Byggahus.se

Är klimathotet något att bry sig om?

164k läst  4,3k svar

 1. AndersMalmgren
  Renoverare Nivå 21
  Vi kommer tyvärr vara sist på bollen med gen 4
   
 2. S
  Medlem Nivå 3
  Ja det är väl så. Trots att IPCC säger i sin rapport att kärnkraft är en förutsättning för att nå målet.
   
  • Laddar…
 3. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
 4. Pernas
  Medlem Nivå 3
  Nej det stämmer inte:

  "FN:s klimatpanel IPCC förespråkar kärnkraft"
  Nej, det här är ett vanligt förekommande missförstånd. Det hela handlar om en feltolkning av IPCC:s stora klimatrapport ”Global Warming 1.5 Degrees Celsius” (den så kallade 1,5-graders rapporten, mer om den kan du läsa här). Rapporten släpptes hösten 2018 och i den refererar IPCC till redan publicerade scenarier för ett energisystem som håller oss under 1,5 graders uppvärmning. IPCC tar inte ställning till vilka tekniker som behövs, utan presenterar endast forskningsläget.

  Eftersom kärnkraften ingår i dagens globala elmix är det naturligt att kärnkraft också finns med i scenarierna. De 90 scenarier som är förenliga med högst 1,5 graders uppvärmning omfattar både scenarier där kärnkraften ökar och där den minskar. Kärnkraften ökar allra mest i de scenarier som IPCC själva säger kan försvåra genomförandet av vissa av FN:s globala hållbarhetsmål.

  Källa: IPCC, 2018. Special report: Global Warming of 1,5 C.
   
  • Laddar…
 5. Pernas
  Medlem Nivå 3
 6. U
  Medlem · Nivå 3
  Ja det blir civilisationens undergång, helt säkert. Om inget annat hinner före :)
   
 7. AndersMalmgren
  Renoverare Nivå 21
  • Laddar…
 8. U
  Medlem · Nivå 3
  Som det ser ut nu så ökar världen befolkning snabbt och stadigt. Vi vet ju att varje människa ger ett CO2 avtryck av betydlese. Så varför finns ingen diskussion om hur många människor planeten tål? Hade vi satsat på att begränsa befolkningstillväxten för säg 20 år sedan hade ALLA miljöproblem varit fullt hanterbara. Dessutom hade många i dag u-länder haft en betydligt bättre ekonomisk utveckling. Jag tror det är en kombination av religiösa föreställningar (preventivmedel) , kultur, Och ekonomiska modeller där vi hela tiden måste bli fler för att försörja den äldre befolkningen. Alla lika påverkbara som vansinniga,
   
  • Laddar…
 9. S
  Medlem Nivå 3
  Vi blir fler. Där den största ökningen av befolkningstillväxt är Afrika. Dessutom är det många länder i Afrika som håller på att industrialiseras. Vad det medför klimatet vet nog de flesta. Här borde finnas ett tänk där man kan utnyttja tillfället att investera i grön tillväxt i Afrika så de hamnar på rätt spår från början.
   
 10. tompas11
  Medlem Nivå 8
  Jag tror jag blir tokig. Kombination av religiösa föreställningar, kultur och en allt äldre befolkning. Jaha, så nu är det den äldre befolkningen som är ansvarig för klimatet också? Gud ge mig kraft!
   
 11. tompas11
  Medlem Nivå 8
  Många länder i Afrika håller på och industrialiseras. Jaha och det ska dom förstås inte? Låt de leva i fattigdom och elände är förstås melodin? Grön tillväxt? Vad är det för djävla svammel? Varför ska inte Afrika åtnjuta det som västerlandet åtnjutit?
   
  • Laddar…
 12. optimum
  Medlem Nivå 9
  Kina investerar massor i Afrika, För att säkra upp råvarutillgångar.
  Vem är så naiv så de tror att Kina kommer satsa på miljö i Afrika?
  De skiter fullkomligt i det då de inte själva bor där.

  Kolkraft funkar bra i Afrika också.
  Protester från lilla Sverige blir som ett skrik i rymden. Vi hörs inte.
   
  • Laddar…
 13. S
  Medlem Nivå 3
  Man kan investera i infrastruktur i Afrika. Risken är uppenbar att många länder endast vill åt resurserna och skiter i utsläppen. Vilket inte gagnar varken globalt eller invånarna i landet.
   
 14. U
  Medlem · Nivå 3

  Nej inte alls. Det ekonomernas recept på en åldrande befolkning som är problemet ""Bredda skattebasen med fler människor" Varje ingenjör vet iaf att ingen kurva kan tillåtas peka uppåt för alltid. Detta leder till skenande befolkningstillväxt och allt det drar med sig,
   
 15. N
  Husägare · Nivå 12
  Macron är väl liberal?
   
  • Laddar…