Byggahus.se

Amatören kliver in

 1. L
  Medlem Nivå 3
 2. GK100
  Medlem · Nivå 21
  Du har skaffat en onödigt komplicerad brytare sk dubbeltrapp istället för kronbrytaren du ska ersätta men det går bra att använda den. Du får koppla brun till L1 och sen bygla vidare med en trådstump till L2 också, som du ser har varje plats två hål intill varandra så det går att gå vidare mellan. Den vita till X11 och gröna till X21 så bör det funka fint.
   
 3. snaggletooth
  Medlem · Nivå 13
  Och klipp bort en liten bit och skala upp trådarna på nytt, för det ser ut som att flera kardeler saknas.
   
 4. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  Bra råd (y)
  Fast ledarna ser ju redan korta ut.

  På ren svenska ser det väl för jävligt ut?
  Hur många millimeter var det mellan de spretande trådarna i den vita ledaren (nollan?) och plåtchassit när det hela låg inknökat i dosan??
   
 5. L
  Medlem Nivå 3
 6. snaggletooth
  Medlem · Nivå 13
  L och pilarna är lika på de båda brytarna, B resp. X är blindplintar. Femman i fyrkanten säger att det är en kronbrytare.
   
 7. Y
  Medlem · Nivå 18
  Lossa sladdarna.
  Klipp bort koppartrådarna på sladdarna.
  Skala bort ca 6mm hölje.
  nyp tag om kopparn och tvinna - på samtliga tre var för sig.

  Brun till L . dra åt skruv hårt men inte så att något knipsas av.

  Vit och grön till pil ut. dra åt...

  Ingen koppartråd ska spreta utanför, då kan det i teorin gå varmt.


  Vit och grön går till var sin lampa, så du kan ju tänka efter vilken knapp som ska tända vilken lampa innan du skruvar fast allt. antingen genom veta vilken sladd som går till vad eller bara jämföra knapparnas ritningar och kopiera ifall du var nöjd innan.
   
  Redigerat 22 mar 2015 11:20
  • Laddar…
 8. F
  Medlem Nivå 8
  ushh. Den där svarta strömbrytaren är den möjligtvis köpt på Feltema eller annat billighets ställe? Isf gör du dig ett nerbyte helt klart om du byter bort din gamla ELJO strömbrytaren. Den röda ELKO är isf det du ska köra på ;)

  Det enda egentligen som en vettig elektriker kör och använder då sortimentet mer eller mindre är helt fulländat av dessa. Istället för billighets noname skit som kan försvinna från hyllorna om ett halvår och som inte har allting i sortimentet.