Byggahus.se

A-hus, skåne, lundaområdet

 1. I
  Medlem Nivå 1
  Hej alla!

  Är nybörjare här på forumet och går i hustankar.

  Har i dagarna varit hos A-hus och fått en kalkyl på Lummelunda huset med en så kallad general entreprenad. Detta innebär om jag förstått det rätt att A-hus har alla kontakter med underentreprenörer osv.

  Nu undrar jag om någon har erfarenhet av A-hus i Lundaområdet (Furulund för att vara exakt men det är väl samma underentreprenörer i området som används). Hur fungerade det för er? Ris eller ros?

  Tusen tack på förhand!

  Iron
   
 2. K
  Medlem Nivå 2

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  hej,

  Vi har förvisso inte byggt i ert område ....men att tro att A-hus är ett seriöst och kvalitetssäkert företag som använder sig av seriösa isocertifierade under entreprenörer så ....ska ni nog passa er mycket noga ...

  den affär som vi gjort med A-hus och dess säljare i vårt område har visat att de inte har utfört ett bra och arbete. Och kvaliten/resultatet blir lång under vad A-hus lovar.

  Vi har haft långvarig kontakt med A-hus centralt för att komma tillrätta med våra fel och brister ....Och de tar inget ansvar över sina säljare/entreprenörer om fel mot kund uppstår.

  De verkar som de leker med kundernas liv och frossar i deras elände .... för att de är så skyddade av deras juridiska utformning gentimot kunden, detta bygger vi på egna erfarenheter.

  Det råder ingen tvekan om att våra fel och brister är ett faktum och det är A-hus och deras säljare som även är entreprenör som bär delat ansvar.

  läs mer på ... http://www.husforum.se/a-hus-bygga-nytt.htm

  och

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=46152&a=567688&lid=puff_567614&lpos=extra_0


  /R

   
 3. D
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Har det hänt nånting i din rättegång eller? (eller få du inte prata om det)..
   
 4. P
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Vi har också kontakt med A-hus för ett ev. bygge i Furulund.
  För oss känns kontakten med A-hus mycket bra. Ett lite
  förstorat Hasseludden har vi funderat på att bygga.

  Vad gäller vad Kantarellen ovan skrivit så ska man ju ta
  med i beräkningarna att du bara hör den ena versionen
  av en sak.
  Vi har hört mycket positivt om A-hus, från de som
  byggt i Furulund och Helsingborg och inget direkt
  negativt. Naturligtvis är där negativa saker även om
  A-hus men inget som inte gått att ordna.

  /Pajj
   
 5. B
  Medlem Nivå 2

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Tänk på att de ockrar på tomtpriserna i Furulund/Stävie, de tar runt 900 kr per kvadratmeter, Kävlinge kommun tar ca 250-300 kr...
   
 6. I
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Tack för svaren.

  Vad gäller tomterna så är det Skanska som äger marken och tar det priset enligt A-hus.

  Får ta en ordentlig funderare. Vi är inne på Lummelunda med putsad fasad, ryggåstak, garage plus några tillägg till. Kalkylerad summa ligger på cirka 3,3 mille.......sen är ju trädgården, stenläggning, schaktning av massor, uteplats, staket med mera kvar.....

  Mycket pengar blir det.

  PS.
  Har läst diskussionerna i forumet som Kantarellen har och jag kan bara säga att jag lider med dig. Tycker att A-hus givetvis borde ta sitt ansvar, framförallt med att ha bra underentreprenörer och det verkar ha gått käpp rätt och hel....e den här gången. Använder dom sig av samma underentreprenör fortfarande, där du bor?
  DS.
   
 7. K
  Medlem Nivå 2

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet


  Det är A-hussäljaren som är entreprenören....vilket innebär att han som A-hussäljare och entreprenör bär ansvaret...
  Så vitt jag vet så anlitar han samma underentreprenörer.
  tiden får väl utvisa vad som kommer och hända och ske, vår rättegång är inte långt borta.
  A-hus vd ska komma på besök(mån 4/9) i hop med A-hussäljaren/entreprenören ska de träffa oss och vår advokat.
  det ska bli intressant att vad de har att komma med.
  lovar att återkomma med mer info.

  /R
   
 8. L
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Hej Kantarellen3,
  Jag håller precis på att köpa mitt A-hus och allt verkar bra.

  Jag har följt dina och andras inlägg här på forumet under en tid. Har hört att du är snickare och har gjort en del snickeriarbeten på ditt hus själv.

  Gränsdragningen mellan egna och andras arbeten verkar till att kunna bli oklar, har detta varit till problem i ert fall?

  /L
   
 9. K
  Medlem Nivå 2

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Var bygger du/ni?

  då har du nog hört lite fel ,jag skulle nog säga att jag själv mest är inriktad på inredning snarare än som snickare...men jag har ganska goda kunskaper kvar sen skol tiden... ;)
  Vi har gjort en hel del arbete själva ...dvs inredning , ej grund,kakel,el,vvs och stommen, jag har goda kontakter där man lätt kan få hjälp och information som man behöver.


  För våran del så är det inte oklart om vem som bär ansvar för de problem vi har ..Vi har om ni inte vet det stämt vår A-hussäljare som även är vår entreprenör för att han vägrar ta sitt ansvar och stå för fel och brister som han är ansvarig för.
  Vi får väl se vad Örebrotingsrätt tycker...

