Byggahus.se

Atriumhus av Wingårdh nedsänkt i berget i Göteborg - Grand Designs

 1. C
  Medlem · 4 inlägg

  Håller helt med, tycker generellt att Svenska GD inte inspirerar och berör när projekten är så överdrivna, med undantag av program nr 3, han som byggde själv inskogen.

  Förstår inte att programledaren inte är mer kritisk och reagerar, 40 mille är ju ett skämt.


  Då tycker jag Husdrömmar varit mer realistiskt och Gert har ju varit mer kritisk och konstruktiv tycker jag.

  Christer
   
  • Laddar…
 2. S
  Medlem · 87 inlägg
  Jag har sett tre avsnitt nu och det börjar likna teater.
  Verkar orimligt att de som bygger är så bakom flötet som de vill påskina. Tror snarare att det ligger dolda agendor.
  Vad säger att det är sant att huset i avsnitt 6 kostade 40M? Det kanske kostade 20 men det är alltid lättare att sälja om man kan lura någon att köpa det för tex. 35M om de tror att de fyndar ett hus som kostat 40M att bygga...
   
  • Laddar…
 3. C
  Medlem · 76 inlägg
  Nja, det är lite väl konspirationsteoretiskt. Att det gått på 20 är helt orimligt. 40 är nog rimligt. Min killgissning var 30. Jag har sett alla avsnitt och det här med att kraftigt underskatta vad det kostar att bygga och sedan släta över med ”ja, ja ... det blir alltid dyrare än man trodde ... haha” är ett genomgående tema i GD:s och, som det verkar, i byggbranschen. Man underblåser amatörism och oansvarighet. Det handlar inte om att det är ”dyrt” eller att ”den som har pengar ska få spendera”. Inte alls. Det handlar om att vara professionell. Att sätta en realistisk budget. Undrar om paret i senaste filmen hade gett sig in i projektet öht om de fått klart för dig var slutnotan skulle hamna? Det är en rätt stor skillnad på 22 och 40 miljoner. Att det var mycket sten som skulle sprängas och fraktas var en förutsättning från dag ett, så ingen överraskning eller något som ”gick snett”. Måste ha funnits med i ursprungsbudget.
   
  Redigerat 2 jan 12:30
 4. M
  Medlem · 836 inlägg
  Det är väl snarare fråga om en rikemans "show off". Grand Design är ju ett av många program under temat "Min är större än din" ;)
   
  • Laddar…
 5. jskoglu6
  Medlem · 8 inlägg
  Jag blev förbryllad över planlösningen. På övervåningen finns köket och det är ofta hjärtat i ett hus. Därifrån vill man ju ta sin kaffekopp och sätta sig utomhus och skåda ut över havet, men det blir ju verkligen krångligt då man måste gå ner en våning först. De stora fönstrena utan solskydd gör nog utsiktsplatserna där outhärdliga när solen gassar, dock häftig plats när det är ruskväder.
   
 6. M
  Medlem · 86 inlägg
  Det är närmast standard för atriumhus att ha lutningen inåt. Programledaren låtsades att det var på något sätt unikt. Det byggdes en hel del fina atriumhus under miljonprogrammet (Spånga Kyrkväg , rinkeby tensta eller Gråhundvägen vid Skarpnäck) och de flesta är uformade så. Se även Jorn Utzons (Sidney Operan) Fredensborg eller Romerhusen enl nedan.

  [​IMG]

  Få atriumhus har dock terassbjälklag på gården...

  Kaffet kanske passar sig bättre på innergården? Vindskyddat och utblickarna genom huset är nästan lika bra. Planlösningar är alltid kompromisser, kök på nedre plan hade komplicerad entrésituationen och "tvingat" huset att upplevas stort. Som det är gjort kan man leva på övre plan.
   
 7. Lilllovis
  Medlem · 1 inlägg
  Kan hålla med! Roligare att se, och även människor som får bo i husvagn mm för att få ihop pengar.
  Känns lite mer jordnära
   
 8. S
  Medlem · 87 inlägg
  De hade klarat sig med granpanel och några”Dörrögon” mot gatan.
   
 9. E
  Medlem · 272 inlägg
  detta är ett av de mest träffsäkra inläggen jag sett hittills.. tror du träffat på en åder av sanning här. Kan vara ett digitalt currykryss.
   
 10. richardtenggren
  Medlem · 2 980 inlägg
  De hade väl inga fönster mot gatan eller mot några grannar(fanns väl ett)?
  Ville bara påpeka att spegelglas inte tillför något då det oftast är mest intressant kvällstid, och då funkar det inte.
   
 11. S
  Medlem · 383 inlägg
  Detta bygga var ju bara för mycket. Gjorde hur fult ingrepp som helst i berget och drog över budgeten å det förskräckligaste. 40 mille är ju helt uppåt väggarna. Frun nästan grät. Stackarn.

  Skulle vilja se mer av smakfulla kluriga byggen, som grabben som byggde för rimliga pengar i Sörmlandsskogen och såna byggen som även Grand Designs i UK består mycket utav.

  Sist men inte minst ta bort ränteavdraget eller sätt maxtak och kyl av marknaden, detta är ju bara ytterligare ett bevis på hur snett det gått.
   
  • Laddar…
 12. L
  Medlem · 2 154 inlägg
  Herregud!
  Det var ett tillrättalagd tv-program för att skapa känslor och tyckanden. Jättekul att någon som bygger ”vräkigt” vill visa upp bygget. Jag tycker det blev jättefint. Skulle inte ha något emot att bo så. Grattis Fredrik och Sofie till ett fint hus!
   
 13. L
  Medlem · 2 inlägg
  Någon som vet vilket material de använder på trallen?
   
 14. N
  Medlem · 1 430 inlägg
  Följ honom på Instagram. https://instagram.com/skogsvilla_1?igshid=5xcdjak3ae3v