Byggahus.se

Ärver vårat halvsyskon en tredjedel av pappas bostadsrätt?

 1. Dan_Johansson
  Allvetare · Västra götaland · 4 946 inlägg

  Dan_Johansson

  Allvetare
  Jag ser det ju snarare som en möjlighet för TS att omvärdera sitt tankesätt, dvs en gåva från oss alla. Om jag någonsin startar en tråd där jag är så uppenbart ute och cyklar hoppas jag att ni trycker till mig rejält.
   
  Redigerat 9 nov 2020 14:10
 2. Indiana Jones
  Medlem · 26 inlägg

  Indiana Jones

  Medlem
  Förutom testamente för att minimera arvet till laglotten som redan diskuterats så är frågan om dina föräldrar har ett äktenskapsförord?

  Annars är alla deras tillgångar giftorättsgods och oavsett vem som står på dom så tillhör dom även er pappa och ert halvsyskon har rätt till antingen fullt arv eller laglott på alla tillgångar.

  En sak man kan göra med värdepapper är att man kan skaffa ett kapitalförsäkringskonto och köpa aktier eller fonder i, ett sådant konto kan man lägga in en förmånstagare typ barnen som han vill ska ärva.

  https://juridiktillalla.se/fraga/20...talforsakring-i-arvet-efter-en-avliden-person

  En lösning kan då vara att låna upp alla tillgångar så mycket som går och lägga in dom på ett sådant konto hos Nordnet eller Avanza med en förmånstagare som inte bör vara er mamma.

  Tänk dock på att det är schablonbeskattning på dessa konton (inte hög men ändå) och de är till för investeringar inte att långsiktigt hålla pengar på
   
 3. A
  Medlem · Blekinge · 196 inlägg

  AkutLumbago

  Medlem
  Så du vill censurera mig när jag kallar TS beteende för svinaktigt medans du själv samtidigt säger att jag beter mig som ett svin.
  Ok, det var ju logiskt.
   
 4. A
  Medlem · 11 inlägg

  Alexandra59

  Medlem
  Tänk om det är du som är halvsyskon?
  Hur skulle du då känner dig?
  Först en pappa som vägrar all kontakt och sedan också bli snuvad på sitt arv av dina halvsyskon.
  Barn är barn. Klarade inte han att ta sitt ansvar borde ni göra det och fördelar rättvist.
  Kanske ni också få lära känna er halvsyskon och det är en trevlig person?
  Hemskt att människor bara tänka på att få så mycket pengar som möjligt.
   
 5. S
  Medlem · 319 inlägg

  Skumpe

  Medlem
  Vadå tog beslut på 60-talet? Varje dag sen dess har han tagit beslutet att inte ha någon kontakt med sitt barn.
   
 6. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 11 239 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Då har vi olika synsätt om vad som bör avhandlas i juridikforumet. Att kalla någon ett svin tycker jag för övrigt inte hör hemma alls här på Byggahus.
   
  • Laddar…
 7. B
  Medlem · 4 inlägg

  Bmwricke

  Medlem
  Lägg dig inte i! Ta ut ditt hat över dig själv och döm inte andra med enfaldiga kommentarer.
   
 8. E
  Medlem · 2 inlägg

  Exegol

  Medlem
  Inte till alla sina barn!
   
 9. S
  Medlem · 319 inlägg

  Skumpe

  Medlem
  Den lösningen gör ingen skillnad. Värdet av dessa räknas in i arvet särkullbarn får. Du får köra någon IKEA-lösning med stiftelse i Schweiz om du ska komma undan detta. Glöm allt med att skriva saker på frun eller andra barn. Glöm allt med värdepapper i Sverige eller via svenska banker. Blir det domstol ändrar det ingenting.

  Han hade behövt ge bort tillgångarna mycket tidigare och inte till sina barn (ses som förskott på arv) eller till sin fru. Alla gåvor nu ses som försök att undvika arv till särkullbarnet.
   
 10. S
  Medlem · 319 inlägg

  Skumpe

  Medlem
  Vill man inte umgås med sina barn ska man inte skaffa några. Vill man inte ha barn ska man inte ligga. Så länge TS far inte blev våldtagen har han fullt ansvar.
   
 11. yonna
  Medlem · Österlen · 7 130 inlägg

  yonna

  Medlem
  Det går just nu en serie på Sveriges Radio som heter "Familjehemligheter". Där kan man höra om all tragik som uppstår när "oäkta" barn i vuxen ålder som tex vid bouppteckning får reda på att denne har annan far etc och hur man som vuxen kan glädjas åt att få nya halvsyskon.

  Lyssna på programmen. Finns också på SRPlay.
   
  • Laddar…
 12. P
  Medlem · 16 inlägg

  Petrovski83

  Medlem
  Dottern hatar säkert er far, hade jag gjort iaf. Hade inte velat ärva en krona av honom. Däremot om jag hade upptäckt att mina halvsyskon försökte göra mig arvlös, då hade jag satt igång en process enbart för att jävlas :) Kanske blir dyrt, men totally worth it
   
 13. harry73
  bra på allt · Skåne · 13 078 inlägg

  harry73

  bra på allt
  Hat? Varför skulle jag hata TS eller fadern? Jag har aldrig träffat dom och de påverkar inte mitt liv i övrigt.
  TS kom med en fråga och lämnade en kort beskrivning av händelserna som föranleder frågan. Jag gjorde inget annat än att ge mina synpunkter på saken, och det är precis det man ska göra på ett forum som detta
   
 14. L
  Medlem · 7 inlägg

  Laijsa

  Medlem
  Osmakligt att ställa en sådan fråga här!

  Tydligen har han uppfostrat er på ett skitsätt om ni ff tycker att hen ska uteslutas från arvet. Fan inte ungens fel att er pappa inte kunde hålla sig från att kn**** hens mamma!!

  btw.. min pappa... som också är världens bästa pappa har gjort exakt som din. Dvs satt en unge till världen som han inte ville ha. (Tydligen vet de ej hur barn blir till). Men inte för en sekund skulle jag stötta hans beslut om att försöka göra allt i sin makt för att frånta vår halvbror (som jag aldrig träffat) sin del av arvet. Det är väl det minsta man kan begära!! Dessutom har iaf vår pappa mage nog att spara pengar åt honom precis som han gjort till oss andra barn varje månad. USCH SKÄMS!!!!
   
 15. T
  Medlem · Skåne · 55 inlägg

  TWX

  Medlem
  Att pengar kan gör så stor skada på människan.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.