personstarthumb-up

ÅH nej inte en sticksåg fråga till...

7k läst  4 svar

 1. Rund_skruvad
  Medlem Nivå 7
  JO! Jag har ett par frågor.
  Jag ska köpa sticksåg, Visst köp bosch blå 85 och dö lycklig (dock lite fattigare). verkar de flesta säga.
  Nu ska jag inte bygga en kopia av Taj Mahal? i råspont och 2tum 4 (ni ser att nörden har läst) utan lite hyllor, skåp, drivbänk, lägga golv, lister osv. Nåväl som den analytiker jag, har jag läst på och visst blå dåra... nej serien är ekonomiskt vs prestanda bäst. MEN nu finns det inte EN maskin, utan de jag fann är att: GST 85 PE/120 E/GST 135 CE (1750 - 3000kr)är Professional sticksågar, men jag har hittat två andra GST 500 PE (ca:1200kr) och GST 100 CE (ca 600kr, beg, har ej sett nya, gammal mod??) är de bara skräp sågar fast det är blå bosch. Dessutom hittade jag en Berner sticksåg som såg :D ut som en ren kopia av en gst85 (nån som vet). och en grön bosch som liknade de tidigare nämda modelerna (fel målad)
  Är det någon som orkar ge klarhet för en novis.
   
 2. mattiasp
  Moderator · Nivå 15
  GST500 lär vara en jubileumsmodell av klassikern GST 85 PE. Skaffa du den och dö lycklig men något mindra fattig. GST 100 vet jag inget om.

  Jag tror att det var Geschwint här på forumet som skaffade en kineskopia av en Bosch-limpa för att jämföra med en riktig såg. Hans utlåtande finns här på forumet någonstans.
   
 3. Fredrik.engdahl
  Medlem Nivå 10
  Berner säljer bosch ,dewalt och elektra bekum verktyg men i sitt eget namn

  cirkelsåg ,sticksåg = Bosch
  Skruvdragare = Dewalt
  Ger/kap =elektra bekum
   
 4. Daniel_N
  Moderator · Nivå 17  GST 100CE är i mina ögon en bättre såg är 85an, kraftigare och med bättre grepp, en riktig kanonsåg. 135an är dock steget bättre än de båda.
   
 5. Rund_skruvad
  Medlem Nivå 7

  Tack

  Hej! Vill bara tacka för er hjälp, även ni som inte har skrivit här. (jag har läst på alla möjliga tråda, men jag ställde själv frågan här) Nu vart det en maskin som inte många hade skrivit om, men jag fick låna hem ett par veckor och prova. Jag trivdes med den. En Flex S203KVE (FLEX Power Tools - Elektrowerkzeuge seit 1922). Det är väl bara att hoppas att man inte har gjort ett fel köp när man gick mot strömen (igen, har ju en hitachi skruvdragare :eek: ), det visar sig om en månad eller två :D

  mvh Matte
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: