Byggahus.se
  1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Är detta vänligt mögel eller hussvamp

  1. Birdman
    Medlem · Västerbotten · 13 inlägg

    Birdman

    Medlem
  2. Åsa Lund
    Husägare · Skåne · 6 162 inlägg
    Huga!
    Skulle spontant inte köpa sånt.
    Läs på om hussvamp, skulle tro att det är det
     
  3. K
    Medlem · 285 inlägg

    Kalle_A

    Medlem
    Det låter oerhört klokt att konsultera en expert innan köp. Att spekulera kring åtgärder utifrån bilder duger jag inte till.:worried:
     
  4. C
    Medlem · 13 510 inlägg
    Instämmer. Även om det inte skulle vara hussvamp har du ju ett uppenbart fuktproblem som måste åtgärdas. Stack du kniven i virket för att kontrollera hur angripet det var på djupet?
     
  5. L
    Husägare · 248 inlägg

    Latitud79

    Husägare
    Fly från detta objekt, såvida du inte ska riva och bygga nytt.
     
  6. D
    Medlem · E · 23 877 inlägg
    Osvsett svamptyp så är det ju bara att byta hels trossbotten. Antagligen ytterligare en del. Jag tror dick inte att det är hussvamp.
    Att avråda till köp kan man knappast göra utan att veta mer. Bara tomten kan ju vara värt det begärda priset. Men om det har jag ingen aning.
     
  7. S
    Medlem · Västernorrland · 8 270 inlägg

    Stefan1972

    Medlem
    Tycker det ser ut som "normal" påväxt som blir när det är fuktigt och luften står still. Åtgärdar man problemet i sig så tror jag nog att det bara är att borsta bort. Det ser inte ut som det påverkar trät nånting . Inte ännu iallafall men i det här läget tror jag nog den ev fukten påverkar allt mer än påväxten iallafall.
     
  8. K
    Medlem · 285 inlägg

    Kalle_A

    Medlem
    Nu är jag ingen expert på området men "svampkropparna" är så stora att det i mina tankar indikerar att det är något mer än ytligt påväxt. Mögel är inte hälso-samt för det påverkar även oss människor så jag vill nog rekommendera att du låter ett proffs, helst med ansvarsförsäkring och som skriver ett utlåtande med en analys, bedömning och kanske någon form av rekommendation/åtgärdsförslag även om det inte blir ett komplett kostnadsförslag. Nu är jag osäker på vad som gäller hos olika försäkringsbolag men jag har någonstans i bakhuvudet att en hemförsäkring kan täcka tex hussvamp och då är är det säljarens försäkring som gäller, Men som sagt här är jag väldigt osäker på vad som gäller i praktiken men kanske värt att kollla. Det skulle kunna ge er en rimligt affärsmöjlighet ifall en försäkring täcker en del av åtgärden och säljaren ändå vill sälja så kanske ni kan hitta en överenskommelse som bilr till Er fördel på totalen.

    En bedömning av försäkringsbolaget om det omfattas av försäkringen kan vara kostnadsfri eller till en rimlig självrisk. Men som sagt här är min kunskap begränsad.
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.