Byggahus.se

Ansluta hårddisk till DVD inspelare??

 1. C
  Medlem Nivå 7
  Hej,
  Går det att ansluta en extern hårddisk till en DVD inspelare? Kan man ansluta en Digitalbox till spelaren?
  Det finns ju både HDMI och i vissa fall USB ingång? Även DV / Firewire ingång.
  Vad kan man egentligen göra?
  Anledningen till frågorna är att jag tycker man tar hutlöst betalt för inbyggda diskar och - digitalmottagare.
  Någon som vet?
   
 2. M
  Medlem Nivå 9
  Nej det går inte, det som kostar är kraftigare processor och mjukvara som behövs för att spela in programmen på hårddisken, usb-kontakten är bara för att visa bilder från digitalkameran. Däremot kan man ofta köpa en box med 80GB disk och byta ut den mot 250GB eller liknande, det varierar dock mellan olika modeller och garantin förstörs givetvis.
   
 3. pefo
  Medlem Nivå 10
  Varför skulle det behövas en kraftigare processor för att spela in på HD isf DVD? Problemet är nog snarare att programlevereantörerna är kraftigt allergiska mot allt vad externa enheter på digitalmotagare heter! Det är tom i vissa fall så illa att man spelar in krypterat på hårddisken så utan programkort så kan man inte spela upp det man spelat in! :eek: Men vem sjutton är intresserad att spela in och sprida skiten som visas på TV nu för tiden! :rolleyes:

  Man kan ju alltid ansluta DVD-inspelaren till digitalboxen mha en SCART-kontakt för att spela in på DVD eller hårddisk, okrypterat, men med den nackdelen att man måste gå över en digital->analog->digital konvertering.

  Av någon anledning vill programleverantörerna begränsa vår rättighet att spela in och spara, förmodligen pga skräcken för piratkopiering. Det tragiska är att de inte fattar att de som 'piratkopierar' alltid kommer att få tag i materialet och alla hinder de försöker med bara gör livet surt för oss andra som bara vill utnyttja våra lagliga rättigheter. Lite OT så jag lägger ner nu. ;)
   
 4. M
  Medlem Nivå 9
  Aha sorry jag var inte med på att du menade en inspelningsbar DVD. I alla fall, om boxen ska bli godkänd av boxer får det inte vara smidigt att föra över datat till externa enheter, om man köper en godkänd box får man upp till 1000kr i "rabatt" från boxer. Därför har dom boxarna den största marknaden.
   
 5. C
  Medlem Nivå 7
  Boxer har väl för tusan inte med att göra om jag köper en box som dom inte har "godkänt"?
  Är inte ett skvatt intresserad av Boxer!
  Det finns ju fria kanaler!
  Dessutom finns boxar som dom inte har "godkänt" som kan ta in Boxers (och andras) program.
  Går det att spela in de fria digitala (HD-) kanalerna via en digital satellitmottagare?
  Blir det i så fall en ren digitalinspelning utan att gå via en analogsignal?
   
 6. M
  Medlem Nivå 9
  Nej, boxer bryr sig inte ett dugg om ifall du köper en icke godkänd box, men Svensson köper hellre en godkänd box för 2000 än en icke godkänd för 4000 eftersom han ändå kommer betala sin månadsavgift till boxer.... Därför säljs det fler godkända boxar, vilket gör dom ännu billigare, vilket gör att det säljs och utvecklas ännu fler osv osv.

  Det går alldeles utmärkt att använda en icke godkänd box med boxers kort, men då får man ingen subvention/rabatt från boxer.

  Det enklaste är att du bygger dig en HTPC, sätt i mottagare för marksänt och sattelit, och ett par kortläsare, så kan du spela in och spela upp vad du vill, krypterat eller inte.
   
 7. pefo
  Medlem Nivå 10
  Dessutom så kommer dom att svara "jasså?" om det är en "icke godkänd" box och man behöver support. Så är man lite av en teknisk analfabet så kan det vara svårt att klara sig på egen hand. Nu finns ju lyckligtvis internet och många bra forum.