Byggahus.se

Asus Lyra dämpar hastighet?

  1. J
    Medlem Nivå 8
    Jag har fått problem med mina asus lyra efter att det gjordes en programuppdatering förra helgen. En av noderna kom aldrig igång och fick installeras om på nytt. Sedan är det väldigt svårt att få sakerna att koppla upp sig och man kopplas ned hela tiden! Dessutom så får man helt plötsligt bara ut max 10Mb/s när man mäter. Det är i princip konstant hela tiden så det känns som att något bromsar där.
    Jag kopplade ur allt och mätte direkt vid anslutningen som kommer in i huset och där har jag 50 som det skall vara!
    Jag har försökt komma i kontakt med supporten men det går trögt.. Någon som har en ide?
     
  2. Boilerplate4U
    Medlem Nivå 6
    Tyvärr suger svenska supporten men även deras online-forum. Kör du "mesh" med flera Lyror kopplade trådlöst mellan varandra?
     
  3. J
    Medlem Nivå 8
    Ja det gör jag. Fattar inte hur allt bara kunde lägga ner. Fick lite support efter ett tag, och dom ville att jag skulle ladda ner ny firmware.
    Det gick efter många försök bara på en av dom fyra. Efter flera dagar fick jag tag i support igen och dom menar att det måste vara hårdvarufel och att dom behöver lämnas in. Men kan det bli fel på fyra puckar på en enda gång? det är ju inte direkt gratis heller eftersom jag inte har garanti.
     
  4. blackarrow
    Elektroniktokig · Nivå 13
    Nej, högst osannolikt att det uppstår 4 hårdvarufel samtidigt.

    Blev funktionen sämre efter uppdatering av mjukvaran hade jag backat tillbaka till den äldre som var installerad innan. Alternativt väntat på en nyare version och installerat den.

    Factory reset kan rensa bort konstigheter (konfigurationsparametrar) vid större uppdateringar.

    Har alla Lyror samma FW Release nu?
    De kan få problem att kommunicera med varandra om de har olika version.
     
  5. Boilerplate4U
    Medlem Nivå 6
    Vad får du för hastighet med enbart den första pucken som är ansluten till internet? (stäng av övriga puckar)
     
  6. J
    Medlem Nivå 8
    Nej jag lyckas bara få in den nya FM på en. Dom andra håller på en stund och avslutar sedan med att lysa rött.
     
  7. J
    Medlem Nivå 8
    Aldrig över 10. Oftast mellan 2 och 5.
     
  8. Boilerplate4U
    Medlem Nivå 6
    Det var ju ingen vidare drag! Vad får du om du kopplar in internet-kabeln direkt i datorn?

    Ps..ha inte kvar internet-kabeln i datorn någon längre tid för då kommer man garanterat försöka att hacka datorn.
     
    Redigerat 6 dec 2019 16:25
  9. blackarrow
    Elektroniktokig · Nivå 13
    Det låter inte bra.
    Kan du se vad de olika noderna kör för FW (FirmWare) version?
    Kan man inte se någon översiktsbild i appen som visa hur trafiken går mellan noderna?

    Om uppgraderingen skiter sig, så finns det en rescue metod som även skall ”väcka döda tegelstenar” till fungerande elektronik igen. Lite meckigt dock, men en PC och en nätverkskabel är allt som behövs.

    Vad jag förstod så har du full fart på inkommande linan, men efter första Lyran så går det trögt.
    Satsa att få fart på denna först. Stäng av strömmen på de andra så de inte stör.

    När det är löst kanske uppgraderingen av de andra fungerar, eller inte :cry:

    Du beskrev inte vad du och supporten försökt med för att lösa problemet.
    Factory reset som tar bart alla gamla inställningar kan vara bra och brukar rekommenderas.

    Tänk också på att ASUS brukar ha 3 års garanti oavsett vad butiken säger.
    Det räddade mig en gång. Då är supporten guld värd, för med ett ärendenummer hos ASUS support, så blir det inget tjafs i butiken.

    Vad har du för FW release nu?
     
  10. J
    Medlem Nivå 8
    Det ligger nära 50. Det är det jag betalar för. Jag har testat flera gånger.
     
  11. J
    Medlem Nivå 8
    Det var en rescue jag försökte efter kontakt med supporten och sedan in med ny firm ware. Men det vill sig inte. Funderar på att försöka sälja skiten till nån som fattar sånt här.
     
  12. blackarrow
    Elektroniktokig · Nivå 13
    Enligt en väldokumenterad procedur?
    Allt gick bra utom att lyran lyste rött efteråt?
    Blev det ”rätt” FW version?
    Var det den ”första” med internetanslutningen? Eller de andra AP noderna?

    (Misslyckade programuppdateringar är aldrig kul. Min nya dator med Windows 10 varnade att supporten kommer att avslutas om jag inte uppdaterar, men problemet var ju att uppdateringen inte lyckades :mad:
    Det löste sig dock efter nästa större uppdatering som kom).
     
  13. Fairlane
    Medlem · Nivå 11
    Måste hålla med om att Asus Lyra verkar vara en produkt som inte håller kvalitet. Jag har tre stycken, varav två syntes i appen, den tredje ville inte.

    Efter senaste FW-uppdateringen blev det problem igen. Slutade med att jag fick återställa samtliga. Fick igång den första och nöjde mig med det en dag. Sen anslöt jag nummer två och döpte till vardagsrum. Efter det så hade jag inget internet mer... Kollade jag trådlösa nät så dök mitt nät upp (utan internet), vardagsrum dök upp som ett eget nät och sen även den nodens egen sid.

    Ihopparning fungerar 25% av gångerna oavsett avstånd.

    Suck, nu är det återställt igen och jag kör på en. En måste nu köras rescue på. Får se om jag hinner i helgen. Jag har alltid varit nöjd med Asus innan, men nu är dyker mitt förtroende som en sten.
     
  14. Boilerplate4U
    Medlem Nivå 6
    Jag hade också problem med fw-uppdatering första gången när jag körde webbgränssnittet. Funkade bättre med iphone-appen och efter uppdateringen funkade även webbgränssnittet bättre. Lyckades till och med stänga av de förbaskade disco-lamporna! ;)
     
  15. hsd
    Medlem · Nivå 12
    ASUS är skit, flera av deras produkter levererar bra wi-fi täckning men efter någon eller några uppdateringar har halva effekten försvunnit med dålig räckvidd och hastighet som följd (finns piratprogram för bättre prestanda)