Byggahus.se

Är det lönt att installera infravärme på oisolerad inglasad balkong

 1. A
  Medlem · Skåne · 9 inlägg

  Andi04

  Medlem
  Vi har idag en inglasad balkong på ca. 20kvm (2.2m x 9.1m). När man valde att glasa in använde man inte sig av något isolerglas eller annan teknik som gör att man kan använda balkongen under de kalla månaderna. Under vintertid är det ca 5 graders skillnad mellan temperaturen på balkongen och utetemperaturen.

  Min fru vill gärna kunna använda balkongen under större delen av året och min tanke gick till att montera infravärme. Är det värt att installera infravärme, kommer vi kunna utnyttja balkongen för att sitta och läsa en bok, fika utan att behöva ta på oss vinterkläder? Om det är värt det ska man montera på hela balkongen eller ska man koncentrera sig på den delen man troligen kommer att spendera mest tid på?

  Tacksam på feedback!
  //Andreas
   
 2. A
  Medlem · Stockholms län · 9 445 inlägg

  Avemo

  Medlem
  Hur stor är balkongen? Behövs det mer än två infravärmare för att täcka hela? Det blir inte som att sitta inomhus, men visst fungerar det. Infravärmare är ju tänkta för precis den användningen. Är det kallt ute lär man behöva något varmt på fötterna, men inte vinterkläder.
   
 3. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Först , är det ett hyreshus, inglasad brukar vara gjort som ett vindskydd och inga andra
  isoleringar , det blir nog lite problem att hålla det varmt , med infra går det tillfälligt hålla upp dräglig värme , men inte konstant , klart det går men du får nog abonnera på Barsebäck
   
 4. Peter2400
  Medlem · Västkusten · 5 273 inlägg

  Peter2400

  Medlem
  En bra infra värmer känns ungefär som när solen skiner, vi har 2st 1800W i vårt
  uterum, börja med en där ni sitter mest, då ser du snart om värmen stannar kvar eller inte.
  http://opranic.com/sv/project/hornbach/
   
 5. M
  Medlem · Norrbotten · 2 254 inlägg

  mlkjhr

  Medlem
  Infravärmare ska ju inte användas för att värma ett utrymme permanent utan den ska bara slås på vär man vistas där. På så sätt så reglerar man ju kostnaden på ett sätt som passar plånboken. De nya kortvågiga infravärmarna ska ju vara energieffektiva jämfört med gamla långvågiga typen. Det är väl bara att prova om det funkar för ditt ändamål. Pengarna är ju inte kastade i sjön även om det inte funkar året om, du kan ha glädje av värmaren under höst och vår i alla fall.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.