Byggahus.se

är detta dåliga rör?

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Hej

  Tänkte göra om ett kök i en bostadsrätt. Kollade in bakom diskhon och rören ser inte jättefräscha ut (se bilder)? Kan man se på bilderna om något behövs göras? Det är lite lite fuktigt på rörkanten som rostat vid avloppet men inga vattendroppar.

  Behöver man tänka på något när man monterar kök om föreningen ev ska göra stambyte eller dylikt i köket framöver? Vad de kan kosta att flytta avlopp och vatten 1m till höger då det idag sitter precis bredvid spisen?

  Tack för förhand


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0422.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_0425.jpg
   
 2. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 14
  De där rören ser ut att vara från 40- eller 50-talet. Inte säkert att föreningen kommer att ta bort dem vid ett stambyte, mest troligt är att de drar in nya rör.
   
 3. R
  Medlem Nivå 1
  Och vad betyder det, är det illa?? De har anlitat en firma som ska ta en titt i köken i samband med att de ska göra relining i badrummen. De går ett rykte om att föreningen glömt bort när de gjordes något åt köken och med ditt gissande av årtal verkar det stämma för de ska väl inte vara så gamla rör och avlopp?
   
 4. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 14
  Hur gammalt är huset?
  Relining brukar handla om avloppsrör och kan egentligen inte kallas stambyte. Fråga föreningen vad de har för tankar om underhållet. Om nåt alls ska bytas? (de bör åtminstone byta golvbrunn i badrummen). Försök få ett besked vad de ska göra med olika sorters ledningar i köken.
   
  • Laddar…
 5. O
  Bannad · Nivå 15
  Om de ska göra en relining av badrummen borde de väl ta köken också....
  Det du visar på första bilden ser ut som vattenledningsrör... Det har inget med avloppet att göra.
  Relining är ett alternativ till stambyte. Vid en relining så vet jag att Proline även relinar själva brunnen. vilket gör att den blir bättre än innan ;) Men det är naturligtvis inte en ny golvbrunn.

  Föreningen byter inte bara själva golvbrunnen då måste hela badrummet göras om.
  Vattenledningarna vet jag inte hur det är med utbyte hur de slits... Avloppen är det som det pratas om med livslängder...

  Men en relining är en väldigt bra lösning för att fixa stammarna! Då är det inte heller något problem för dig att fixa köket, eftersom en relining inte behöver riva ut något...
   
  • Laddar…
 6. pelpet
  Medlem · Nivå 21
  Det enda sätt man kan avgöra ett gjutjärnsrör skick är att såga av en provbit. Gjutjärnrör håller i snitt 40-50 år men kan givetvis hålla betydligt längre.