Detta skärmtak hade sett fantastiskt bra ut i kombination med min vision, när den väl blir klar.
  Men hon är värd väntan den här.
  IMG_20190722_105631.jpg
   
 13. M
  Husägare Nivå 6
  Svar: 9 st

  Har flera projekt planerade och en av dom är att göra om trappen till entren + tak och byta ut plåtar och stuprännor.

  Vore väldigt fint att vinna detta taket så man kan spara undan några slantar =)
   
 14. L
  Medlem Nivå 1
  1. 9 färger
  Ny fasad är planerad nu i höst och det finns inget skydd över den nya vita dörrentren vi satte i våras vilket gör sig tydligt nu när vädret blir slaskigare att det behövs skydd ovanför entreen mer än vad takutskjutet ger.
  Aluzink hade gjort sig snyggt med våra framtida aluzink stuprör :).
   
 15. T
  Medlem Nivå 1
  Hipped finns i 9 färger.

  Jag gillar entrétaket Hipped eftersom det har en klassisk design som lyfter entrén till såväl moderna funkishus som äldre sekelskiftesvillor. Vi har precis byggt en ny huvudentré i en tillbyggnad på en sekelskiftesvilla och söker därför ett entrétak som passar det skivlagda plåttaket i äldre stil och samtidigt känns modernt nog för den nya tillbyggnaden. Vi vill ha en inramning som gör entrén välkomnande och leder besökare rätt. Hipped är den perfekta modellen som kombinerar gammalt och nytt och svarar mot alla våra önskemål.

  Hipped.jpg