  Största problemet är egentligen juridiken....eftersom den ger så stort utrymme för oseriösa säljare/entreprenörer att kunna förhala/slingra sig innan man når slutmål=Rättegång.
  Jag kan tänka mig att det är många familjer som blir drabbade på ett eller annat sätt, och då inte orkar driva en tvist så länge som 3 år.....

  Jag hoppas att vi kommer få tid och utrymme för att breätta hela vår historia ....om hur A-hus och inblandade har hanterat oss....med löften ritningar som inte stämmer och en ovilja att lösa våra problem...

  Vi ska ha ett möte med A-hus vd nu på Måndag 4/9....(som även är vår dotter Lovisas 3 årsdag hon var inte född när vi upptäckte stora fel och brister på vårt nybyggda A-hus)

  Ps. Vi tycker också att det verkade bra när vi köpte vårt A-hus.....men ack så fel man kan ha.... passa er noga för fusk fällor ...ni riskerar att få en jobbig tillvaro och en lägre kvalitet än ni tänkt er från början.

  /R
   
 10. L
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Kantarellen, vad har hänt har ni fått munnkavel?
  Hur gick mötet med a-hus?

   
 11. I
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Hej,
  Jag har byggt med A-hus i Furulund/Stävie dvs. med ”Hus och Villabyggarna” , som är deras återförsäljare i Hälsingborg, dem verkade vara seriösa och jag tror fortfarande att det är dem, iaf. dem som jobbar på kontoret i Hälsingborg, men när det gäller hantverkare som jobbade på plats dvs. dem som byggde mitt hus, jag kan bara konstatera att Byggare Bob skulle göra jobbet bättre, ca. 140 fel vid besiktningen, nu har det gått 6 månader och alla fel är inte åtgärdade än… men jag tror att dem kommer så småningom att fixa allt, det är bara att det tar så lång tid… för säkerhets skull har jag redan varit i kontakt med en advokat som är specialiserad på området i fall att det skulle uppstå tvist mellan oss, har också varit i kontakt med A-hus och deras reklamations ansvarig och dem lovar full stöd i fall att det skulle behövas, som tur har jag sparat också några bra bilder från byggtiden, som tex. visar hur snickarna som ”Hus o Villabyggarna” anlitade var duktiga på att dricka öl under byggtiden, jag såg dem flera gånger att dem drack öl (obs, ingen lättöl) när dem hade rast, men när jag såg en utav dem lasta av 6 flak med öl på en säckkärra samtidigt som han håll på med att sätta upp vårat kök kändes inte tryggt direkt… Jag kan tänka mig att Expressen eller Aftonbladet skulle gärna publicera en sån bild, och då skulle dem (Hus och Villabyggarna) förlora mycket mer än vad det kostar att fixa de sista felen på vårat hus..
  Men det verkar som sagt att dem ändå resonerar sunt och seriöst och att sakta men säkert kommer allt att ställas till rätta….
  ::)
   
 12. G
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Hej,

  Vi bygger också med A-hus i och för sig inte i lundaområdet utan i Göteborg. Våra erfarenheter är att som nybörjare bör man inte bygga med A-hus. Säljarna lovar brett men sedan använder de alla trick i boken.

  Exempel på det som vi råkat ut för är. Förseningar i framtagningen av ritningarna (exempelvis skulle alla säljarna till Gambia) som sedan kostade oss 17 000 i index uppräkning.
  Beställt och blivigt lovade slätt tak i hela huset men när gipset dyker upp är det med fasade kanter. Varken A-hus centralt eller säljaren vill byta ut det. Vi var tre stycken som hörde på när säljaren lovade det släta taket men det betyder inget nu, utan de anklagar oss att vara lögnare.
  Det finns fler exempel på muntliga och skriftliga löften som brutits av A-hus men de sparar vi till andra intressenter tillsvidare.

  Våran rekommendation är att är man inte väldigt insatt i juridik och det byggnadstekniska skall man inte bygga med A-hus.

  Hälsningar Ytterliggare en missnöjd A-hus kund.
   
 13. L
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Isco, om det är hus och villabyggarna, så är det väl Midroc som utför entreprenaden?
   
 14. E
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet


  Hej!
  Vi ska bygga i Varberg och funderar på A-hus. Vi kommer i så fall anlita Göteborgssäljare. Blir dock lite nervösa när vi läser ditt inlägg. Vad är det mer som gått fel? Var har A-hus brustit? Vad bör vi fråga dem extra noga? Vem / vilken firma har varit byggledare för ert hus? Vem var säljare? Vilket hus har ni byggt och var? Många frågor..... Men vi är väldigt tacksamma för svar!

  Häls. Linan

  Vi ska bestämma oss under veckan som kommer så vi uppskattar ett snabbt svar! :)
   
 15. I
  Medlem Nivå 1

  Re: A-hus, skåne, lundaområdet

  Ja, det var Midroc, fast jag tror att dem har slutat samarbeta strax efter att vårat hus blev färdig.
  Men det är bara ”Hus o Villabyggarna” som jag skrev kontrakt med…
  mvh