Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Allt nytt är skit

 1. Violina
  Husägare · 2 726 inlägg
  Dead On Arrival
   
 2. Stefan N
  Verktygstokig · Stockholm Täby · 10 856 inlägg

  Stefan NPremiumikon: Hand

  Verktygstokig
  Dead on arrival. Trasig när den kom alltså.
   
  • Laddar…
 3. electroluxaren
  Medlem · - · 11 864 inlägg
  Länken är en uppsats gällande tänkbara fall som är utanför normalfördelningen, huruvida denna studie gick vidare eller förblir en pappers produkt är legalt. Den förutsatte att produkten redan utsattes för omfattande tester av tillverkaren. Vilket nödvändigtvis inte sker på vitvaror inte minst pga volymen. Om studien är relevant? Tja motorsågar används med en annan frekvens. Var och en får jämföra diagrammen i uppsatsen och dra sina slutsatser.
   
 4. P
  Husägare · 4 135 inlägg
  Jag vet inte vad du får motorsågar ifrån, det var inte på tal när jag skrev det inlägget.

  Det var du själv som hävdade att några produkter är DOA, någon går sönder första dagen, vissa håller väldigt länge och att det då skulle vara normalfördelat. Det är normalfördelningen jag ifrågasätter. Det jag länkade visade på att det inte alltid är normalfördelat. Att vissa maskiner håller lite längre och andra lite kortare stämmer, men det är inte nödvändigtvis en normalfördelning bara för att det ser ut så.
   
 5. electroluxaren
  Medlem · - · 11 864 inlägg
  Aha okay då är jag med!
   
  • Laddar…
 6. K
  Medlem · 49 inlägg

  Knorren

  Medlem
  • Laddar…
 7. electroluxaren
  Medlem · - · 11 864 inlägg
 8. N
  Medlem · Skåne · 763 inlägg

  niblom

  Medlem
  Jag tycker också att det mesta man köper har sämre hållbarhet än det hade för 20-30 år sedan. Vi flyttade till det huset vi bor i nu för 10 år sedan och har bytt spishällen 2 ggr, diskmaskin 2ggr, 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och två ugnar.

  Vi började billigt med IKEAs vitvaror och har uppgraderat till dyrare och dyrare. Nu har vi Electrolux dyraste ugnar som tyvärr värmer ojämt, det rinner kondens från kombiugnen, det går inte att använda micron i kombiugnen (enligt reparatören fungerar den enligt specificationerna). Husqvarna diskmaskinen reparerades 6ggr under garantiperioden och byttes ut en gång.

  Jag köper bara vitvaror med 5 års garanti för då vet jag att de funkar i minst 5 år. Har funderat lite löst att gå på Miele men de har bara ett års garanti.

  Tror helt klart att detta beror på effektiviseraringar och kostnadsnerdragningar på vitvarusidan. Men köper man en diskmaskin för 10 000 så förväntar jag mig att den skall hålla längre än ett år...

  /N
   
 9. rickardg
  Elektroniktokig · Rönninge · 656 inlägg

  rickardg

  Elektroniktokig
  En stor skillnad med vitvaror nu jämfört med förr i tiden är även att de ofta har fler funktioner. Tex en gammaldags spis som bestod av motståndstråd som blir varm och har en strömbrytare för att slå av/på är väldigt mycket färre komponenter än en induktionsspis som ska generera att högfrekvent magnetfält, detektera vad som finns på plattan, har touchknappar, display, (tyvärr) kylfläkt och för att kunna driva all elektronik behöver ett nätaggregat för att få ner spänningen till styrelektroniken. Energikraven gör även att det blir mer komplicerade lösningar än vad som krävdes förr på kyl/frys/diskm/tvätt/tt.

  Sannolikheten att hela produkten fungerar är grovt räknat produkten av resp delkomponenters sannolikheter att de fungerar, vilket innebär att om man ökar komplexiteten på en produkt och har fler komponenter blir sannolikheten lägre att produkten fungerar vilket kan medföra kortare livslängd om man inte ökar kvalitén på de ingående komponenterna.

  Även om mycket finesser såsom auto-avfrostning, energibesparing, induktionshällar mm är bra så är en del av utvecklingen med ökat antal finesser sådan man kunde varit utan då det gör produkterna onödigt jobbiga att använda som tex en Mikrovågsugn skulle de flesta vara nöjda med ett vred för effekt, ett för tid och en mute-knapp ;)

  Sen är det givetvis även så att företagen försöker tjäna pengar och räknar på hur klent de kan bygga sina produkter.

  För egen del gick Electrolux-tvättmaskinen sönder efter 5år pga de betongen sprack, billigare med vibrationsdämpande motvikt av betong än stål men det håller sämre, vilket var ren besparing. Även Electrolux-torktumlarens kompressor som dog efter 6år var troligen pga den var underdimensionerad. Bytte både TM & TT till Mieles longlife maskiner som är byggda för att hålla länge, vilket betyder bl.a. att de tex kör enklare lösningar med t.ex. osexiga 7-segments LED-diplayer istället för högupplösta färgskärmar osv, återstår att se om de håller i praktiken.
   
 10. K
  Medlem · 49 inlägg

  Knorren

  Medlem
  Det var inte dig jag kom att tänka på, på söndags kvällen men du är välkommen du med ;)
   
 11. Isakare
  Medlem · Stockholm · 4 109 inlägg

  Isakare

  Medlem
  Man går som på nålar hemma, allt från 2014 och det står Elektrolux på alla saker. Bor dock ensam, så grejerna går inte konstant.
  Har än så länge bara fått plocka isär fronten på diskmaskinen och smörja allt som glider, då luckan började gå trögt och vek sig i plåten....eller man kanske skulle kalla det folie, för plåten är sjukt tunn.
   
 12. T
  Medlem · 13 inlägg

  Thomas_AA

  Medlem
  Verkar som de flesta märken och modeller går på mot plasttrenden av diskmaskiner. Möjligen är undantaget modellen Cylinda DM 8190 Pro, vilken inredningsmässigt liknar de äldre med mer metall och stabilare korgar. Frågan är hur de ser ut med kvalitet inuti dock.
   
 13. electroluxaren
  Medlem · - · 11 864 inlägg
  den är faktiskt usel
  konstanta läckor, el och elektronikfel
   
 14. T
  Medlem · 13 inlägg

  Thomas_AA

  Medlem
  Tråkigt att höra.
   
 15. Snigla
  Maskot · Skåne · 9 688 inlägg
  Vi har tre nivåer av ”mer el mindre torrt” på vår tumlare.. jag tycker det är overkill! Stryktorrt kan jag förstå.. då är lite fukt kvar en bra sak (men ska ju vara bra nära torrt). I övrigt finansvärlden bara ”torrt” och möjligen olika material..

  Jag räknar inte med att någon vitvara (förutom vp) håller mer än 5 år.. allt annat e lånad tid..oavsettprisklass!

  ..sedan hoppas jag att alla håller i 10 :cool:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.