Byggahus.se

Åtgärda besiktningsanmärkningar

 1. J
  Medlem · 7 inlägg

  JennieoDaniel

  Medlem
  Hur länge har Modulenthus på sig att åtgärda de anmärkningar som påtalades vid slutbesiktningen. Är det inom 2 månader dessa ska åtgärdas?
  Och hur länge ska det ha gått innan man får behålla den summa som vi har innestående så att vi själva kan åtgärda felen?
   
 2. Z
  Medlem · 7 inlägg

  zootcase

  Medlem

  Re: Åtgärda besiktningsanmärkningar

  Dom har 2 månader efter slubesiktning, om inget annat är beslutat, och då är datumet dokumenterat i besiktningspapperen. Å andra sidan har nu 10 veckor passerat EFTER detta datum, och dom har ännu inte klarat av att uppfylla sin del av avtalet. Så totalt över 5 månader sen vi slutbesiktigade huset har gått utan att dom är helt färdiga. Om inte ni har skriftligen att ni får behålla summan efter en viss tid, kan ni räkna med att få betala hela summan. Dom har inte fattat konseptet att en nöjd kund sprider god reklam.
  It takes a lifetime to build a good reputation, but only a second to lose it.
  - Och Modulenthus har använd sin sekund.
  Lycka till
   
 3. J
  Medlem · 7 inlägg

  JennieoDaniel

  Medlem

  Re: Åtgärda besiktningsanmärkningar

  Vi har nu väntat i 10 månader efter slutbesiktningen och anmärkningarna är fortfarande inte åtgärdade. Vi har skickat brev nu så får vi se vad de svara.

  Men måste vi ha bekräftelse ifrån dem innan vi anlitar egna hantverkare?

  Och hur gör man med sånt som en hantverkare åtgärdat men som man inte är nöjd med?
   
 4. B
  Medlem · 2 inlägg

  byggare-bob

  Medlem

  Re: Åtgärda besiktningsanmärkningar

  Hej!
  Det ni ska göra är att skicka ett brev eller email till Modulent hus där ni frågar hur deras plan för att åtgärda felen ser ut. Därefter skriver ni, har vi inte hört något från er inom två veckor börjar vi ta in oferter från hantverkare. De pengar ni håller ska ni betala till hantverkarna. Blir det pengar över måste ni nog dessvärre betala dem till modulenthus.
  Men som någon var inne på tidigare >en nöjd kund sprider god reklam<. Så hade de varit smarta borde ni, som väntat tio månader, få behålla slantarna som plåster på såren...
  Vill man sätta press på företaget kan man ju alltid vända sig till Insider på TV3, de brukar ju gärna ta upp Husföretagens avsaknad av moral och heder. Eller varför inte Sverker på plus som kan skicka hela företaget i soptunnan...
  Lycka till i alla fall!
   
 5. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: Åtgärda besiktningsanmärkningar

  Tidsfristen brukar anges i besiktningsprotokollet, annars är det 2 månader som gäller.
  Ni skall nu SKRIFTLIGEN meddela Modulenthus att de har 2veckor(eller annan tidsfrist) att låta åtgärda anmärkningarna Om inte detta sker kommer ni att anlita annan entreprenör att åtgärda bristerna på Modulenthus bekostnad.

  Om åtgärderna sedan blir billigare än det belopp ni innehållit så kan ni behålla mellanskillnaden som "plåster på såren".
  Om ni måste betala mer än det belopp ni undanhållit så kan ni begära ersättning hor Modulenthus för mellanskillnaden. (förutsatt att ni köpt tjänsten till ett marknadsmässigt pris)
  Om ni däremot väljer att leva med felen eller göra vid dem själv så behåller ni självklart hela beloppet.

  Viktigt är dock att ni skriver brevet och ger dem skälig tid att åtgärda. (skälig tid i detta fallet anser jag är minst en vecka från det de har fått brevet. De har ju haft 10 månader till på sig)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.