Byggahus.se

Altanrenovering, projekttråd. (färdig)

 1. S
  Medlem · Nivå 10
  Hade tänkt göra en projekttråd med denna renovering, men sen föll det bara bort.
  Men jag lägger upp bilder från bygget som var i somras iallafall då :)

  Jag köpte in mig i detta hus för 2 år sedan, min sambo hade ägt det tillsammans med sitt ex förrut. Han hade då precis renoverat altanen med nytt golv och tak.

  Jag tyckte golvet sviktade fruktansvärt mycket, och gliporna mellan trallen var på över 1 CM, dessutom hade han skarvat alla brädor på samma ställe:

  [​IMG]

  Rev bort all trall då den var fult monterad och sviktade över 5 CM om man gick på en bräda. Förklaringen till detta finner ni på den här bilden (den nya regeln ligger bara löst där då jag höll på att mäta ut mitten. Men ett CC på 1 meter, med 22x95 trall är väl proffsigt?

  [​IMG]

  Bärlinan för altanen består av en L stålprofil, den verkar göra jobbet bra tycker jag så ser ingen anledning att göra något åt den.

  [​IMG]

  Nu kompletterade jag med dubbla antalet golvreglar, CC varierar mellan 40 och 50mm CC, det fick duga. Som ni ser är även räcket till altanen bortrivet, stolparna utbytta.

  [​IMG]

  Såhär gick det till när jag bytte stolparna, var aningen knepigt att få domkraften att stå stabilt, men det var ett roligt projekt.

  [​IMG]

  Ny trall förlagd och nya stolparna på plats

  [​IMG]

  Montering av nytt räcke har kommit en bra bit:

  [​IMG]

  När jag upptäckte detta! Inte bra att använda för lång spik! löste med att slå på en till regel på det där för att få halvstolparna lika tjocka som de bärande stolparna.

  [​IMG]


  Nu börjar räcket på att bli klart och altanen ser ut som en altan igen:

  [​IMG]

  Sambons ex "kunde själv" när det gällde mycket, el var han extra duktig på:

  [​IMG]

  Efter åtgärd ser det istället ut såhär, är elektriker och har gjort kontroll före drifttagning på arbetstid så inge svartel här inte! ;)

  [​IMG]

  Såhär såg altanen ut före vi gjorde några ingrepp över huvud taget:
  [​IMG]

  Är inte så erfaren av såna här jobb så det är säkert något som är fel, jag visste inte ens om att man brukar använda snören för att få saker i linje förrän efter jag var klar med alla stolpar, spände upp ett snöre för skojs skull då och stolparna var långt ifrån i linje, så det var bara flytta dom några CM per stolpe ;)