personstar

Är det såhär det kostar för elmaterial nuförtiden?

40k läst  176 svar

 1. F
  Medlem Nivå 1
   
  nissenhj, Hullefar, bsba och 1 till gillar
 2. Fairlane
  Medlem · Nivå 8
  Jag antar att du är elektriker? Menar du på fullt allvar betalar de summorna? Märkligt att andra elektriker får det så mycket billigare... Ni kanske borde fråga om ni kan få rabatt på listpriset hos grossisten så slipper ni vara de enda som betalar det priset.
   
 3. T
  Medlem Nivå 1
  Kabeln var ganska dyr. Jobbar på en av de större totalentrepenörerna i landet och vi betalar ca 10kr/m ink moms för den där kabeln.
   
 4. snaggletooth
  Medlem · Nivå 13
  Klart oseriös firma, debiterar man listpriser är det att betrakta som ocker i stort sett, för dom priserna har ingen som helst verklighetsförankring.
   
  nissenhj, Solari, Boan och 1 till gillar
 5. M
  Medlem Nivå 1
  Självklart ska du inte betala för din egen kabel, missade det... Grejen med en grossist är att de har andra öppetider. De har material som inte finns på hyllan 0600 dagen efter. De är inga problem att reklamera en produkt . Det är ett helt annat sortiment än i konsumentbutikerna... jag kan rabbla i all evighet...

  Jag förstår att du som konsument blir sur när du vet att uttag är billigare på Krauta lr tex men du behöver ju inte anlita elektrikern...eller köpa materialet själv vilket kommer bli dyrare då det förmodligen saknas nåt lr blir fel o så får elektrikern stå o ticka när du åker hem från jobbet för o handla rätt .. och sens å har du ingen garanti på arbetet om det blir nåt fel på materialet du köpt ...


  Dock så tycker jag hela rabattsystemet för el vvs vent fucked up med ockerlistpriser o rabatter upp til 75%.
  Jag som är snickare har samma rabatt som vilken svenne som helst i princip

  Men absolut ska du säga till om kabeln som va din....

  Rock on!!
   
  JJI gillar
 6. B
  Medlem Nivå 6

  Är det du din skojjare som varit hos TS eller är du bara en girig gammal gubbe?
  Priserna är löjliga, det vet både du och jag. Det är listpriser och tar man dessa mot kund, då ör man inget annat än oseriös!

  TS: Bestrid och säg att de priser han tar för materialet är ockerpriser. Slå hälften på materialet, acceptera din tabbe och VARNA alla för denna "elektriker"
   
  jnse, Krille4, nissenhj och 5 till gillar
 7. S
  Medlem Nivå 4
  Får man veta namn elektriker. Det är väl bra om den dyker upp när nån annan googlar efter referenser?
   
  Andreas117 gillar
 8. D
  Medlem · Nivå 3
  Haha. Både Bauhaus och Hornbach har bättre öppettider än vilken grossist som helst. Att försvara dessa sjuka marginaler är en kamp du inte kan vinna. Men såklart, det bjuds ju på frukost, korv med bröd och lite hamburgare också, hos dom där grossisterna. Ja just det ja, vem som betalar tiden som spenderas på korvätning? Kunden såklart..
   
  jnse, larry78, nissenhj och 9 till gillar
 9. C
  Medlem Nivå 1
  det där materialet är löjligt!! Antingen så har han gjort fel eller så är det en riktig lurendrejare.
  Jag avskyr att de försöker med sånt - tycker inte man ska behöva be om materialpriser innan man tar in en hantverkare men tyvärr går utvecklingen åt det hållet.

  Service bil är ju också sisådär - ibland får man ju fakturor med framkörning och servicebils avgift .... förutom timpriset. Som köpare så ser jag inte att jag ska betala för hantverkarens verktyg, ej heller hans bil........
   
  nissenhj och Pin gillar
 10. J
  Medlem Nivå 1
  Jag är inte så insatt men jag beställde en installation av ett utomhusspa hemma, jag hade dragit fram kabeln mellan inkopplingsställena själv. Så elektrikern installerade en jordfelsbrytare med snabbsäkring (20A) i elskåpet sen vid spa't installerade han en dosa som har två snabbsäkringar, en för 10A och den andra då för 20A till spa't, därefter en brytare bredvid för ev arbeten i maskinrummet på spa't. Och inkoppling i båda ändar då. Prislapp lite drygt 5 000 kr.
   
 11. S
  Medlem Nivå 7
  Kan säga att han åkte o hämta material under dessa tre timmar också. Jag fick koppla hällen själv i dosan då köket inte var klart heller.
   
  nissenhj gillar
 12. S
  Medlem Nivå 7
  Håller med. Speciellt då TS själv hade tillhandahållit kabeln elektrikern använde.
   
  nissenhj gillar
 13. W
  Medlem Nivå 3
  Börja med att prata med eleiktrikern och säg "kan du inte göra något åt priset?" När vi gjorde badrummet ville jag vara schysst och sa "Köp det som du vet är bra, vad blir slutnotan då?"
  Fick pris på runt 20" muntligt, sen kom fakturan på 43" och vi ringde lite försynt och sa "det här var inte riktigt det vi kom överens om?.." så fick vi slutnota på 25" vilket var ok i vårt fall då han fått åka ut en extra gång då rörpularn lyckades sabba ett plaströr. Börja alltid fredligt innan du går till attack. Det brukar löna sig.
   
 14. P
  Medlem Nivå 4
  Du kan rabbla i all evighet, men argumenten är inte relevanta.
  Det går bra att reklamera i konsumentbutik
  Konsumentbutikerna har det sortiment som behövs för att installera ett uttag
  Många konsumentbutiker har öppet från morgon till sen kväll samt helger.

  Och den där servicebilen, som han kan debitera för två eller kanske till och med tre gånger samma dag. Det är fan billigare att ta taxi. Taxametern kan stå på när han handlar på fem minuter i närmsta konsumentbutik någon km bort, istället för att åka omvägar till grossisten.
   
  jnse, Styles, nissenhj och 4 till gillar
 15. C
  Medlem Nivå 5
  Vad fick du för pris innan han började? Materialet är helt galet dyrt och att betala separat för bilen är ju ett skämt! Man kan snacka hur mycket man vill om kvalité när man väljer elmaterial från kända grossister, men när man kan köpa samma grejer på annat håll på nätet för 1/3 del av priset! Är elektriker korkade vid inköp eller? Snarare snåla och lata. Kan man inte hålla lager på det vanligaste grejerna!? H07 kabel för 134 kr/m, det köper man 25 meter 3x2,5 på Jula för 499 kr. H07 kabel är H07 kabel oavsett var den är köpt!

  //Calle
   
  jnse, Styles och nissenhj gillar

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: