Byggahus.se
jo denna är det. Jag tycker den fungerar utmärkt och jo den är verklig ett lyft för klippkvaliteten. Tidigare klippte vi med åkgräsklipparen på lägsta nivån, dvs 20 mm. Skillnaden mellan Einhellens 12 mm (egentligen 14 mm, men vi har slipat ned däcken) via cyliderklippningen är stor- blir tätare gräsmatta och jämnare klippt. Dock måste man helst klippa två ggr för att allt gräs ska bli klippt. Det är samma sak med greenklipparen, men där syns det inte lika tydligt.

Skulle gärna ha sådana cylinderklippare på åkgräsklipparen istället för tre rotorer.
 
  • Gilla
hus520
  • Laddar…
Klippning på 3,55 mm, lättdressning och gödning. Mycket svampangrepp, dock bara diffust och spritt.
Det tokregna på golfklubben (Abbekås)- 60-70 mm på en timme. Här fick vi 13 mm.
IMG_1411.jpeg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
hus520 och 2 till
  • Laddar…
Det var ett tag sedan. Sedan drygt en månad har klippningen bara gjorts med robotklipparen. Har inte gjort några större skötselinsatser, lite gödning och en tunn dressning av sand. Bevattningen har tagits in och hålkopparna är uppe och putsade. Så här ser greenen ut den 20 november. Har haft en morgon med frost, så gräset växer lite fortfarande. Skulle behöva klippa övriga gräsmattorna ytterligare en gång. Masken mår bra, men är inte lika kraftfull som det var förra året. IMG_1609.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Lutte och 1 till
  • Laddar…
Helt galet vilka kontraster vi har i detta land! Är över 1 månad sedan jag klippte sista gången.
Men greenen och övriga mattan ser ut o trivas
 
  • Gilla
trähandtag
  • Laddar…
Jo landet är långt och det skiljer minst 5 klimatzoner. På vår hemmabana satte klubben en Ärttörne för snart 20 år sedan- kallas Gorse i GB och är invasiv på många platser. Till för 5-7 år sedan levde den knappt, men senaste åren har den dragit iväg och banfolket måste klippa runt busken så att den inte sprider sig. Troligen orsakat av milda vintrar.
 
Tog ledig från jobbet i går eftermiddag och blåste en massa löv, så jag kunde köra med åkgräsklipparen (som smular sönder löven) och ta upp det med en efterdragen ”swiper”. Vi kör det mesta till tippen (kompost). Det var dock något blött, så det blev en del fula spår på gräsmattan av uppsamlaren. Tror att det var det sista som behöver göras denna säsong. Nu sitter en del löv kvar på två olika syrener, men de får spridas med vinden. Till helgen blir det rengöring o underhåll av maskinerna. En tråkig sak var att när jag blåste hittade vi en död igelkott, som låg utmed husfasaden. Helt intorkad. Nu ska vi skaffa hund, så å då kanske igelkottarna drar sig för att springa runt huset.
 
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.