Byggahus.se

Antennkabel genom fasad

 1. D
  Medlem · 163 inlägg

  Dark_Helmet

  Medlem
  Jag ska dra igenom antennkabel för både parabol och vanlig antenn genom husfasaden. Det är ett nybyggt trähus. Jag tänkte dra ut det på gaveln så nära under tak som möjligt. Vad ska man ha som kabelgenomföring, något slags rör och någon tätning eller?
   
 2. B
  Medlem · 20 inlägg

  Babylon

  Medlem

  Re: Antennkabel genom fasad

  Jodå! VP-rör funkar fint! Jobbade med data- och kabel-tv-nät och vi tog hålen så som nybyggaren sa; hålet skall sitta högre på insidan väggen än på utsidan. Gör inte för skarpa krökar på kabeln vid hålen, även om det blir snyggare. Risken är att mittledaren går av eller pressas igenom dielektrikumet och därmed läcker signal eller ännu värre: kortsluter mot manteln och skadar utrustningen. Täta kring kabeln vid hålets utsida också.

  /B
   
 3. D
  Medlem · 553 inlägg

  djpa

  Medlem

  Re: Antennkabel genom fasad

  Kolla bara upp med hustillverkaren om det är Ok först. Enligt en polare som byggt med Myresjöhus nyligen så får dom inte dra några kablar genom yttervägg för då gäller inte garantierna!
  Inte ens elgubbarna fick göra detta vid elinstallationen!
   
 4. KarlXII
  Medlem · 3 348 inlägg

  KarlXII

  Medlem

  Re: Antennkabel genom fasad

  Betyder det att man inte kan ha utebelysningar hos MH...? Verkar ju lagom fräscht att ha utanpåliggande sladdar på ett nytt hus...
   
 5. D
  Medlem · 553 inlägg

  djpa

  Medlem

  Re: Antennkabel genom fasad

  Korrekt, dom föreslår pannlamp... ;)

  Nädå, men tydligen får man inte gå igenom ytterväggar när man skall göra kompletterande elinstallationer i efterhand då man går igenom diffusionstätningen (plastfolie) och "stör" konstruktionen. Är ingen expert men det är så det sägs...

  Alternativet är väl då att man måste planera in sina utebelysningar innan huset byggts så att det finns rör i väggarna att dra sladdarna genom.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.