Byggahus.se

Är klimathotet något att bry sig om?

Status:
Stängd
 1. R
  Medlem Nivå 6
  Fast det där är svårt att tolka som ett svar på vad jag faktiskt frågade. Den enkla frågan var ju "tror du att Rockefellers står bakom den konspiration kring klimathotet som du verkar tro på?".

  Kort och gott, tror du att Rockefellers styr alla forskare som hävdar att klimathotet existerar?
   
 2. T
  Medlem · Nivå 12
  Se där, en hel godsvagn full med "det finns någon annan som är värre"-logik.

  Genom att intala sig att man själv inte behöver göra ett dugg eftersom någon annan är värre ger man sig själv frikort till en massa festligheter.

  Krig, massmord, tortyr, barnarbete, missbruk och vad mer, ger ju perfekta anledningar att ta lite lätt på lagarna i Sverige, det är ändå någon annan någon annanstans som garanterat är värre. Spöa upp ungarna där hemma, skickade dem på jobb i gruva, tvinga frugan till sex, mörda grannarna pga. en tråd i Byggahus med rubriken "Grannen...".

  Du ser, möjligheterna är oändliga för en världsvan människa som sett allt och kan relativisera alla problem.
   
 3. E
  Medlem Nivå 4
  Ja, de styrs av Rockefellers och de andra. Detta görs genom att du har jobb om du säger att det är ett klimathot, annars får du sparken.
   
  • Laddar…
 4. Eric Öbo
  Bannad Nivå 5
  Nej, det är Illuminati som har hittat på alltihop! Målet är att ta över världen (oklart hur eller varför).
   
 5. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Då är det bäst att dom snabbar sig, ty det blir bara allt varmare och snart är "hela världen" värdelös helt enkelt. :)
   
  • Laddar…
 6. hsd
  Medlem · Nivå 12
  Inte för att det har med trådtiteln att göra (ot), men när jag läser argument som får hästhandlaren att tystna, så tänker jag helt osökt på milleniebuggen -världen skulle gå under flygplan störta mm...
   
 7. optimum
  Medlem · Nivå 11
  Nej jag oroas inte utan ser att det finns saker som kan vara bättre.

  Visst påverkas saker som koldioxidutsläpp också av miljöåtgärder jag tycker vi bör göra.
  Bilar, bussar och lastbilar bör drivas av annat än fossila bränslen. Dock osäker på om det är batterier och är det batterier så ska de produceras utan att förstöra miljön på andra platser. Vätgasbilar är ett intressant alternativ.
  Men vägen dit bör inte gå vi bestraffning av de som inte kan välja en ny elbil.
  Även att göra oss mindre beroende av kol vid stålframställning vilket även ger bra effekter för det alla klimathotstroende effekter av koldioxid
  Jag själv bryr mig inte så mycket om koldioxid då den inte är farlig för miljön liknande miljögifter som kvicksilver mm.
  Jag lovordar det miljöarbete som gett oss rovfåglarna tillbaka. Skulle gärna se större insatser för att få Östersjön frisk igen med rikligt med fisk.

  Men däremot klimathotet, nej det bryr jag mig inte om då jag inte kan göra ett smack åt det. Om det överhuvudtaget finns något sådant. Klimat finns och har alltid förändrats.
   
  • Laddar…
 8. B
  Medlem Nivå 7
  Bara för att du själv tror på klimatalarmisterna behöver inte alla göra det. Vissa tror på tomten andra tror på bigfoot och vissa andra speciellt i sverige tror att allt håller på att kollapsa pga ”klimatet”. Jag kan lugna dig med att det inte är något fel på klimatet. Det lever sitt eget liv och kommer fortsätta göra det med eller utan människor.
  Jag kommer fortsätta leva mitt liv som jag alltid har gjort. Inte slösa i onödan men inte gå run med nån slags klimatångest för att jag flyger ca 10-15 gånger per år och äter massa gott kött kör diesel och bensinbil och är allmänt nöjd med tillvaron.
   
  • Laddar…
 9. B
  Medlem Nivå 7
  Plast? Visst det är ett annat problem som är stort i SOA speciellt Filipinerna där skickar många soporna rätt ut i havet.

