Byggahus.se

Allmoge Fönster

 1. K
  Medlem · 15 inlägg

  KTEA

  Medlem
  Hej,

  Någon som har erfarenhet av Almoges 2 glas isolerruta?
  http://www.allmogefonster.se/pages_2_glas_energi.html

  Någon som har tips på andra bra prisvärda fönster?

  Mvh
  KTEA
   
 2. O
  Medlem · 1 inlägg

  OP

  Medlem

  Re: Allmoge Fönster

  Hej,

  Bytte ut samtliga fönster i vår sommarstuga till vitmålade allmoge fönster 2-glas energi för något år sedan.  Vi har utanpåliggande lösspröjs och det ser helt okej ut på lite håll även om det är snäppet snyggare med fast spröjs och kittade rutor på ett äldre hus.

  Prisvärda fönster med hyfsad finnish som jag rekomenderar.Har inte upptäckt några direkta brister än så länge. En nakdel är dock att leveranstiden kan vara ganska lång på ej lagerförda storlekar.

  Vill man ha riktigt fina fönster så är Tanums ett alternativ men priset blir också ett annat.
   
 3. Andreas_Hansson
  Medlem · x · 3 394 inlägg
 4. Johan Gunverth
  Diversearbetare · Göteborg · 8 240 inlägg

  Johan Gunverth

  Diversearbetare
 5. J
  Medlem · jönköping · 12 inlägg

  jesper_tranås

  Medlem
  Köpte Allmogefönster när vi byggde hus och redan efter 3 år så började sprickor synas och fuktskador visas

  Och det visade sig givetvis att det bara har 2 års garanti på sånt...
  Se bilder:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 6. Rebeckaf
  Medlem · Enköping · 790 inlägg

  Rebeckaf

  Medlem
  Får man fråga varför det är så mycket vatten på dem? Sitter de långt ut i fasaden? Oskyddat läge? Inget takutsprång? Kanske kan dessa faktorer spela in?
   
 7. J
  Medlem · jönköping · 12 inlägg

  jesper_tranås

  Medlem
  Nja det är ett vanligt nybyggt hus i svenskt höstväder med blåst o regn
   
 8. B
  Medlem · Stockholm · 96 inlägg

  beque

  Medlem
  Det är självklart inte kul när sprickor uppstår. Har sätt ännu värre exempel på exempelvis elitfönster här på forumet (elitfönster tillverkas i samma fabrik så det vore konstigt om dom inte kan ha samma problem).

  Träfönster idag håller tyvärr inte samma kvalité som förr. Det är nog en av anledningarna till att PVC fönster fått den framfart som den fått. Om man har enbart trä måste man nog tyvärr underhålla den ganska väl. Dessutom så sitter fönstren nästan alltid i utkanten av fasaden nuförtiden, vilket de inte alltid gjorde förut. I vårt hus tex. så sitt fönstren 20 cm längre in än träfasaden, vilket ger ett skydd.

  Av de bilderna som du skickat in så ser det ju ut som om du skulle kunna fixa till dem relativt enkelt, då det inte ser ut som att det gått speciellt långt. Sedan är ett förslag att försöka göra en deal med allmogefönster om att få alluminiumbeklädnad till ett väldigt lågt pris och be en snickare att sätta på dessa i efterhand (om det är möjligt). När jag själv valde fönster så var enbart trä det enda som jag direkt uteslöt, då flera postat liknande bilder tidigare.
   
 9. J
  Medlem · jönköping · 12 inlägg

  jesper_tranås

  Medlem
  Nej det är lustigt att man kan se fönster som är 100 år som har bättre trä.
  Det jag hörde nu av en målare var att de lackar fönstren med nån slags inomhusfärg som inte är elastisk o tålig vilket gör att de spricker väldigt fort i färgen.

  Vi valde ju dessa dyra äkta träfönster med riktiga spröjs för att det skulle passa bäst med till vårt hus som vi försökt bygga i så gammal lantlig stil som möjligt utan fuskmaterial. Men det hade ju helt klart varit bättre att köpa PVC eller aluminiumfönster om vi vetat att man skulle behöva börja skrapa o måla fönster redan efter 3 år.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.