Anlägga damm

2k läst  9 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Elina ska anlägga en naturlig baddamm och berättar här vad hon lärt sig under resans gång.

  Du kan läsa artikeln här: Anlägga damm
   
 2. S
  Medlem Nivå 8
  Det kanske är självklart för många men man bör begära en utsättning av tomten innan man börjar gräva. Utsättningar är gratis och kan rädda en från en kalldusch både bokstavligt och ekonomiskt.
  All el, vatten, avlopp, telefon och fiber går någonstans över tomten och gräver man av det blir den som gräver ansvarig, vilket kan bli en dyr historia.
  Värt att tänka på.
   
 3. B
  Anonym
  "Men ska du bada i dammen får den gärna vara åtminstone ett par kvadratmeter."

  Ett par m2?! Det blir inte mycket till pöl..
   
 4. G
  Anonym
 5. K
  Medlem · Nivå 10
  Hur många kvadratmeter av trädgården tycker du att man bör ta i anspråk? Det blir snabbt trångt i en villaträdgård...

  Men en damm hade ju varit så mysigt
   
 6. G
  Medlem Nivå 1
  Det är faktiskt lag på att man måste ha ett minst 90cm högt staket som ej är klättringsbart runt dammen/poolen om vattnet är djupare än 20cm, och om det finns en grind i staketet måste grinden vara låsbar. Alternativt kan man ha ett skydd över som håller för ett barn att gå på. Detta ska isf vara fastsatt på ett sådant sätt att ett barn inte kan öppna det.
   
 7. A
  Medlem Nivå 11
  Har man staket eller mur eller dyl. runt hela fastigheten, bör det räcka. Med förutsättning att ett barn inte klarar av att klättra över.
  Många bryr sig inte om detta dock.
   
 8. iSnobben
  Husägare Nivå 16
  Angående det här med poolsäkerhet så tycker jag som poolägare givetvis att det är viktigt. Samtidigt så kan jag tycka att det är en ganska sjuk regel då vattendrag och sjöar inte skyddas det minsta. Skulle det råka finnas ett staket så uppfyller de nästan aldrig de krav som ställs på oss poolägare och då pratar vi offentliga platser kontra min villaträdgård... Är det bara jag som inte riktigt får det att gå ihop? Ett exempel i den här stan är att det låg ett utestälele precis bredvid strömmen och där skulle fulla människor ragla hemåt utan tillstymmelse till staket och då pratar vi om både kallt och ganska strömt vatten. Menar inte att vi som poolägare ska ignorera reglerna men nog borde väl kommunen ställas inför samma krav iaf på platser som kan anses som offentliga?
   
 9. G
  Anonym
  Har för mig att jag läst att man inte ska ha några elprodukter i baddamm utan att dom ska vara vid sidan av? Apropå säkerhet
   
 10. A
  Medlem Nivå 11
  Har man dessa med upp till 24 V är det inga problem.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: