Byggahus.se

ÄNTLIGEN är köket (nästan) klart!!!

 1. H
  Medlem Nivå 7
  Jag vill börja med att tacka alla här på forumet som svarat på mina otaliga frågor och kommenterat planskiss, efter planskiss.

  Nu är vårt kök äntligen KLART! Vi tillhör ju den där lilla, lilla andelen köksrenoverare som FÖRMINSKAR köket och sätter upp väggar, istället för att öppna upp och riva ner. Nu har vi ett rymligt och ljust kök på 27 kvm OCH ett extra rum som vi så väl behöver.

  Skåp: IKEA Faktum med Abstrakt luckor
  Handtag: Strecket
  Bänkskiva: ek från IKEA
  Diskbänk: Måttanpassad från JG rostfria med en insvetsad Blanco Claron ho
  Blandare: Blanco Filo

  Vitvaror: Siemens och Cylinda
  Golv: oljad ek från ByggMax

  Nu återstår bara några passbitar och lite målning. Och takljusskupolerna som ska monteras. Och stänkskydd (kakel eller glasskiva???). Och sedan själva inredningen förstås...

  KÖKET FÖRE:
  [​IMG]

  KÖKET- EFTER:
   
 2. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Snyggt! Vilken skillnad mot tidigare!!
   
 3. Ella
  Medlem Nivå 6
  Snyggt! Förebilden alltså :). Jag gillar varma kök och tycker att det nya är alldeles för kallt. Det är svårt att tänka sig att det är samma kök. Måste ha varit ett stort projekt att göra om alltihop.
   
 4. T
  Medlem · Nivå 14
  Det gamla köket var faktiskt snyggt men det nya duger också : )
   
 5. A
  Medlem Nivå 3

  fiint!

  Blev jättefint;)
   
 6. ¤ akila ¤
  Medlem Nivå 8
  Vad har ni hittat på i taket?

  Såg texten om takkupolerna. Skulle man få se dom på bild?
   
 7. A
  Medlem Nivå 7
  Tyckte att det gamla köket va ok (med lite vit färg) men jösses va snyggt det nya är! Blev också nyfiken på takkupolerna
   
 8. H
  Medlem Nivå 7
  Takkupolerna är beställda men har ej leverats än. Det är som stora plastbubblor som mäter 1x2 meter som ska sättas på taket. När takkupolerna är på plats så kommer vi ÄNTLIGEN ha ett ljust kök. Även om köket blev betydligt ljusare med vita luckor och vitt tak (tidigare var man alltid tvungen att tända lamporna i köket, även när det var strålande sol ute) så är det fortfarande för mörkt. Med takkupolerna blir det ändring på det...

  Just nu försöker jag bestämma mig för vad vi ska ha som stänkskydd; kakel eller tapetmed glas? Och om vi väljer tapet, VILKEN tapet ska vi då ha? Hmmmmmm....
   
 9. H
  Medlem Nivå 7
  Ella:
  Jag gillar också varma kök, men jag vill ha det varmt utan att det blir murrigt och mörkt. Golvet och bänkskivan ger en varm och levande känsla i köket, medan luckorna ger ljus, luft och rymd.

  Det tidigare köket var otroligt mörkt och murrigt. Halogenspottarna var tvugnet att användas JÄMT. Sammanfattningsvis kan jag säga att ett kök helt i trä (skåp, golv och tak) med fönster åt norr blir som en (visserligen varm) men väldigt murrig och trist grotta.
   
 10. H
  Medlem Nivå 7
  Anna_Robban:
  Vår första tanke var faktiskt att behålla köket och måla det vitt. Dessvärre hade flera luckor slagit sig, planeringen var usel, faneret hade släppt på flera ställen, bänkskivan var dålig osv. Dessutom var vi i desperat behov av ett till rum i huset. Allt sammantaget gjorde att det var bättre att byta ut köket och bygga ett extra rum i det som tidigare var köksdelen.
   
 11. Tripod
  Medlem Nivå 6
  Mycket snyggt. Det är nästan exakt som vi har tänkt oss hemma. Liggande överskåp med ram runt om, Samma handtag. Vi ska nog ha matta skåpsluckor dock. Tjejen la sitt veto. Måste skicka den här länken till tjejen så kanske hon ändrar sig :)

  Vad gäller stänkskydd så har vi tänkt oss grått kakel. Jag har hittat denna bilden på kungsäterkök som jag har till inspiration.
  Kanske inte är eran style dock då ni vill ha ett väldigt ljust kök.

  http://www.kungsaterkok.se/pictures/laminat_1.jpg
   
 12. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Spegelglas kan bli snyggt att ha som stänkskydd. Det gör också att rummet känns större och ljusare. Vi skall själva ha en rökfärgad spegel som stänkskydd.

  Takkuporna kommer att göra underverk för ljuset. Men var noga med hur de monteras. Vi har tidigare haft takkupor i två badrum i två olika hus från 70- och 80-tale., Tyvärr var det bara elände med dessa. De läckte, höll inte tätt, det blev fuktskador i själva "kanalen" ner. Kondens steg upp i "kanalerna" och blev vattendroppar som rann ned för väggarna till kanalen och efterlämnade smutsfärgade ränder. Den ena kupan var i mjölkfärgat material (kommer inte ihåg om de var i plast eller glas, tror det var plast), den andra var klar. Kupan var kupig, rundad. Trots detta fastnade smuts på ovansidan (löv, skräp, nedfall) som man klart o tydligt såg nedifrån. Det var ett evigt rännande på taket för att göra ren dessa.

  Det var mycket negativt, säkert är dessa kupor idag mycket bättre och i fönsterglas hoppas jag (lättare att hålla rent). Men var riktigt noga med att dokumentera (fotografera) när leverantören monterar dessa så att det blir korrekt.
   
 13. A
  Medlem Nivå 7
  aha ja tom vårat skitfula kök från 70 talet, hemma renoverat på 80 talet, ser rätt ok ut på bild så jag fattar va du menar! :) Sen är ju det med planeringen oerhört viktigt också! Grattis till erat nya kök och rum iaf
   
 14. H
  Medlem Nivå 7
  Hemmakatten:
  Det är just såna "takbubblor" i plast vi ska ha. Klara, 3-lagers. Jag hoppas att vi har mer tur med våra än vad ni har haft. Vi har faktiskt 2 små takbubblor i huset; en i tvättstugan och en i badrummet. De är original från 70-talet. Vi har inte haft några problem med våra; vare sig med kondens, kallras eller läckage. Inte heller har vi haft problem med smuts ovanpå dom. Hoppas att vi har tur även med dom nya...

  Anna_Robban: Tack!