Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Är detta bra fast elpris?

 1. D
  Besserwisser · E · 19 845 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Man behöver ju inte anlita fransmän.
   
 2. R
  Medlem · Stockholm · 255 inlägg

  rob_t_j72

  Medlem
  Brukade flera år kolla in Compricer och ta någon av de billigaste på 1 år fast pris runt slutet av april då vi fortfarande hade den gamla frånluftsvärmepumpen (Nibe 360p). Tror det var 2016 som jag lyckades hamna på ca 50-60 öre per kilowattimme inklusive allt hos Fortum (mycket otippat då).

  Efter att vi installerat solcellerna så är Compricers tjänst inte alls klockren längre tyvärr. Hade Telinet ett drygt år som jag aldrig återvänder till.

  Kan tipsa om Borlänge energi som har sitt ”borlängepris” som just nu ligger på 49,60? men kommer höjas till 60 öre från 1 november. Ändå rätt attraktivt pris.

  Har tidigare haft Skellefteå kraft som har varit helt ok.
   
 3. F
  Medlem · Östergötland · 3 278 inlägg

  fribygg

  Medlem
  För merparten av trådens läsare är jag övertygad om att det gick att förstå att det var kWh som avsågs.
  Men du är kanske en sådan som aldrig skrivit fel?
   
 4. C
  Självbyggare · 385 inlägg

  Chris11

  Självbyggare
  Byggkostnaden är inte den budgeterade men det spelar ingen roll för finnarna. Byggnationen sker till fast pris och det är EDF som bör hela projektrisken. Ganska naturligt med tanke på att det är FOAK (first of a kind). Tex är en stor del av projektet att bygga en leverantörskedja, först måste maskinerna som skall bygga maskinerna som skall bygga reaktorn byggas. Helt enorma projekt EDF har skapat med sin EPR design. Samma hade vi i Sverige där våra första reaktorer tog 10+år och de sista 5år. Krävs liksom lite mer än att bygga en villa med standardsaker
   
  • Laddar…
 5. JA”Snabbe”
  Husägare · Skåne · 1 671 inlägg

  JA”Snabbe”

  Husägare
  Hur kan det då komma sig att fastpriset ökat i samma takt som priset skenat?
   
 6. D
  Besserwisser · E · 19 845 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Nejdå, jag skriver också fel i bland. Om jag skulle skriva fel konsekvent önskar jag att någon påpekar det.
   
 7. J
  Medlem · Strandbaden · 154 inlägg

  Jonasdzm

  Medlem
  Det är svårt det där. Vi gjorde avvägningen att binda på ett år i somras, då låg priset på 60 öre, i våras låg det på 50 öre. För över ett år sedan i juli band vi det på 26 öre i ett år.

  Elbolagen säljer ju mest el under vintern då borde priset gå upp under denna årstiden tycker man ju, så de kan tjäna sina pengar.
   
 8. Darling McFluff
  Trädgårdsfixare · Vischan · 1 427 inlägg

  Darling McFluff

  Trädgårdsfixare
  Bundet på 3år, 63öre/kWh. Priset börjar gälla i december. Det tidigare bundna priset var 48öre/kWh på ett års bindningstid, så det går uppåt. Samma elbolag nu och då.

  Ofta bortrest på sommaren då priset generellt är lägre. Låg förbrukning i fastigheten för hushållsel mm.

  I regel alltid hemma på vintern då priset är högre. Hög förbrukning.

  Bundet känns bra för min del.
   
 9. L
  Medlem · 291 inlägg
  Ja många i tråden som haft bundet sedan tidigare på väldigt låga nivåer, här och nu verkar runt 60-70 vara rimligt att binda på. Vissa hoppfulla om att det blir bättre elpriser framöver men jag har svårt att se att jag kommer snitta lägre än vad jag kan binda till över tid. Det är ju på vintern med höga elpriser som förbrukningen också är hög.
   
 10. D
  Besserwisser · E · 19 845 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Det är bara att titta på historisk statistik. Det är generellt billigare med rörligt. Med fastpris måste handlaren lägga på en viss marginal för osäkerhet i förbrukningsmönster och osäkra framtida elpriser.
   
 11. C
  Självbyggare · 385 inlägg

  Chris11

  Självbyggare
  inte alls säker på att vintern är den tiden som vi kommer att ha högst elprise på i framtiden. Vårat elsystem är byggt för att ha god säkerhet vid vintern och som har hjälpt oss igenom sommaren. Är relativt säker på att vi inom kort är under de 65-70 öre det går att binda på i SE3 nu. Inget har egentligen ändrats sedan första halvåret då de flesta avtal var strax över 60 öre. Så fort de finansiella kontrakten är täckta fysiskt kommer vi få se normaliserade priser. Just nu är skräck, som att sälja allt när börsen rasat ett tag.
   
 12. hsd
  Medlem · Kalmar län, Östra Götaland · 4 702 inlägg

  hsd

  Medlem
  Skulle tro att elpriset blir ännu högre till vintern
  Bixia och vattenfall har flaggat för högre priser
   
 13. D
  Besserwisser · E · 19 845 inlägg

  Daniel 109Premiumikon: Hand

  Besserwisser
  Ja, det rörliga priset kommer säkerligen att bli högre i vinter. Iallafall periodvis. Men längre avtal behöver inte bli dyrare för att det blir vinter.
   
 14. C
  Självbyggare · 385 inlägg

  Chris11

  Självbyggare
  Bixia och Vattenfall är inte alltid spot on i sina analyser och framförallt saker som rör gasmarknaden i Europa. De nivåer de flaggar för är långt lägre än nuvarande nivåer också
   
 15. Turbo-Danne
  Medlem · 118 inlägg
  Undra om man va smart förra året och band 3år till dryga 34öre? Brukar alltid binda 1år i taget men förra året fick jag en känsla att binda längre. Än så länge känns det bra då annars hade det varit dags nu och binda och just nu känns det som att 34öre kan man bara drömma om.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.