Byggahus.se

ARN: "Klickgolv som glider isär bör åtgärdas"

 1. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Om det står tydligt på detta golv att det inte får användas med vissa foamer så kan jag tycka att snickaren har ett ansvar.

  Vi la ett golv åt en kund och det golvet hade limmat foam på baksidan, och då var det tydligt förklarat i anvisning att vissa underlag absolut inte fick användas.
  Men i regel så finns det väldigt lite info medskickat.
   
  • Laddar…
  • Svara
 2. F
  Medlem · Nivå 10
  Man behöver kanske inte vara en nobelpristagare för att räkna ut att underlagsfoamen inte har nått att göra med att golvet glidit i sär. Felet stavas billigt och dåligt laminatgolv lagt på golvvärme.

  Samma kund hade garanterat gnällt om hantverkaren vägrat lägga in hans billiga biltema elgrejer också. Kanske hade han skrivit en tråd här och fått medhåll ifrån en massa likasinnade som lever efter devisen att det alltid är nån annans fel än mitt eget.
   
  • Svara
 3. B
  Medlem Nivå 6
  Håller med ovannämnda - kunden får gott bemötande när hen hör av sig till företaget om problemet - men väljer att inte ge företaget en chans och vänder sig sen direkt till ARN 😮 Varför liksom?
   
  • Laddar…
  • Svara
 4. F
  Medlem Nivå 4
  Fel foam eller rättare sagt för mjukt underlag är lika förödande som att inte ha ett tillräckligt jämnt undergolv
  Fogarna tål inte den vertikala last som uppstår när man belastar klickfogen vid användning.
  Detta i sen tur har att gör med de mekaniska egenskaperna i stommen vilken oftast är av HDF som har lätt för dela/skikta sig vid vertikal belastning.

  Om golvet delar sig på grund av golvvärme beror det på att golvet blivit låst så det inte kan röra sig.
  Sedan är det rätt att det finns en skillnad på hur mycket man kan lasta olika golv innan det händer men det vanligaste är att golvet är lagt fel där det inte fått rätt utrymme till rörelse.
  Anlitar man proffs räknar man med att de ska veta vad som fungerar men är man en envis kund som vill ha det billigaste finns så klart risken att man får vad man frågar efter....
   
  • Svara
 5. B
  Medlem Nivå 6
  Det ska ju lämnas utrymme längs med väggar utmed golvlister(varför har jag inte fått helt kläm på, speciellt inte när d gäller icke trägolv), kan det liksom inte bara lätt avhjälpas med utfyllnad med några kilar eller en list längs en väggsida? Under golvlist alltså :x
   
  • Svara