Byggahus.se

Alla: Allmännyttan; återuppta försäljning?

 1. knutars
  Besserwisser Nivå 2
  Alla: Allmännyttan; återuppta försäljning?
   
 2. Mats Green
  Bostadspolitisk talesperson Moderaterna Nivå 1
  Upp till varje enskild kommun.
   
 3. Caroline Szyber
  Riksdagsledamot Kristdemokraterna · Nivå 3
  Upp till varje kommun.
   
 4. Robert Hannah
  Riksdagsledamot Liberalerna Nivå 1
  Hej Knutars,

  Liberalerna vill se en blandning av boendeformer i alla stadsdelar i våra städer. Därför anser vi att särskilt i förorter att vi ska omvandla delar så att vi når en mål om 30 % ägda bostäder i alla bostadsområden. Det behöver även byggas hyresrätter i områden med endast ägda boendeformer.

  Hälsningar,
  Robert

   
  • Laddar…
 5. Maria Kjellberg
  Sakkunnig/Kommunalråd Miljöpartiet Nivå 1
  Det är i sak en kommunalpolitisk fråga hur man vill göra med sitt bostadsbolag. Miljöpartiets hållning är att allmännyttans roll ska vara att bygga och förvalta bostäder för alla. Vi behöver stärka allmännyttan och se till att kommunen använder allmännyttan som ett verktyg för att bidra till den socialt- och ekologiskt hållbara samhällsutvecklingen. Allmännyttan har en viktig roll också i framtiden.
   
  • Laddar…
 6. Johan Löfstrand
  Riksdagsledamot Socialdemokraterna Nivå 1
  Det är i grunden en kommunal fråga. Men samtidigt så ser vi att på många ställen där man sålt ut allmännyttan så klarar kommunen inte sitt bostadsförsörjningsansvar. Många av utförsäljningarna har också inneburit att man reat ut kommunal egendom, då man sålt fastigheterna väldigt billigt. vilket jag anser är slöseri med skattebetalarnas och kommuninvånarnas pengar.
   
 7. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Nacka kommun sålde väl ut sin allmännytta och fick köpa bostadsrätter till flyktingar, det var väl inte så lyckat.
   
 8. Nyfniken
  Medlem · Nivå 18
  Hade det hjälpt med bebodda hyresrätter?
   
 9. Robert Hannah
  Riksdagsledamot Liberalerna Nivå 1
  Det stämmer inte helt vad du skriver - privata hyresvärdar använde man sig av, man byggde egna tillfälliga hus och köpte bostadsrätter i Nacka. De löste bostäder till nyanlända mycket bättre och snabbare än de flesta andra kommuner. Men självklart fel med mångifte och flera bostäder till dessa. Men det var främst lagen det var fel på - det ska vi ändra på!

   
 10. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Självklart bra att dom fick fram bostäder till nyanlända, men konkurrera ut vanliga bostadsköpare tycker jag inte var rätt väg att gå.
   
 11. Roger Hedlund
  Riksdagsledamot Sverigedemokraterna · Nivå 3
  Det är upp till de kommunala politikerna att avgöra hur stor andel det kommunala bostadsbolaget bör inneha. Att helt sälja ut alla kommunala hyresrätter är en dålig idé.
   
  • Laddar…