Byggahus.se

Är handgräsklipparen underskattad?

 1. M
  Verktygstokig · 6 352 inlägg

  Maskintok

  Verktygstokig
   :rofl::rofl::rofl:
   
 2. Fario
  Husägare/flugfiskare · Löddeköpinge · 758 inlägg

  Fario

  Husägare/flugfiskare
  Vi klippte tidigare -fram till för fem år sedan- med handjagare från Stiga. Den är numera i stugan men tyvärr är den i behov av genomgång.
  En väl fungerande handklippare är perfekt för den normala villatomten men jag skulle gärna se andra hjul än de hala hårdplasthjulen som lätt glider i lut..
   
 3. M
  Verktygstokig · 6 352 inlägg

  Maskintok

  Verktygstokig
  Är det inte fälg så man kan lägga om?
   
 4. S
  Medlem · 190 inlägg
  Det är väl väldigt bra jämfört med att lägga tid på gym. 3 ggr i veckan så är gräsmattan fin. Om man ser bilder och film från 70-talet är de flesta smala som pinnar. Nu för tiden ser de flesta ut i kroppen som Ernst Gunter i filmen ”Badjävlar” som på den tiden stack ut lite som korpulent. Det är våra vanor och ätande som ändrats.
   
 5. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Jaja förstör miljön bara
   
 6. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Låtom oss börja nyttja lien. Med orv till så att det går att slå. Det bli stönigt att ligga på knä med liebladet i näven och hacka sig fram i naturens nejder. Nej fram för lien. Sätt en kratta i näven på käringa också, som dom gjorde förr, sågör hon lite nytta också, att räfsa ihop slåttern. Man kan även passa på att ta en gräsare när man ändå är igång. Det gäller bara att se till att man inte får gräs i maskineriet.
   
  • Laddar…
 7. J
  Medlem · stockholm · 4 646 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Vi har en handjagare som används ibland. Är det långt får man köra med fossilkraft. Nu har vi sen två veckor en robot men den tar kanske 80% av tomten. För små tomter och frekvent klippning är handjagare helt ok!
   
 8. Keiller
  Husägare · T-län · 1 494 inlägg

  Keiller

  Husägare
  Jaha, du resonerar så. Själv resonerar jag att så länge jag håller liv i min 32 år gamla Klippo så påverkar jag inte miljön genom att ständigt handla nya grejer.

  Vad har du själv för klippare? Handjagare?
   
 9. R
  Medlem · 2 972 inlägg
  Du äger ingen bil alls? Ingen cykel och köper endast skor var 10e år?

  En skött motorklippare som håller i 30 år och upp är sju resor bättre än en batteri som man behöver byta batteri på efter något år :p
   
 10. I
  Medlem · norrbotten · 41 inlägg

  isobarik

  Medlem
  En modern Trum klippare går så mycket lättare än en gammal från 60 talet typ och sen klipper trumklipparen så sjukt mycket finare än en rotoklippare
   
 11. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Aber halt in der mangeln! Min elklippare går med kabel. Grön el så det stänker om det. Bolund skickar pussmail (fy fan). Det finns inte många skötta motorklippare som håller i 30 år. Briggs och Strattons sidventilare är ju inte det mest effektiva man ser på turfarna. Dom kanske går att starta efter åtta jävvlar i helvete och 14 gräsklipparjävel, men dom lär släppa ut mycket skit i luften. Fi donk. Min cykel är från 1892 och skor gör jag själv av tidningspapper. Givetvis har jag bil i form av häst och skrinda. Du tror väl inte att jag lever som jag lär?
   
 12. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Jag använder kam och frisörsax. Jag kör elektriskt, kabel givetvis. Har aldrig haft en bättre klippare. Halleluja i tabernaklet.
   
 13. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Du påverkar miljön genom en oeffektiv och utsliten motor som drar 3 liter olja/500 kvm.
   
 14. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Ett orv är början på Orvar. Heter det ett orv, flera orvar? Nej givetvis flera orv. Orv-ar är när man har slagit ett ar ( 100 kvm).
   
 15. Keiller
  Husägare · T-län · 1 494 inlägg

  Keiller

  Husägare
  Då lär du inte gilla min andrabil :D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.