Byggahus.se

Avdrag för att jobba från hemmet?

 1. S
  Medlem · Nivå 11
  Jag menade inte att håna de som blivit uppsagda, det är självklart skittråkigt för dem. Men majoriteten har kvar sina jobb än så länge och bibehåller sin lön nästan oavsett om de jobbar eller är permitterade. ÄN så länge är min uppfattning att alla i min närhet har enormt mycket mer pengar än tidigare, grannar, kollegor och vänner som inte längre går på krogen, åker utomlands eller andra aktiviteter lägger pengar på hög eller renoverar / Köper hus.

  Detta påverkar också bostadspriserna som ökat med mer än 10% sedan början på året.

  För att inte tala om alla som tidigare roade sig med festa, fotbollsresor och liknande aktiviteter helt plötsligt blivit börshajar och gjort vinster på Tesla och Apple :)
   
 2. optimum
  Medlem · Nivå 15
  Kanske föräldrarna borde får avdrag för att deras ungdomar bor kvar hemma då de aldrig fick chansen att skaffa sig ett jobb då företagen drog ned på alla rekryteringar mitt i pandemin.

  Utan jobb kommer de inte kunna skaffa egen lägenhet och kan heller inte betala något hemma.
  Dock behöver de inte så mycket pengar till party mm men kläder och mat.

  Troligen viktigare avdrag än vi som har jobb och kan jobba hemifrån.
   
 3. H
  Medlem Nivå 10
  Det fodrar en separat dörr från utsidan och ingen anslutande dörr till övrig bostad. Har du ett rum i bostaden får du ett schablonavdrag och det handlar inte om något stort belopp.
   
 4. S
  Medlem · Nivå 11
  Helt rätt!

  Just nu ska man bara vara tacksam för att man fortfarande har jobb och dessutom kan göra det hemma :)

  Jag gör cirka 70% av mitt jobb hemma, de jobb jag måste göra ute på "plats" gör jag på kvällarna när alla gått hem. Det blir bäst så för alla :) Gjorde så redan innan pandemin också.
   
  • Laddar…
 5. K
  Medlem Nivå 2
  Ja inte konstigt att du får ont i huvudet om rast för dig som hela tiden sitter i nät möten framför datorn är att kolla på annat på datorn!!! Är nog hjärncellerna som pajjar hos dig :).)
   
 6. pacman42
  Medlem · Nivå 15
  Jag sa inte att det var smart, jag sa att det är så det blir...
   
 7. Talvan
  Medlem Nivå 6
  Avdrag kanske inte är rätt

  men man borde få bidrag för kontorets utrustning, jag mena r möbel r
   
 8. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Ok, det har ingen pratat om här.
   
 9. T
  Medlem Nivå 3
  Du har fel. Jag pratar om att upprätta hyresavtal mellan dig som privatperson och aktiebolaget på marknadsmässig hyra. Inte några avdrag. Det krävs då inte det du skriver utan bara att hyran är marknadsmässig. Överhyra blir beskattat som lön.
   
 10. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Om det finns någon som helst osäkerhet kring vad huvudvärken kommer av så tänk en gång till på sittställningen....

  Jag har av och till haft stora problem med vad jag kallar spänningshuvudvärk. Alvedon etc hjälper inte ett skit. Efter sommaren i år lackade jag ur på detta och tänkte till en gång till. Monterade bort armstöden på min kontorsstol och kunde då köra in stolen 1 dm närmare skrivbordet. 1 decimeter.

  Efter det är flera år av huvudvärk borta.

  Kommer tillbaka när jag slarvar med sittställning/stolsposition men nu går det ju att fixa. Och nu när jag dessutom kan stå och jobba så är ju saken biff....
   
 11. pacman42
  Medlem · Nivå 15
  Där har jag inga problem. Har elektriskt höńsänkbart bord och byter flera gånger per dag mellan sittande och stående. Har även en bra justerbar stol.

  Jag tror att migränen är en kombination av mycket arbete, kaffe och lite utevistelse.
   
 12. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Japp, det låter bra. Menar bara att det, uppenbarligen, är lätt att tro att man sitter rätt när man justerar kroppsläget några centimeter och får en enorm förändring.

  En hund kanske kan vara något för dig...:) varmt på fötterna och du måste gå ut.....!

  Den som behöver nytt jobb nästa år kan förövrigt starta hunddagis, det kommer bara nästa bransch som slår omsättningsrekord när alla börjar jobba mer som vanligt igen....
   
  • Laddar…
 13. K
  Medlem Nivå 8
  Jo - det var ju just det som stod i inlägget innan mitt:

   
  • Laddar…
 14. R
  Tror dock det blir svårt att hyra ut ett sovrum eller undantag för att sitta och jobba.
  Min släkting gör det mest för att de verkligen inte har möjlighet att vara i verkstan och äta, oljigt och jävligt. Men tror inte han vinner så mycket på det i slutändan ändå.

  Jag tycker att om det inte medför enorma kostnader så ska man bara låta det gå.
   
  • Laddar…
 15. H
  Medlem Nivå 10
  Som jag skrev tidigare, har du skild ingång utifrån till kontoret och ingen innerdörr till boendet så kan du ha ett hyresavtal. I annat fall schablonavdrag. Kanske var det lite otydligt i mitt förra inlägg.