Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Är det här OK placering av spotlights i kök?

 1. pokasd
  Medlem · 182 inlägg

  pokasd

  Medlem
  Hej, planerar lite belysning till köket som ska påbörjas snart. Köket blir öppet med en köksö mot vardagsrummet. När jag följer rekomendationerna på xcen(60cm från vägg, 150cm mellan) så blir resultatet enligt följande bild. Eventuellt räcker det enligt "reglerna" med bara den översta raden, men det känns som för lite med 3 spots? Har ni några synpunkter eller andra rekomendationer på hur de ska placeras?

  Bonusfråga1: Tror ni det räcker med spotlights i tak för belysning till hällen?
  Bonusfråga2: Finns det något bra verktyg(gratis) för att skissa på belysning? Paint var inte optimalt..
   
 2. S
  Medlem · 142 inlägg

  Sajmon

  Medlem
  Jag hade satt dom så att dom linjerar med köksön, och de andra hade jag satt över köksbänken. Så som det är nu så skuggar du ju ljuset vid köksbänken.
   
 3. pokasd
  Medlem · 182 inlägg

  pokasd

  Medlem
  Tack! I linje med framkanten av köksön och flytta hela översta raden in mot bänken, eller bara den över bänken som ska in. Menar du så?
  Ska försöka fixa en bild på hur jag förstått det
   
 4. BirgitS
  Medlem · Stockholms län · 27 902 inlägg

  BirgitSPremiumikon: Badkar

  Medlem
  Om du har belysning under överskåpen så tycker jag att några spottar som du har ritat det mellan köksön och skåpen längs väggen är utmärkt, ger bra städbelysning av golvet samt lyser in i högskåpen. När det gäller den andra raden kan det kanske vara bra att ha den mer mitt över köksön så att hällen och arbetsytorna kring den blir mer belysta i stället för att en spott rakt ovanför huvudet på någon som sitter vid köksön.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.