Byggahus.se

avloppslukt från taket på ett nybyggt myresjöhus

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Jag har byggt ett myresjöhus i våras, och det luktar iband jävligt mycket avlopp från taket, det fullständigt stinker vissa dagar, vissa dagar är det ok, men man känner alltid avloppslukten. Inne i huset känner man ingenting. Vi har ett minireningsverk som avloppet går till.
  Vad beror detta på?
   
 2. C
  Medlem Nivå 6
  Ett direkt till avloppstammen anslutet rör ,"avloppsluftaren", mynnar alltid ut på taket. Det är nödvändigt med "tilluft" till avloppssystemet på detta sätt för att det inte skall bildas vaakum i rörsystemet. Så det är naturligt att viss doft känns vid mynningen av luftaren.
  Är det möjligen så att ditt minireningsverk inte har kapacitet nog att ta hand om avloppspartiklarna tillräckligt snabb och lukt, och kanske även partiklar, blir stående kvar i rörsystemet längre tid än vid ett vanligt avlopp där allt försvinner mot kommunens eller annat större reningsverk på direkten, och detta förorsakar lukten?

  Tidigare har det funnits ventiler att sätta på luftaren som hindrar luft att tränga upp den vägen men medger att luft sugs in för att motverka vaakum. Jag känner dock inte till om sådan finns numera. Kolla med entreprenören eller tillverkaren av reningsverket.
   
 3. K
  Medlem Nivå 3
  Vi har samma problem med ett nybyggt myersjöhus, egen avloppsanläggning (också levererad av myresjöhus) och vidrig stank på framsidan av huset där avluftningen sitter, vissa dagar. Det verkar som om avloppsystemet så som det är konstruerat inte är anpassat till egen avloppsanläggning? För övrigt sitter avluftningen precis brevid utblåset för köksfläkten och ibland när man står i köket känner man stanken även från fläkten....
  Vi har talat med byggledaren om detta vid några tillfällen, men utan resultat. Problemet är att det är svårt att demonstrera hur det är, eftersom det bara vissa dagar stinker riktigt illa (tror att det hänger ihop med lufttrycket på något sätt?)..
  Skall det behöva vara såhär?
   
 4. Myresjohus
  Medlem Nivå 3
  Jag föreslår att ni tar kontakt med aktuell lokal entreprenör som installerat om det går att göra något åt problemet.
  Lufttrycket bör ju spela in om lukten försvinner uppåt eller trycks ner mot marken.


  Magnus Brusefält
  Myresjöhus marknadsavdelning
   
 5. H
  Medlem Nivå 1

  Odörfälla från Kemfilter

  Hej.

  En Odörfälla från Kemfilter kan vara lösningen..