Byggahus.se

A-HUS Edsviken - prutbart?

 1. Thomas_Stina
  Medlem Nivå 5
  Hej!

  Vi har planer på att bygga ett Edsviken och har fått ett pris på totalentreprenad på 2.250.000 (Linköping).
  Har hört att man ska kunna pruta på A-hus. Stämmer detta, och hur mycket kan va rimligt att pruta.  ::)

  Tacksam för svar!
   
 2. E
  Medlem Nivå 2

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?

  Tror nog att prutmånen är rätt kass rent allmänt just nu. Vi har nyligen skrivit på för ett Mölle (också i Östergötland) och visst fick vi ner priset en aning, men inte många tusenlappar. Kanske var vi dåliga prutare ...
   
 3. HM
  Medlem Nivå 4

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?

  Som sagts förr här så ska man nog inte vänta sig att de släpper mycket på utgångspriset för huset.
  Däremot kan man satsa på att få med tillvalsutrustning "på köpet" eller få ett "paketpris" på de tillval man vill ha med.
  (De priser som säljaren uppger för ett tillval är ju satt utifrån att du bara väljer det tillvalet. Han/hon vet ju inte om du kommer att välja annat också och hur mycket sammanlagt.)

  Förresten, Edsviken är verkligen ett jättefint hus!!! Vi har tittat på det på HusExpo här i Stockholm flera gånger... tyvärr får vi inte bygga med den takvinkeln på vår tomt. Annars...
   
 4. Thomas_Stina
  Medlem Nivå 5

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?


  Jaså, synd på vinkeln...  :-/ Vi har faktiskt inte varit och kikat på det än men har verkligen fastnat för det, på det vi sett på bilder osv. Får åka dit snart. Vi var däremot och kikade på ett annat A-hus för att se standarden och jag uppfattade det som att det var ganska hög standard! Men tillval att göra finns ju alltid... Får försöka med nåt fint erbjudande... ;)
  Har Ni nåt annat hus på gång?

  //Stina
   
 5. Thomas_Stina
  Medlem Nivå 5

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?

  Nej Vi får som sagt kika på våra tillval och se om vi kan fixa lite snygga priser på det i stället... Var i Östergötland ska Ni bygga! Mölle är fint!  ;)

  //Stina
   
 6. E
  Medlem Nivå 2

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?

  Tack! Vi bygger i Mantorp, Mölle med vinkel. Även vi var lite inne på Edsviken, men ä heller vi får inte bygga med det förhöjda taklivet. Dessutom passar Mölle bättre på vår tomt. Var i Linköping ska ni bygga? Vi var i Ekängen och kollade en Möllevariant och där fanns ett Edsviken som granne (Hallonstigen).
   
 7. Thomas_Stina
  Medlem Nivå 5

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?

  Jaså, i Mantorp? Vi har ett par vänner som precis byggt där. Kommer inte ihåg vad gatan heter men det ligger typ vid stationen. Har varit där och vet att det låg nåt A-hus där, men om det var Mölle vet jag inte.
  Har hört att det finns ett Edsviken i Ekängen. Har inte kikat på det, men vi svängde förbi det som finns i Söderköping. Fint...

  Vi ska bygga på landet mellan Linghem och Gistad. Om allt går som vi vill... ;)

  //Stina
   
 8. E
  Medlem Nivå 2

  Re: A-HUS Edsviken - prutbart?

  Nåväl att säga att vi bygger är väl att ta i. Vi har skrivit på och planerar just var på tomten hus och garage ska stå så att vi kan söka bygglov. VI ska bygga på Veta/Prästgårdsområdet. alltså helt andra sidan av Mantorp jämfört med era vänner. Vilket hus bygger de? Det finns två A-hus i området vid stationen. Det ena är ett enplans som jag inte vet vad det heter och det andra är Viken som ser häftigt ut.