Byggahus.se

Anlägga ny privat väg mm - granne fullständigt rabiat

 1. H
  Moderator · Nivå 25
  I andra hand skulle jag ifrågasätta/överklaga sanktionsavgiftens storlek. Om jag tolkar dokumentet rätt så är det baserat på en yta 3310 kvm?

  Du har väl inte rimligen fyllt över 3000 kvm med parkerade lastbilar?
   
  • Laddar…
 2. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Om jag förstår dig rätt, är problemet att du ansökte om bygglov för P-Plats, men du började använda p-platsen innan du hade bygglov. Hade du inte ansökt om bygglov, då hade du inte fått en sanktionsavgift, men bara ett föreläggande att städa din ovårdade tomt? Och kanske en miljöavgift för att du olovligen parkerade lastbilar på din fastighet?

  Hur så bygglovsansökan ut, ansökte du om bygglov för en 3 000 kvm stor P-Yta?
   
 3. Bart
  Medlem · Nivå 9
  Vad jag kan läsa mig till behövs inget bygglov för att anlägga vägar eller parkeringsplatser på jordbruksfastigheter, eller inom skogsbruk. Så länge de inte innebär att du röjer för mycket skog eller kommer för nära vattendrag. Tyvärr för grannen verkar ju den nya placeringen vara värre än den nuvarande. Gå över till grannen och visa dina planer så kommer denne grymt ångra att han väckte den sovande björnen.
   
 4. Appendix
  Husägare · Nivå 9
  Nu kanske jag inte är snäll men jag förstår ju grannen om denne har hus på 1:22 och du vill fylla din tomt med:
  "Det är ju 6-7 lastväxlarflak, snöplogar, hjullastare, sandspridare". Då känns det ju som du ändrar inriktning på hur din tomt används rätt radikalt.

  Visserligen kan du bygga väg och söka marklov med den förändringen. men är du säker på att denne granne kommer ge sig.
  Du vill ju använda tomten till parkering/uppställning och grannen vill inte ha det bredvid sitt hus (med den trafik/försämrade ustikt det ger)

  På satelitbilden ser det ju rätt anskrämligt ut.... Antar att du inte bor på tomten :)

  Så.... Har du provat att fråga grannen hur han vill att det ska vara?
   
 5. Appendix
  Husägare · Nivå 9
  "Det är ju 6-7 lastväxlarflak, snöplogar, hjullastare, sandspridar"

  Antagligen är det det....
   
 6. H
  Medlem Nivå 1
  Jag tror grannen är 1:27 och TS 1:6 samt 1:22, men jag kan ha tolkat det fel
   
  • Laddar…
 7. T
  Medlem · Nivå 16
  Jag kan tänka mig att grannen inte uppskattar ett åkeriföretag i närheten. Det skulle jag inte heller göra, med all trafik, buller och lastbilar som kan stå på tomgång långa stunder.
  Så kanske han kommer att sätta krokben på alla sätt och vis.
   
  • Laddar…
 8. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Påminner om Hallersrud på Hammarö. Står skrot precis överallt. Fast ägarna påstår att det är saker som går att sälja.
   
 9. Andreas_kalmar
  Renoverare · Nivå 11
  Fast om man vill bestämma vad som står på grannens tomt är det nog en bra idé att köpa den. Jag har både lastbil,grävmaskin och div släpvagnar sen står det en sandspridare där oxå och mitt hus som jag bor i. Ser inte riktigt problemet.
   
 10. F
  Husägare Nivå 1
  Om du bor i ett enbostadshus (alltså inte jordbruksfastighet eller liknande) kommer du upptäcka problemet om någon klagar till kommunen, du får endast ha parkering för fordon som är för fastighetens behov. Annars kräver det bygglov och du åker på en byggsanktionsavgift för att anlagt en parkering utan lov, precis som det står tidigare i tråden.

  Men, så länge ingen klagar så behöver du inte se problemet!
   
  • Laddar…
 11. L
  Medlem Nivå 1
   
 12. L
  Medlem Nivå 1
  Är din tomt inom detaljplanelagt område eller inte?
   
 13. Andreas_kalmar
  Renoverare · Nivå 11
  Bor i ett villaområde men med trevliga grannar sen beror det ju på hur man parkerar men på ts tomt ser jag inga problem med att ställa av 8 st lvx-flak utan att det ser ut som en soptipp.
   
 14. pacman42
  Medlem · Nivå 13
  Nog känns det som om den föreslagna lösningen borde fungera. Den vita vägen är ju inget bekymmer för fastighetsägaren som klagar då det inte står några fordon på denna.

  Bara för att dubbelkolla, det finns inga andra fastigheter som nu blir beroende av att köra över den vita vägen för att ta sig ut? Det skulle kunna leda till andra former av problem, även om vägförening inte finns (än).
   
 15. G
  Medlem Nivå 2
  Blandskrot ligger väl vanligtvis på omkring 50 öre kilot, och mer för "oblandade" metaller (men dagspriser varierar). Visst går det sälja, har man tonvis med metall stående så handlar det om en del pengar även om det bara är just skrot.
   
  • Laddar…