Byggahus.se

Avslag i Uppsala - överklaga?

 1. K
  Medlem · 4 inlägg

  krijo

  Medlem
  Är det någon som har erfarenhet av överklagan i Uppsala?

  Vi har talat med bygglovsarkitekt om mindre tillbyggnad till huset. Det svar vi fick var att det med största säkerhet skulle bli avslag på en ansökan eftersom man nyligen börjat vara striktare i bedömning enligt detaljplanen.
  Konstigt tycker vi eftersom nästan alla grannar redan gjort liknande tillbyggnader, de senaste för bara ett par år sedan. Den tillbyggnad vi tänker oss är dessutom mindre än vad de flesta grannar har.

  Bygglovsarkitekten sa dock att visst kan vi söka, och om ni får avslag är det ju bara att överklaga.

  Har du nån erfarenhet av bygglovsstrul i Uppsala så skriv en rad!

  Ska allt vara så krångligt???
   
 2. E
  Medlem · 4 inlägg

  evelknievel

  Medlem

  Re: Avslag i Uppsala - överklaga?

  Bygglovsnämnd i Uppsala blir man inte klok på. planerar nybyggnation i ett område med en strikt detaljplan. Åkte runt i området och fann hus som föreföll att avvika från detaljplan. Åkte till kommun och plockade fram bygglovsritningar på dessa. Hittade byggytor som översteg detalplanen med mer än 25%, hus som definitionsmässigt är 2-planshus(endast 1½-plan tillåtet) och där byggnadshöjden kraftig överstegs, bebyggelse på prickmark mot vår tomt och till och med svartbyggen.

  Det intressanta är nu att man inte tänker bevilja liknande bygglov i framtiden och det kan jag inte förstå logiken bakom. Det intressanta är att de hus som fått störst tillåten byggyta och bygghöjd är byggda på ren spekulation för att säljas så fort de är färdigbyggda och just dessa får göra märkvärdiga avsteg. Det är väl bara i Sverige som vi är så blåögda att vi inte direkt skriker "mutor!" eller? Kan inte finnas någon annan förklaring....

  Du har kort sagt ingen aning vad som gäller när du har med Uppsala kommun att göra, det är en Kafkavärld. Helt godtyckligt kommer de att för dagen hitta på hur de ska handlägga ett bygglovsärende ???
   
 3. Kaitsu_L
  Medlem · Uppsala · 117 inlägg

  Kaitsu_L

  Medlem

  Re: Avslag i Uppsala - överklaga?

  Låter :surprised: kan man säga... kanske tur att man ska inte ska bygga i detaljplanerat område då.... någon som har erfarenhet av hur lång tid bygglovsbehandlingen tar i Uppsala?
   
 4. R
  Medlem · Uppsala · 998 inlägg

  RoTe

  Medlem

  Re: Avslag i Uppsala - överklaga?

  Me tanke på hur politikerna i denna stad är så är det inte konstigt att bygglovsnissarna är lite...

  Vad tusan ska ni bygga här för? Uppsala körs i botten av dessa jävla politiker. Flytta till värmland och köp ett slott för samma pengar som tomten kostar här.
   
 5. Kaitsu_L
  Medlem · Uppsala · 117 inlägg

  Kaitsu_L

  Medlem

  Re: Avslag i Uppsala - överklaga?

  Det där med politikerna är en universell naturlag :-X så inte skulle en Värmlandflytt hjälpa. Nej, men allvarligt - ingen som har erfarenhet av bl-hanteringen här? 4 månader har jag hört någonstans, men ingen aning om det stämmer.
   
 6. B
  Medlem · 2 inlägg

  behrenfeldt

  Medlem

  Re: Avslag i Uppsala - överklaga?

  Hej!
  Vi har sökt bygglov för en tomt som ligger utanför detaljplan i Uppsala och vi lämnade in vår ansökan i början av november och det är inte klart än. Det som varit problemet är avloppsfrågan. Eftersom det inte är kommunalt avlopp så gäller det är kontrollera ordentligt vad som får anläggas. Förra ägaren hade fått godkänt för infiltration men tydligen inte informerat grannarna tillräckligt så det var inte giltigt. Ska ni bygga i Uppsala, var beredda på långa handläggnings tider. Ska ni ha eget avlopp så var beredd på att kommunen vill ha det ordentligt utrett. Det har ju varit en del problem med förorenat vatten där de gett tillstånd för infiltration. Naturligtvis är det en viktig fråga, så för att slippa att behöva vänta kolla upp detta så fort som möjligt!
   
 7. G
  Medlem · 2 147 inlägg

  Re: Avslag i Uppsala - överklaga?

  För oss tog det ca 4 veckor men det var under semestern. Grannen lyckades pressa igenom sitt bygglov på en vecka strax före semestern.
   
 8. Perpendicular
  Medlem · Uppsala · 28 inlägg

  Perpendicular

  Medlem
  • Uppsala
  • Villa, 2000-talet
  • Medlem nov 2007
  • 28 inlägg
  Tja, G_F, ni verkar ha vunnit på Uppsala kommuns chokladhjul. Har nyss läst i Upsala Nya Tidning att handläggningstiderna närmar sig halvåret. F_n trot.
  Byggde ni i enligt detaljplan i tidigare detaljplanerat område?
   
 9. Mikael_L
  Medlem · 40 282 inlägg
  Var det halvårsväntan, år 2004 också, då?
  Såvitt jag förstår (sneglar på inläggens datum) var det den sommaren GF fick sitt bygglov.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.