Byggahus.se

Är detta acceptabelt? (plattsättning)

 1. F
  Medlem Nivå 1
  Tjena, har några som gjort vårt badrum och tycker att en del grejer är lite B men kanske jag som är petig? Så ville höra vad ni tycker. Dom ska sätta silicone imorgon men tror inte att det kommer bli snyggt. Se bilderna och ge gärna feedback

  Har skrivit in lite text om det jag tycker under bilderna

  LINK

  https://imgur.com/a/XR2KSVP


  5mm låter kanske inte så mycket men är ju faktiskt rätt långt imo är rädd att det kommer se hemskt ut med så bred silicone i duschen.

  Deras chef är "speciell" vi kommer inte värst bra överens så vill gärna höra om ni själva hade accepterat det och om det är inom gränserna för vill inte bara gnälla för minst lilla
   
 2. S
  Medlem · Nivå 8
  5 mm är ingenting. Det kommer se bra ut.
   
  • Laddar…
 3. TomasJor
  Medlem · Nivå 11
  Ser bra ut.
  Passning på plattor som är 60 cm. Är dom exakt 600 mm eller skiljer det något? I så fall ser det oftast snyggast ut att göra förskjuten skarv.
   
  • Laddar…
 4. Paul-Staffanstorp
  Renoverare · Nivå 15
  60cm plattor kan vara både 596, 597, 598, 599, 600, 601 etc. och är de inte exakt lika stora på mm så blir det snyggare med en lite större förskjutning.
  Sen kan där vara annat man behöver ta hänsyn till på väggar resp. golv som gör att det blir viktigare.

  Rådet är att vänta till de är klara och se slutresultatet.

  Har själv gammal erfarenhet av folk som gnällde på att köksluckorna var sneda i ett kök men jag hade ju bara precis hunnit hänga upp dem och skulle justera in dem dagen efter... så man bör vänta till det är klart och se slutresultatet. ;)
   
 5. Tss
  Medlem · Nivå 6
  Har du lika höga krav på dig själv i ditt yrke?
  kommer säkert bli fint när det är fogat,trots att springorna inte är exakt lika på tiondelen överallt (vilket de inte behöver vara,såklart)
   
 6. F
  Medlem Nivå 1

  Yes har faktiskt mycket högre krav än dessa lallare är själv hantverkare och lämnar inget halvdant.

  Det är fogar nu och det helt ok ut inte helt 100 nöjd på ett ställe (dom har kapat plattan vid fönstret snett) värre är det dock med fallet lutar ut åt fel håll på plattorna längst en vägg (plattsättaren har förmodligen tryckt ner dom för hårt) så får ändå ringa dom på måndag. Dom har inte heller lämnat några papper på tätskikt så deras chef får ändå komma och kolla.
   
 7. Tss
  Medlem · Nivå 6
  Ok,en del är lallare och en del på en helt annan nivå.
   
 8. F
  Medlem Nivå 1
  tyvärr väldigt många som är rent av idioter får alla andra att se dåliga ut.

  Betalar kunden 800kr i timmen så ska dom inte ha något halvtaskigt resultat utan dom ska vara nöjda :) Mycket roligare att höra en kund säga att det är snyggt och tacka än en sur som undrar varför det är så dyrt.
   
 9. Garningen
  Husägare Nivå 5
  Får ju såklart inte vara bakfall någonstans på golvet. Men plattsättningen i övrigt såg bra ut.
   
 10. Hällvetet
  Husägare Nivå 5
  Ser bra ut, hur kan du ens klaga? Det är ett hantverk utfört av människor inga robotar.
  1mm här eller där är inget.
   
 11. F
  Medlem Nivå 1
  klaga? Snälla du hade du sett skiten i verkligheten så hade du nog fattat. Sen är deras chef en riktig idiot tyckte jag skulle knulla min mamma för jag sa att dom inte skulle köra in bilen då det förstörde min gräsmatta vilket får en extra observant.

  Ja det är människor inte robotar vilket betyder att dom ser om det inte blev så bra och gör om det medans en robot bara kör vidare.

  Frågar här istället för att få en åsikt om vad folk tycker istället för att bara gå och klaga som en idiot. btw det är 5-6mm inte 1mm där problemet ligger
   
 12. Garningen
  Husägare Nivå 5
  Den kommentaren lät ju onekligen professionell. Har du även bakfall någonstans så måste det åtgärdad.
   
 13. F
  Medlem Nivå 1
  Jepp tyvärr skulle egentligen bett dom/han dragit åt helvete men måste flytta in i månadsskiftet och finns inte en chans att man hinner få dit någon annan innan dess. Ska se om jag kan få tag ett digitalt vattenpass imorgon för att mäta ut många grader det handlar om och var mer exakt har bara använt mitt 23cm vattenpass nu. Ska bli intressant att se vad han säger
   
 14. Garningen
  Husägare Nivå 5
  Förstår att de en är helvetes situation du befinner dig i, kommer ni inte överens finns ju ARN att tillgå. https://www.arn.se/
   
  • Laddar…