Byggahus.se

Alla: Hur många av er som är bostads politiska talmän/kvinnor har erfarenhet från byggbranschen?

 1. R
  Ingenjör & spadjon · Nivå 18
  Någon av er som jobbat med att planera eller bygga hus?
   
 2. Caroline Szyber
  Riksdagsledamot Kristdemokraterna · Nivå 3
  Nej men jobbat med fastighetsrätt en del när jag arbetade som jurist
   
  • Laddar…
 3. Maria Kjellberg
  Sakkunnig/Kommunalråd Miljöpartiet Nivå 1
  jag
   
 4. Robert Hannah
  Riksdagsledamot Liberalerna Nivå 1
  Nej. Jag är egentligen fokuserad på integrationspolitik. Min huvudfråga inom bostadspolitiken är inte PBL-frågor utan hur man vänder på utvecklingen i utsatta områden. Där jag anser att vi behöver ett förortslyft, vi behöver bygga om , renovera eller faktiskt riva de delar av miljonprogrammen som idag bara leder till utanförskap. Är stark ivrare av kvartersstad och trygga bostadsområden. Annars har jag dubbla examen i juridik. Men inte jobbat i byggbranschen.

  Robert Hannah,
  Liberalerna

   
 5. Ola Johansson
  Riksdagsledamot Centerpartiet Nivå 2
  har aldrig sökt ett bygglov i hela mitt liv, dock misstänker jag att jag byggt en altan utan lov en gång, men det var långt innan.
   
 6. Mats Green
  Bostadspolitisk talesperson Moderaterna Nivå 1
  Svar ja.
   
  • Laddar…
 7. Ola Johansson
  Riksdagsledamot Centerpartiet Nivå 2
  jag har jobbat över 20 år i Svensk fordonsindustri. Började som verkstadsteknikers, svarvade grejer vid en automatsvarv, sedan blev jag Volvoanställd vid ritplankan där vi gjorde reservdelskataloger. Därefter tekniks informatör, konsult, chef och säljare av konsulttjänster till Volvo.
   
 8. F
  Bannad Nivå 3
  Hur i hel*&¤ tänkte era partier när de utsåg er att deltaga här? Folk utan rätt bakgrund och kompetens(ev förutom Moderaterna då) detta är riktigt skrämmande. Som att skicka en murare att dra el.
   
 9. T
  Medlem · Nivå 16
  Man brukar säga att bygga hus i Sverige är mycket dyrare än i jämförbara länder. Stämmer det och vad beror det på i så fall?
   
  • Laddar…
 10. Ola Johansson
  Riksdagsledamot Centerpartiet Nivå 2
  Hej! Det är inte riktigt så det går till. Jag är bostadspolitisk talesperson för att jag har erfarenhet av att verka i en kommun, Kungsbacka som växer snabbt och där det byggs mycket. Mycket planarbete på gång och många hinder. Det är alldeles för få i riksdagen som har erfarenhet av att sitt i en kommun. Men dessförinnan jobbade jag som jag skrev ovan i näringslivet. Att ha jobbat i fordonsindustrin är en bra merit, inte bara om man ska bli bilminsiter.
   
 11. Mats Green
  Bostadspolitisk talesperson Moderaterna Nivå 1
  För många, för krångliga och för strikta regler och för dålig konkurrens. Den dåliga konkurrensen är inte endast ett resultat utan även en bidragande orsak till den dysfunktionella bostadsmarknaden.
   
 12. Johan Löfstrand
  Riksdagsledamot Socialdemokraterna Nivå 1
  Jag har tidigare suttit i ett kommunalt bostadsbolagsstyrelse samtidigt som jag har intresserat mig för samhällsplanering och byggfrågor i min kommun. Men nej jag har ingen erfarenhet från byggbranschen
   
 13. Caroline Szyber
  Riksdagsledamot Kristdemokraterna · Nivå 3
  Mats sammanfattar väl
   
 14. F
  Bannad Nivå 3
  Alltså utan rätt kompetens då om jag får summera det.
   
  • Laddar…
 15. R
  Ingenjör & spadjon · Nivå 18
  Tycker ni som svarar inte att det är märkligt att det är så få som har erfarenhet från bygge som sedan skall skapa riktlinjer och regler för husbyggande?

  Jag skulle inte vilja att en snickare bestämmer hur bilar skall tillverkas.
   
  • Laddar…