Byggahus.se

Arid - mirakelmetod för dränering utan att gräva

 1. L
  Medlem · Hallands län · 33 inlägg

  Landroid

  Medlem
  Nu gör TV4 reklam för Arid. Blev intresserad, detta lät ju för bra för att vara sant. Stoppa in en elektrod i väggen, anslut en "jongenerator" och vips är fukten borta (inom 3 månader).

  Hittade följande artikel hos villaägarna: http://www.villaagarna.se/Tips-artiklar/Underhall/Dranera-inte-med-elektroosmos/

  Här kan man bl.a läsa att Villaägarnas bedömning är att tekniken – oavsett produktnamn – inte kan rekommenderas som fackmannamässigt utförande. Om produkten ändå saluförs så bör företagen vara tydliga med att utförandet inte är att betrakta som fackmannamässigt.

  Lite synd att TV4 tillåter rena blufföretag att göra reklam.
   
 2. Stefan N
  Verktygstokig · Stockholm Täby · 9 598 inlägg

  Stefan N

  Verktygstokig
  Snake oil.......
   
 3. T
  Medlem · VG · 11 262 inlägg
  På sätt och vis är det synd inte bara att TV4 tillåter reklam, utan att samhället och vårat juridiska system gör det. Det är ju rent bedrägeri Ty, det finns mer än tillräckligt många sådana här system installerade för att vetenskapligt visa många gånger om att det inte fungerar. Tyvärr.
   
  • Laddar…
 4. B
  Allvetare · Stockholm · 7 395 inlägg

  b8q

  Allvetare
  Mot stående vattentryck och kapillärkraft tror jag inte att elektroosmos skulle ha en chans, även OM tekniken hade fungerat...
   
 5. L
  Medlem · Hallands län · 33 inlägg

  Landroid

  Medlem
  Javisst är det bedrägeri eller i vart fall falsk marknadsföring. Tydligen går så många på detta att man har råd med TV-reklam.
   
 6. A
  Medlem · Kalmar Län · 12 177 inlägg

  AndersS

  Medlem
  Om du söker i forumet har den här produkten diskuterats tidigare och avfärdats som bluff.
   
 7. pelpet
  Medlem · Dalarna · 9 876 inlägg

  pelpet

  Medlem
  Finns ju hur mycket produkter som helst utan effekt på marknaden, titta bara på hela hälsokostbranschen. Det gäller helt enkelt att veta vad man köper. Annars blir man lurad dagarna i ända.
   
 8. Oasis
  Medlem · Stockholms län · 59 inlägg

  Oasis

  Medlem
  Kände mig illa tvungen att redigera en viss artikel om elektrisk endosmos på wikipedia igår. Vi får se hur länge den får ligga orörd; blir inte förvånad om det kommer kladdiga krängar-fingrar och redigerar tillbaka till den gamla texten.
  Wiki - Elektroosmos

  Det var smärtsamt tydligt vem (vilken grupp) som skrivit texten om tillämpningsområdena. Formuleringarna var överväldigande positiva och det beskrevs som en vedertagen och väl fungerande teknik att borra in skrot i källarväggarna.
  Påståenden om att tekniken förfinats under 2000-talet med hjälp av "IT-teknik (algoritmer)" och automatiska torkförlopp, fick stå utan ifrågasättande. Visst, de har säkert pillat ihop en finare styrbox med "algoritmer" men det saknas fortfarande vetenskapliga praktiska studier av en seriös aktör, såsom SP. De ifrågasättande aspekterna kring deras produkt lös med sin frånvaro. Wikipedia kan vara farligt...

  Klipper in den ursprungliga texten så förstår ni vad jag menar med smärtsamt tydligt:
   
 9. L
  Medlem · Hallands län · 33 inlägg

  Landroid

  Medlem
 10. L
  Medlem · Hallands län · 33 inlägg

  Landroid

  Medlem
  Enligt Villaägarna förekommer: Arid, Abreen, Drain Power, Dry Power, Housegard DryProtect, Waterproof
  Stockholm, Dry Safety Skåne och Fuktstoppare, just nu på den Svenska marknaden. Alla med samma bluffmetod.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.