Byggahus.se

Alla: Fulla avdrag för amortering.

 1. F
  Medlem Nivå 2
  En effektiv åtgärd för att minska skuldberget skulle vara att införa positiva incitament för bostadsägare att betala av mer och snabbare på sina bostadslån.
  En åtgärd skulle kunna vara att byta ut ränteavdraget mot fulla avdrag på amortering.
  Hur ser politikerna på detta förslag?
   
 2. Mats Green
  Bostadspolitisk talesperson Moderaterna Nivå 1
  Intressant. Man måste ta ett politiskt helhetsgrepp på hela bostadsmarknaden och inte bara bryta ut vissa enskilda frågor. Bostadspolitiken och bostadsmarknadens stora problem i Sverige har varit det ständiga småduttandet istället för ett helhetsgrepp på hela bostadspolitiken - såväl den ekonomiska som den regelmässiga. M vill få till stånd breda blocköverskridande samtal där även detta förslag beaktas.
   
 3. Caroline Szyber
  Riksdagsledamot Kristdemokraterna · Nivå 3
  Inget tanke åt detta håll men skulle någon annat parti driva det i en blocköverskridande överenskommelse skulle jag lyssna in det. Alla förslag just nu för ökad rörlighet och mer byggande är välkomna men det måste också fungera statsfinansiellt.
   
 4. Ola Johansson
  Riksdagsledamot Centerpartiet Nivå 2
  Amortering är bra! Man borde främja den sparandeformen. men hellre ett skattefritt bosparande för unga så de kan lägga en kontantinsats när de köper sin första bostad.
   
 5. Roger Hedlund
  Riksdagsledamot Sverigedemokraterna · Nivå 3
  Hej FC_Bygg!

  I en större översyn av bostadspolitiken kan förslaget vägas in då detta behöver ses över med andra kostnader och inkomster på området för staten.
   
 6. Excel
  Husägare Nivå 10
  Staten vill inte att du slutar konsumera :D
   
 7. Johan Löfstrand
  Riksdagsledamot Socialdemokraterna Nivå 1
  förbättra amorteringskulturen är viktigt och något som jag tror är viktigt att titta vidare på. Vet inte om just ett avdrag skulle vara lösningen men en intressant inspel.