Byggahus.se

Avsaknad av dränering?

 1. M
  Medlem · 44 inlägg

  martintimell

  Medlem
  Frågar åt en polare, som byggt nytt hus? Vid provgrävning har han upptäckt i efterhand att dränering saknas på vissa ställen (oprofessionelt arbete). Han skall ha slutbesiktning snart? Vilka möjlighter har man förutom att kräva att markgubben åtgärdar problemet? Han har tröttnat på sin markentreprenör kan man ta in någon annan och skicka räkning till entrprenören??
   
 2. M
  Medlem · 44 inlägg

  martintimell

  Medlem

  Re: Avsaknad av dränering?

  ingen som vet?
   
 3. Hemmakatten
  Medlem · 11 667 inlägg

  Re: Avsaknad av dränering?

  Det första vore väl att prata med entreprenören och påpeka felet. Har din kompis gjort det? Om det vid slutbesiktningen blir ett fel noterat som skall åtgärdas så (har jag för mig) entreprenören två månader på sig att åtgärda felet. Är huset beläget i norra Norrland så kanske det i detta fallet inte är möjligt förrän till våren.

  Är det så att entreprenören inte åtgärdar inom föreskriven tid så kan man då, men först då vända sig till annan entreprenör. Normalt sett brukar man innehålla 10% av beloppet tills slutbesiktningen är gjord. I så fall kan man ta så mycket som behövs av dessa pengar för att betala annan entreprenör. Räcker inte pengarna kan man såklart kräva den första entreprenören på ersättning, men räkna med att det kan ta tid om du måste gå till tingsrätten (och kanske kosta mer än det smakar).
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.