Byggahus.se

Ändring i planerna (dusch -> bad), Rörmokare - Hur lätt/svårt är det att justera rördragningen?

 1. Marcl
  Medlem Nivå 1
  Håller på med ett nybygge och planen var att ha en dusch i badrummet men nu så diskuteras möjligheten att sätta in ett bad istället för enbart dusch. Frågan är då, rören som är dragna för dusch-blandaren (exempel) är inte på samma vägg där bad-blandaren (exempel) är tänkt att sitta, samt jag tror inte de räcker hela vägen fram till den plats vi vill flytta blandaren - Hur svårt är det för en rörmokare att lösa detta i nuvarande läge? Är det en svår och dyr lösning, eller är det något som ett proffs kan lösa utan större problem? Har bifogat en bild på hur det ser ut samt ritat ut den önskvärda (nya) placeringen av blandaren.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20191230_133155_LI.jpg
   
  • Laddar…
 2. Pasjostrom
  Renoveringsnovis · Nivå 8
  Vi har blandaren monterad vid badkarets kortsida så det är nog den enklaste/billigaste lösningen!
   
 3. Jonas ”Snabbe” Andersson
  Husägare · Nivå 9
  • Laddar…
 4. Staffan2000
  Medlem · Nivå 16
  Nu går du över ån efter vatten:).
  Det är helt adekvat att ha blandaren på gaveln av badkaret.
   
 5. Marcl
  Medlem Nivå 1
  Det var den första tanken men oron är att den inte kommer att nå ut hela vägen till badkaret då kanten på det kommer börja c:a 10-15cm från väggen där slangarna kommer upp ur plattan. Rummet är c:a 20-30cm bredare än badkarets längd. Med ett hörnbadkar som hade stått upp mot den sidan av väggen så hade det inte varit några problem med blandare på kortsidan men badkarsönskemålet är av den runda/ovala typen nedan, och det kräver nog sidomatning för att man inte ska vattna halva golvet också.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_20191223_153820.jpg
   
 6. PNO
  Medlem · Nivå 15
  Det finns skarvdon för skyddsröret. Men frågan är hur svårt det är att byta mediaröret till ett längre sedan. Är det någorlunda kort sträcka och lite böjar till fördelaren så bör det vara möjligt.

  Annars, hur ser det ut under golvet? Är det krypgrund eller källare så är det ju lätt att gå upp på en annan plats.
   
 7. useless
  Självbyggare · Nivå 25
  • Laddar…
 8. Marcl
  Medlem Nivå 1
  Standard gjuten grund/platta, ingen källare eller krypgrund.
   
 9. V
  Medlem · Nivå 7
  Sätt blandaren som du skulle ha haft dusch å fixa sedan med blandaren så du kan fylla badkaret. Då blir det inga problem om du en dag slänger ut badkaret med att ha blandare på fel vägg eller höjd....