Byggahus.se

Ärver vårat halvsyskon en tredjedel av pappas bostadsrätt?

 1. B
  Bannad · Stockholm · 3 061 inlägg

  Byggdjuret

  Bannad
  Tänk vad pengar kan locka fram det värsta hos folk. Inte bara helsyskon kan bete sig förjävligt. Utan även särkullbarn. Jag tycker det är lika jävligt oavsett vilka som är igång och bråkar. Bara för att man är särkullbarn så har man inte större rätt att bråka.
  Varför inte istället försöka bli sams med syskonen istället? Är inte det lika viktigt? Eller viktigare att bråka?
  Har man så mycket pengar så man slänga dessa på en jurist. Behöver man arvet då?
   
  • Laddar…
 2. B
  Bannad · Stockholm · 3 061 inlägg

  Byggdjuret

  Bannad
  Vi vet inte varför ts pappa inte ville ha med barnet att göra. Därför ska vi inte döma allt för hårt.
  Vi vet inte varför ts inte vill ha med särkullbarnet. Det kanske bara är så att han hjälper sin farsa
   
 3. Dan_Johansson
  Allvetare · Västra götaland · 4 863 inlägg

  Dan_Johansson

  Allvetare
  Vill mamman ligga, men inte pappan, så säger han "stopp, min kropp" och så blir det inga barn gjorda. Bra va?
   
 4. K
  Medlem · Stockholm · 1 158 inlägg

  Kirre2

  Medlem
  ... eller hur... Du vet lika bra som jag att det inte går till så. Och oftast blir det lyckligtvis inte barn av misstag, men det händer trots allt. Det jag menar, och som du också förstår, är att kvinnan sitter på hela makten i de här fallen och hon borde inte kunna tvinga på nån ett barn.
   
 5. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 756 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Du förutsätter väldigt mycket när du påstår att det är kvinnan som valt att behålla barnet mot hans vilja. Du vet inget om vilket år barnet är fött. Min mans oönskade halvbröder är födda på 40-talet, då fanns inget sådant som fri abort.
   
 6. K
  Medlem · Stockholm · 1 158 inlägg

  Kirre2

  Medlem
  Nej, jag vet att jag borde lagt till det. Såklart var det en annan sak före 70-talet. Jag tänkte väl mest hur det är i modern tid.
   
 7. jecson296
  Medlem · 1 inlägg

  jecson296

  Medlem
  • Villa, 2000-talet
  • Medlem apr 2019
  • 1 inlägg

  länken är med....
   
 8. Karlia
  Medlem · 1 844 inlägg

  Karlia

  Medlem
  Vill du propagera för tvångsabort om pappan inte vill bli pappa så kan du såklart göra det. Det finns en hel del moraliska frågor där minst sagt.

  När barnet väl är fött så är den biologiska pappan just det om barnet inte adopteras bort. De flesta tycker inte att barn ska bli lidande på grund av föräldrarnas val, så vem skulle isåfall betala för det? Extraskatt för pappor som inte vill använda preventivmedel?

  För det allra mesta är det ju två vuxna människor som har slarvat, vi vet alla hur barn blir till. Så länge tvångsabort inte är lagligt (tackochlov) så blir det två vuxna människor som är ansvariga för barnet.
   
 9. K
  Medlem · Stockholm · 1 158 inlägg

  Kirre2

  Medlem
  Såklart jag inte gör det. Men mamman kan ju faktiskt göra abort mot pappans vilja. Mer ansvar tycker jag borde ligga på mamman om hon behåller ett barn som inte pappan vill ha.
  Och vem som ska betala? Mamman såklart.
  Man får väl göra som i fall där fadern inte är känd eller död.
   
 10. Karlia
  Medlem · 1 844 inlägg

  Karlia

  Medlem
  Där fadern är okänd går staten in och betalar underhåll. Jag har inget emot att betala skatt men vill inte göra det för slarvande fäder, tycker att de ska ta ansvar.

  Vår biologi kan tyckas orättvis, fostret växer i mammans kropp. Det är fortfarande två människor som har skapat det, barnet har två föräldrar.

  Förstår att det känns frustrerande att inte ha kontrollen om ett ägg har blivit befruktat. Våra lagar ger mamman rätt att bestämma över sin kropp, ett barn rätt till två föräldrar. För barnets skull tycker jag att det är den bästa lösningen. Biologin bakom går ju inte att ändra.

  Och oroa dig inte, mamman betalar också. Underhållet ligger väl på runt 1200/mån, det är långt från vad ett barn kostar.
   
 11. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 863 inlägg

  harry73

  bra på allt
  Nej, jag kommer inte att skika högt, men du har precis sjunkit i min aktning.
  Samtidigt har du inför hela forumet visat ditt rätta ansikte.

  Nej jag behöver inte skrika. Du klarar av din egen förnedring alldeles utmärkt.
   
 12. P
  Medlem · 13 inlägg

  Pirkko Kytölä

  Medlem
  Gå på nätet och kolla olika advokatbyråer, de flesta svarar frågor utan att ta betalt och man får svaren inom några dagar. Halvsyskonen är bröstarvinge, så kallat särkullbarn och honom/henne kan man inte testamentera bort. Hur står blir dennes del, kan de ge svaren till dig.
   
  Redigerat 9 nov 2020 17:52
 13. T
  Medlem · Blekinge · 7 121 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Du vet fortfarande inget om bakgrunden till den här historien. Att du är förvånad över att alla inte delar ditt fördomsfulla fördömande visar bara på din bristande livserfarenhet. Du verkar inte veta vilka facetter olika livssituationer kan erbjuda.
  Du har dessutom ingen aning om detta barn har lidit av den bristande kontakten eller ganske tom vart glad för det.
  Håll tillbaka med ditt moraliserande.
   
 14. jaktstugan
  Medlem · 39 inlägg

  jaktstugan

  Medlem
  Oavsett om andra tillgångar står på din mamma har din pappa giftorätt i ALL egendom som inte är enskild liksom din mamma har giftorätt i egendom som står på pappan. För att undvika detta skall respektive part skänka den andre tillgången som enskild egendom (kräver juridiska åtgärder-annonsering mm). Hälften av vad de äger tillsammans är pappans giftorätt. Av denna giftorätt kan han testamentera bort hälften. Resten är den LAGLOTT som arvingarna har rätt att få ut. skulder delas lika och dras av från värdet.
  ½ av ½ motsvarar laglotten och av detta skall ni ha en tredjedel var.
  För att mamman skall kunna bo kvar (i orubbat bo) skall pappan testamnetera till mamman MEN LAGLOTTEN har alla särkullebarn rätt att få ut om de inte frivilligt avstår. Särkullebarnet har rätt att få sitt arv direkt alltså.
   
 15. T
  Medlem · Skåne · 55 inlägg

  TWX

  Medlem
  En kvinna som har ett behov av en man vid ett speciellt tillfälle säger inte nej men det är inte hennes fel att någon man hjälper henne att tillfredsställa sig, mannen kan antingen säga nej eller använda skydd eller gå in på toaletten och slå den i vasken så försvinner lusten. Då blir det inga barn och ingen behöver betala något och inga pengar att fördela några tio tal år senare, dessutom så blir ingen lyckligare av pengar men en bra relation till sina barn önskade eller inte önskade förgyller tillvaron för de flesta.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.