  Annars i Thailand har jag knappt sett en elbil. Inte ens i Bangkok med 8 filiga motorvägar fulla av bensin/diesel och gasdrivna fordon.
  Än mindre utsträckning i mindre städer ute i landet. Bensin och diesel hyfsat billigt så istort sett alla kör på det.
  Sen är det mycket 2takt motorer inne i städerna som enl mig är ett otyg. Luften blir väldigt dålig i städerna mycket pga dom och slla gamla lastbilar och bussar som skickar ut stora rökmoln. :D
   
  • Laddar…
 10. M
  Medlem · Nivå 9
  Det ända du lärt mig är att ignorera dina inlägg. Ingen substans utan bara ursäkter på att alla andra bör göra något.
   
 11. B
  Medlem · Nivå 20
  Ungefär som jag när det gäller både miljö och klimatförändringar.

  Men vad tycker du om att älgar, fjällnära växtlighet, djur i Arktis osv. påverkas negativt av att klimatet förändras?
  Är det bara rovfåglar och fisk som är viktigt att bevara?

  Visst kan du göra något åt klimatförändringarna, likaväl som åt miljöproblemen.
   
 12. optimum
  Medlem · Nivå 11
  Nej jag kan inte gör något åt klimatet. Hur då?
  Glöm tramset om koldioxid för det tror inte jag på.

  Och du, jag behöver inte räkna upp varenda insekt utan de djur jag gav exempel på har den ena arten varit på väg att utrotas och mycket viktig för djurvärld samt fisken för våra vatten och föda.
   
  • Laddar…
 13. R
  Medlem Nivå 6
  Ok, då kommer det inte finnas ett argument i världen som biter på dig. Allt är ju fabricerat så vilka bevis som än läggs fram så kan du avvisa dem bara genom det. Som med alla konspirationsteorier av den här kalibern har du ju förstås så in i bängen fel. Det är såklart helt omöjligt att hålla en konspiration med så många inblandade personer hemlig.

  @tompas11 Är du också med på Edgars konspirationståg?

  Det argumentet har varit uppe tidigare så jag hänvisar bara till vad jag svarade då:

  https://www.byggahus.se/forum/threa...ot-att-bry-sig-om.93343/page-298#post-3415120
   
  • Laddar…
 14. B
  Medlem · Nivå 20
  Eftersom du har skrivit inne i citatet kom mycket av det du skrev i det inlägget inte med i citatet ovan.

  Många bäckar små gör en stor å. Sverige är långt ifrån ensamt om att göra något åt klimatförändringarna. Har du aldrig hört talas om t.ex. Parisavtalet?

  Jag vet att det finns gott om stora bilar osv. i USA men du skrev att det bara är bensin och det är inte sant.

  Om du hade följt med i tråden så hade du vetat att Kina stänger ner kolkraftverk inom landet. De nya kolkraftverk som det pratas om gäller sådana som Kina ska bygga någon annanstans, och då bygger de förstås det som har beställts. Men inom landet drar de ner på koldioxidutsläppen. Som sagt inte sant att de bara använder bensinbilar heller.

  Det står klart och tydligt i https://www.hn.se/nyheter/världen/thailands-greta-thunberg-krigar-mot-plasten-1.18315716 att Lilly blev inspirerad av Greta, alltså finns det folk där som hör talas om klimatförändringar.
  Redan för mer än 10 år sen påbörjades en plan om att dra ner på koldioxidutsläppen i Thailand så nog finns där folk som är kunniga.
  http://climate.org/archive/topics/international-action/thailand.htm
  Deras koldioxidutsläpp per person var just under det globala genomsnittet 2016.
  https://thailand.opendevelopmentmekong.net/topics/climate-change/
   
  • Laddar…
 15. B
  Medlem · Nivå 20
  Du behöver inte tro på att mänskligheten påverkar koldioxidhalten i luften och att den koldioxidhalten påverkar klimatet men det är så ändå. Så om du vill göra en insats för att t.ex. djuren i Arktis inte blir utrotade så minska dina koldioxidutsläpp.