Byggahus.se

A-hus Skärhamn, 138m2 modifierat

 1. B
  Medlem Nivå 4
  Här kommer vårt omritade Skärhamn från A-hus. För att utnyttja tomten fick vi gavelställa huset, och valde då att flytta kök/vardagsrum från mitten av huset till gaveln mot vår fina utsikt. Köksdelen är utökad med ett par kvadrat också. Arbetsrum, badrum och sovrum bytte således plats med kök/v-rum. Ryggåstak kändes rätt självklart även om det kostar en slant...
  Vi har byggt med generalentreprenad, vilket till största delen funkat smärtfritt. Själva är vi himla nöjda med huset, trots att det inte fanns något likadant att kika på före byggstart. Rätt nervöst var det att se om det skulle funka i verkligheten.
   
 2. B
  Medlem Nivå 4
 3. A
  Medlem Nivå 7
  Fina badrum! Kul me lite eget också
   
 4. C
  Medlem Nivå 4
  Brogatan,

  Vad har ni för något på väggarna på toan? Skitsnyggt :)
   
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Jättefint!
  Två frågor, matsalsmöblemanget, var kommer det ifrån? Vilken kulör har ni på huset, det är precis den färgen jag tänker mig på vårt hus.
   
 6. J
  Medlem Nivå 1
  skön stil på inredning. rent men ändå varmt. det gillar jag!
  jag undar oxå över färgen på huset, kulör och tillverkare? söker oxå efter en riktigt svart färg, vi kommer dock ha aluzink i plåtdetaljer och fönster iställer för vitt. är den svart matt eller mer glansig, svårt att se på bilden. jag söker en ganska matt svart ,men att den ändå inte är grå som jag tycker att många väljer.
  kul att få se in i ert schyssta hus!
   
 7. I
  Medlem Nivå 1
  Jätte snyggt hus!!!! Älskar er inredning!!!
  Har precis likadan stil och smak!!!

  Fasadens fär är underbar!!
  Jag och min sambo skall bygga nytt nu.. och fasaden skulle vara matt svart med vita knutar!!
  Kan ni lämna något gott eller ont om att ha huset målat i svart?!?!?

  Mvh: //

  IDA
   
 8. E
  Medlem Nivå 5
  Jätte fint hus. Stilren inredning. Vad har kalaset gått på?
   
 9. B
  Medlem Nivå 4
  Tack för alla kommentarer! Ytterfärgen är Alcros allmoge svart. Egentligen var vi inne på Falusvart, men eftersom huset är oljegrundat från fabrik gick inte det. Den här blir dock i princip lika matt som en slamfärg. Nackdelen med ett svart hus (om man inte målar fasaden innan den spikas upp) är att det blir glipor som lyser vitt när träet torkar och drar ihop sig. Framåt hösten vidgar sig träet igen, och då försvinner gliporna. Men annars är det bara till att bättra på när det är som torrast ute.
  Väggarna i badrummet är putsade med betongputs. Kakelsättaren hade aldrig gjort det förut, så det blev lite experimentverkstad. Slutresultatet blev jättebra, dock får man leva med att det uppstår tunna sprickor eftersom putsen ju är rätt styv och huset "lever". Men det är inget stort problem. De syns bara om man går riktigt nära.
  Matsalsmöblemanget är loppisfynd, som det mesta andra i inredningsväg :)
  Huset i sig har gåt på ca 1,9 mille, inkl. alla lagfarter, pantbrev och dylika dumheter. Jämfört med standardutförandet har vi plussat på med bla ryggåstak m extra fönster, utökad area ca 2 kvadrat, microlitväv för ca 100000 totalt.
   
 10. C
  Medlem Nivå 6
  Vi var också inne på betongputs eller slammat badrum men vågade inte riktigt. Det fick bli en halvmesyr istället... :)

  Dock, om väggarna spricker, vad händer med tätskiktet?
   
 11. L
  Medlem Nivå 1
  Huset ser kanonfint ut, känner mig inspirerad av era bilder :)

  Jag undrar också vad som händer med tätskiktet i badrummet när betongputsen får sprickor. En fråga till: finns det något hyffsat enkelt sätt man kan åtgärda sprickorna på? Jag menar, kan man spackla igen så det ser ok ut eller måste man anlita proffs för att åtgärda problemet?

  Vi skulle vilja ha betongputsade väggar i våra badrum också men kakelcentralen försöker förstås pracka på oss kakel för vägarna också och inte bara för golvet ;) Alterntivet är att måla väggarna istället för kakla eller putsa, då sätter man väl en väv med struktur på antar jag och målar sen... Men inte lika kul som putsat!
   
 12. J
  Medlem Nivå 1
  jag har kollat lite på alcro allmoge, men har en fråga. har ni märkt om det blir som repor på färgen, alltså om man går emot att det då blir repor. det var någon som sa nåt om det och visade en provbit som var väldigt repig och demonstrerade genom att dra nagel på den. visst det blev som vita streck men är det så känsligt i verkligheten?
   
 13. K
  Medlem Nivå 1
  Hejsan! Riktigt schysst hus!! Får ja fråga var ni köpt husbokstäverna TVÅ?? Riktigt cool idè! Kan bara hitta a b c d e vid en snabb sökning på nätet.. Tack på Förhand!
   
 14. B
  Medlem Nivå 4
  Hej på er!
  Allmogefärgen verkar mycket tålig! När jag läste frågan om det går att repa den gick jag genast ut och provade med nageln. Inte en chans! Däremot är nog slamfärg à la falu röd/svartfärg något mer ömtålig. Å andra sidan är den ju rätt enkel att slabba på...
  Vad gäller tätskiktet i badrummet så sitter ju putsen utanpå tätskiktet och påverkar således inte detta. Vill man få den ännu tåligare lär det gå att lacka den, men exakt hur detta går till eller ser ut vet vi inte. Vi har inte gjort det iaf.
  I duschen har vi dock mosaik, både för att putsen nog inte tål riktigt HUR mycket vatten som helst, och för att den är svår att skrubba ren från tvålrester o dyl. Kakelsättaren putsade faktiskt våra badrumsväggar två gånger, för att se om det gick att bli av med sprickorna, men det hjälpte inte. Ett trähus rör sig alltid, och då spricker det ofelbart. Men som sagt, det är verkligen inget vi stör oss på. Att tänka på är att sprickorna verkar utgå från ställen där putsen penetrerats, dvs vid elgenomföringar och dylikt.
  Det finns också en färg (minns inte vad den heter) som ska ge ungefär samma resultat som riktig puts. Dock blir den helt uniform i färgen och kanske därmed inte fullt så "levande".
  Ett tredje alternativ kan vara att försöka få fatt på argentisk puts. www.piocountryclub.se har lagt det i sina badrum och på köksväggen bakom bänkskivan. Mycket snyggt och går att få i olika färger. Denna yta blir dock mycket slätare, lite åt masonithållet, om ni tänker den "blanka" sidan av en sån skiva. Var man hittar detta har jag dock ingen aning om. De har inga bilder på sin hemsida ännu, men det kommer inom några veckor. (Jag har plåtat till deras hemsida)
  Bokstäverna är köpta på www.seprodukter.se
   
 15. W
  Medlem Nivå 2
  Jag hittar inget "Skärhamn från A-hus", är det kanske Mollösund som det heter nu?
  Tycker framförallt om priset ni fått, det verkar vara rätt bra.