Byggahus.se

8/9 element är kalla

 1. I
  Medlem Nivå 1
  Tack, testade detta redan imorse, verkade inte vara det, förutom ev på ett där pinnen satt lite trögt och som kommit igång lite under dagen.
   
 2. I
  Medlem Nivå 1
  Tack, testat sätta på sol-symbolen nu.
   
 3. Demmpa
  Husägare · Nivå 23
  Du har ca 55° i framledning & ca 25° i returen.

  Man bör inte knacka på stiften på termostatventilerna utan på ventilhuset.
   
 4. I
  Medlem Nivå 1
  ok, vad betyder det, alltså de temperaturerna?
   
 5. J
  Medlem · Nivå 14
  Framledningstemperaturen är tempen från värmekällan ut till radiatorerna eller golvvärmeslingorna. Returtemperaturen är tempen på värmevattnet när det kommer tillbaka till värmekällan. 55/25 innebär att cirkulationen är nästan obefintlig, borde vara t.ex. 55/45 om flödet är normalt.
   
 6. I
  Medlem Nivå 1
  Ok, betyder det att cirkulationspumpen har stannar/är trasig?
   
 7. J
  Medlem · Nivå 14
  Ja precis, eller möjligen att någon ventil är avstängd och hindrar flödet.
   
 8. Demmpa
  Husägare · Nivå 23
  Inte säkert, kan även vara att det element som blir varmt stryper flödet en del.
  Du kan prova att ta bort termostaten och se om temperaturen på returen stiger efter en timme eller så.
   
 9. I
  Medlem Nivå 1
  Ok! Tack för all hjälp och svar. Jag har ju redan försökt en gång med cirkulationspumpen men om jag ska testa igen, hur gör jag för att försöka få igång den? Jag stängde av allt innan jag öppnade förra gången o skruvade runt den lite.
   
 10. prototypen
  Medlem · Nivå 22
  Med pumpen igång skruva bort proppen, jag som är lite tuff stoppar dit fingret och känner om axeln roterar, den som är lite byxis kan lysa in och se om det snurrar.

  Protte
   
 11. J
  Medlem · Nivå 16
  Se här hur man vet att pumpen går.
   
 12. I
  Medlem Nivå 1
  Tack för förtydligandet! Jag har gjort detta nu o den verkar stå still så blir till att byta den antar jag.
   
 13. J
  Medlem · Nivå 16
  Stäng av allt och sätt in en mejsel, finns ett spår för att snurra axeln, snurra många varv, ha mejseln kvar lite lätt tryck inåt, starta allt, då känns det direkt om pumpen börjar snurra. Gör den inte det utan står still ( ställ den på max 3 ) och snurra med mejseln. ingen respons så är det kanske ingen spänning till den eller trasig. Kolla vad som sägs med sol och tid, pumpen ska gå 24/7 alltid. Hur mycket kan du om el ?.
   
 14. I
  Medlem Nivå 1
  Ok, tack, ska testa det. Har snurrat ganska många varv redan men inte tryckt. Kan inte så mycket om el men har en spänningsdetektor som jag vet hur den funkar, om det kan hjälp?
   
 15. J
  Medlem · Nivå 16
  Då kan du lossa locket på pumpen och lägga detektorn mot ledningarna i lådan, lyser den så på med locket och ställ på 2 , av med locket, en koll till, osv ner till 1 , går den inte så kan det vara kondensatorn eller lindningen som gått sin väg. oavsett så är det enkelt att byta den om man vet lite om mekanik, nya finns på nätet, sök på texten under Grunnfoss.

  Edit , Det som är viktigt är bygglängden , finn 130 och 180 mmm samt kolla muttrarnas storlek på anslutningarna till rören
   
  • Laddar…