Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Anlägga trädgård – hur lång tid tar det?

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 965 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Hur lång tid det tar att anlägga en trädgård beror bland annat på hur stor den här, vad som ska ingå i den och om du gör jobbet själv eller anlitar hjälp.


  Du kan läsa artikeln här: Anlägga trädgård – hur lång tid tar det?
   
 2. Stefan N
  Verktygstokig · Stockholm Täby · 11 107 inlägg

  Stefan NPremiumikon: Hand

  Verktygstokig
  Hela livet........
   
  • Laddar…
 3. P
  Medlem · Skåne · 50 inlägg

  Pal92

  Medlem
  2-3 kvm per TIMME? Förstår att han såklart räknar in allt som plintar, mätning och skruva trall men låter endå väldigt långsamt?

  Snickrade 121m utedäck på 2 1/2 helg med plintar och allt men med den matten borde det tagit 45 arbetsdagar
   
 4. iSnobben
  Husägare · Östergötland · 2 191 inlägg

  iSnobben

  Husägare
  121kvm/3=40 timmar dvs 5 arbetsdagar om man jobbar 8 timmar så det stämmer väl rätt bra med din egen tidsåtgång förutsatt att du bara jobbade 8 timmar om dagen? :)
   
  • Laddar…
 5. H
  Medlem · Österbotten · 7 317 inlägg

  heimlaga

  Medlem
  Jag förstår inte vad det är för poäng med att anlita trädgårdsarkitekt och sedan anlita någon firma som anlägger allt på en gång.

  Är man trädgårdsintresserad så behöver man ju för sin egen skull få pyssla och gräva och plantera exakt som man själv vill ha det med plantor som man har antingen köpt eller fått eller besorgat.
  Är man inte trädgårdsintresserad skall man inte ha någon annan plantering än några träd och kanske en torva gräslök och litet rabarber.
   
  • Laddar…
 6. C
  Medlem · 71 inlägg
  Med det synsättet får man, om man gillar mat, inte köpa livsmedel på Ica eller gå på restaurang utan bara odla det man ska äta?

  Snarare är det om man är intresserad som man lägger pengar på en arkitekt, annars kan man ju låta det växa som man vill.

  Vi gjorde i ordning en tidigare trädgård mha arkitekt och fick fantastiskt fina idéer som vi gladdes åt varje dag.

   
  • Laddar…
 7. T
  Anonym

  trasmed

  Anonym
  Hey Eintstein. Med den formel ligga du ju 3kvm/timme.
   
  • Laddar…
 8. iSnobben
  Husägare · Östergötland · 2 191 inlägg

  iSnobben

  Husägare
  Ja det är ju vad det står i texten...?
   
 9. P
  Medlem · Skåne · 50 inlägg

  Pal92

  Medlem
  Jag tror vi tänker samma men du räknar nog fel? I texten står 2-3timmar PER kvadratmeter alltså får man multiplicera kvadraten med den tiden inte dividera.

  Hade texten varit omvänd så som du räknade så hade jag varit med men nu måste det stå fel eller så vill jag inte få en offert från den landskapsarkitekten haha
   
 10. iSnobben
  Husägare · Östergötland · 2 191 inlägg

  iSnobben

  Husägare
  Helt rätt och då håller jag helt med dig om att det går väldigt långsamt.
   
  Redigerat 11 apr 2018 20:30
 11. H
  Medlem · Österbotten · 7 317 inlägg

  heimlaga

  Medlem
  Med det synsättet köper en matintresserad inte färdigblandade och färdigkryddade färdigmatsportioner avsedda att värmas i mikrougn och ätas direkt ur förpackningen.
  I stället så köper man kött och potatis och mjöl och smör och rapsolja och grönsaker och andra råvaror och lagar maten så som man själv vill ha den....... och om man är rik kanske man äter på en restaurang som serverar riktig lagad mat av hygglig kvalitet.

  Någonting är fel i hela ens upplägg för livet om man inte vågar skapa själv efter eget huvud. Ens liv blir ungefär som de där färdigmatsportionerna.
  Utifrån ser det ut som ett fullgott liv så länge man inte lusläser innehållsförteckningen. För en själv är det enkelt att inte behöva engagera sig i att skapa det man vill ha. Fast det livet smakar bara tråkig billig industrivara kryddad med konstgjorda aromämnen och E621. Det livet ger inte mental näring åt en själv. Precis som förtjockningmedlet i färdigmaten inte ger kroppen samma näring som man får av riktig kalops och potatis. Näring för en själv är den tillfredställelse och arbetsglädje och drivkraft som man får av att göra saker som man vill ha dem.
   
 12. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 6 968 inlägg
  Det är väl bra att vi tycker olika, var och en gör som de vill. Om inte vi hade ett jobb, familj och den nära släkten på långt avstånd så hade vi sannolikt gjort mer i trädgården själv. Trädgårdarbete är avkopplande och känns hälsosamt för kropp och själ. :)
   
 13. Xilona
  Medlem · Västra Götaland · 39 inlägg

  Xilona

  Medlem
  Det är ju inte som att arbetet i trädgården är över för att man anlitar en trädgårdsarkitekt heller. Man kan nog roa sig med att klippa gräsmatta, rensa rabatter, kratta löv, odla grönsaker, plantera nya buskar osv forever ändå. Dessutom är det ju inte sagt att man måste anlita trädgårdsarkitekten för att GÖRA trädgården, man kanske bara behöver lite hjälp för att få nya förslag på upplägget eller implementera sina idéer på ett konkret sätt? Eller så får man hjälp att fixa vissa delar direkt och så väntar med resten till senare när man har tid/ork/pengar så man kan fixa det själv?
   
 14. S
  Medlem · 113 inlägg

  Sylvestris

  Medlem
  Skaffar man trädgårdsarkitekt är man oftast mer intresserad än en trädgård med enbart gräsmatta, ett äppelträd och en vinbärsbuske. Vi ska nyttja trädgårdsarkitekt för att få ut så mycket snygg design som möjligt på en ändå så lättskött trädgård som möljigt. Idéer med svarta skärmtak a la Nordfjell vid garaget t ex. https://www.google.se/search?q=ulf+...A%2CS17cOzv8H46yFM%2C_&usg=__OWQ5JYSW3cgMT0Bu
   
 15. Cajsa Lundin
  Trädgårdsdesigner · 861 inlägg

  Cajsa LundinPremiumikon: Hand

  Trädgårdsdesigner
  Oj, jag har missat korrespondensen. Bäst att kommentera.

  Per hälsar att i hans beräkningar ingår allt, från det kunden kontaktar honom. Han har tagit totalkostnaden och dividerat med kvadratmetrar.

  Det innebär möte, inmätning, beräkning material och arbetstid, offert, materialbeställning och hämtning, förberedelse på platsen (ev urgrävning, bortforsling, rivning av befintligt), underarbete (singel duk plintar osv), körtid, ev transport- och maskinkostnader, med mera. Sen kommer själva byggandet, men mycket jobb är alltså nedlagt innan detta. Ett trädäck på 120 kvm blir alltså betydligt billigare per kvm än ett på 50 kvm.

  Det är viktigt att ta med alla "kostnader runtikring" i kalkylen, som vi som anläggare måste ta betalt för.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.