Byggahus.se

Arkitekt för "stor och komplicerad villa i äldre stil (se foto)". Gärna nära Stockholm

 1. S
  Medlem · 235 inlägg
  Hej,

  Jag vill bygga en villa som på olika vis kanske avviker lite från vad som är vanligt. Jag vill bland annat bygga två våningar källare under jord, ha ett större garage/verkstad ihopbyggt med huset samt få till en snygg träfasad (helst) i äldre stil. Dessutom vill jag gärna ha ett fint torn på mitt hus! :)

  Ett exempel på en exteriör design som jag verkligen gillar finns på följande bild/länk:
  [​IMG]

  (jag har gjort flera försök att kontakta arkitekten som ritat detta hus, ,men har nu gett upp då jag inte får kontakt)

  Bäst vore såklart med någon arkitekt som kan hjälpa till eller förmedla kontakter/hjälp inom det mesta som har med bygglov och konstruktion att göra också.

  Även tipps på konstruktör eller ett generellt "bollplank" för mitt projekt mottages tacksamt(!!!). Då man kan säga att det totalt blir 5 "våningar" (2 källare+2 vanliga + inredd vind) så ser jag ingen annan möjlighet än att iaf delar av konstruktionen blir i betong och det gör dessutom att jag kan få upp längre takbjälklag i konstruktionen.

  Nackdelen är att jag har haft mycket svårt att få tag på kompetens då de konstruktörer som jobbar med villor inte verkar räkna på denna typ av konstruktioner och de som har komptens ej har varit intresserade av "privathus" utan verkar jobba med olika höghus, industrifasigheter och andra infrastrukturprojekt som broar etc..
   
 2. Palmis
  Medlem · Västra götaland · 88 inlägg

  Palmis

  Medlem
 3. S
  Medlem · 235 inlägg
  Tack, jag ska göra ett försök, det känns dock som det är mest folk där som är allmänt intresserade av (äldre/klassisk) arkitektur än just arkitekter(?). Men tack ändå, det kan vara värt ett försök.
   
 4. FG
  Medlem · Göteborg · 795 inlägg

  FG

  Medlem
 5. B
  Husägare · Göteborg · 1 257 inlägg

  bossespecial

  Husägare
 6. S
  Medlem · 235 inlägg
  Ja, det verkar intressant, även om det är en bit bort. Jag kanske kontaktar dem. Någon som erfarenhet av dem?

  Jag har även sökt på arkitekt.se, men tyckte det var svårt att hitta där. Bäst hade varit en personlig rekomendation och tar gärna en rekomendation även från någon som kanske inte just är specialiserad på denna stilen ifall de är seriösa och duktiga.
   
 7. J
  Medlem · Blekinge · 9 159 inlägg

  justusandersson

  Medlem
  Kan bara upplysa dig om att huset du har på bild är gamla direktörsvillan i Ronneby Brunnspark, ursprungligen byggt privat som sommarhus åt direktör Ernst von Heidenstam 1884. Det är tyvärr inte känt vem som ritat det, men arkitekten är med säkerhet död. Jag går förbi där minst en gång i veckan på hundpromenad och tycker det är väldigt fascinerande. Tyvärr är det inte lika vackert invändigt, det är lite kyffigt.
   
 8. S
  Medlem · 235 inlägg
  Ah! Stort tack...hittade bilden på en arkitekts hemsida, men det var nog under rubriken "inspiration", kanske dumt av mig att tro att denne arkitekt ritat villan. Men det är bra inspiration för mig iaf och jag vill gärna bygga något liknande! :)
   
 9. J
  Medlem · Blekinge · 9 159 inlägg

  justusandersson

  Medlem
  Ronneby Brunnspark är värd ett besök av den som gillar gamla vackra hus. Det finns även ett stort antal sådana utanför det egentliga brunnsområdet, eftersom de flesta gästerna bodde på olika pensionat.
   
 10. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 841 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Så märkligt att lägga ett hus man inte ritat själv på sin hemsida när man är arkitekt, och utan att berätta vem som gjort det, särskilt när hen är död? Men inte ovanligt har jag förstått.
   
 11. FG
  Medlem · Göteborg · 795 inlägg

  FG

  Medlem
  Säker på att du inte vill ha en DDR-kub som alla andra?

  [​IMG]
   
  • Laddar…
 12. M
  Tillbyggare · Skåne · 185 inlägg

  MoggeS

  Tillbyggare
 13. Peter_Henry
  Allvetare · Knivsta · 165 inlägg

  Peter_Henry

  Allvetare
 14. S
  Medlem · 235 inlägg
  Tack, var i kontakt med dem tidigare och då hade de/hon för mycket att göra för att ta nya uppdrag... kanske ska kolla igen då det nu var ett tag sedan.
  Verkar vara en av få arkitekter som specialicerat sig på denna stil, även om hon verkar köra mer åt new england hållet...
   
 15. S
  Medlem · 235 inlägg
  Hej, oj de har jag inte sett... snyggt hus på instagram... får dock inte riktigt känslan att de jobbar med helhetsåttaganden, de verkar "bara" ha omsatt en miljon förra året. Får kolla mer med dem, de verkar iaf ha specialiserat sig på lite finare snickerier som jag vill ha.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.