Byggahus.se

5g-lansering tidigareläggs

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  2018 är det nya målet inom Europa, vilket rimmar bra med Sveriges planer.

  Du kan läsa artikeln här: 5g-lansering tidigareläggs
   
 2. G
  Anonym
  Det som marknadsförs som 5G 2018 lär inte klara många av de krav som ställs på 5G i artikeln.
   
 3. A
  Medlem · Nivå 19
  Är väl i princip inget nytt utan det tillverkare/operatörer kommer att göra är pilottester, vilket de redan tidigare sagt 2018/19 för, troligtvis med speciellt utvecklade utrustningar för att kunna marknadsföra att man har "5G" produkter och kunna teckna avtal på kommande produkter.
  Det står ju tydligt i artikeln "Den stora kommersiella lanseringen av 5g i Sverige lär dröja ytterligare minst två år.", vilket då fortfarande är 2020.
  Standard måste vara klar för att tillverkare ska starta massproduktion av mobila enheter, har varit så tidigare att man lanserat ny teknik lokalt som sedan inte varit kompatibel med den standard som sätts eller saknar många funktioner.
  Så det var nog inget speciellt nytt ;)
   
 4. S
  Medlem · Nivå 11
  Ena grannen grävde ner slang för fiber igår, andra grannen kommer förbi och frågar vad han gör, han svarar att han förbereder för fibern, andra grannen skrattar och säger "5g kommer snart!"

  Ända sen vi började bygga stadsnät här så har det låtit exakt likadant.
  "Snart kommer 3G"
  "Snart kommer 4G"
  "Snart kommer 5G"

  När ska folk inse att oavsett vilket G vi kommer till så är det bara ett komplement till fiber, ingen ersättare.
   
 5. A
  Medlem · Nivå 19
  Hela artikeln finns här på Ny teknik:
  http://www.nyteknik.se/digitalisering/eu-5g-ar-ett-blodomlopp-for-digitaliseringen-6793211
  Och i den står det bl.a.:
  "Men forskare på högskolor och universitet börjar bli kritiska till 5g-hajpen, som de menar börjar påminna om 3g-hysterin under 90-talet. Mobilprofessor Jens Zander kallar 5g före 2020 för ”kejsarens nya kläder”."

  Så den artikel som finns här på Byggahus är enbart till delar urklippt ur från huvudartikeln som ger en lite annan bild. Man får vara försiktig när man klipper och klistrar om man inte är tillräckligt påläst inom området ;)
   
  Redigerat 9 okt 2016 09:43
 6. A
  Medlem · Nivå 19
  Så önskemålet för tidplanen är inte kommersiellt 2018 vilket man kan luras tro utifrån artikeln relaterad till denna tråden utan önskemålet från EU är, citat från huvudartikeln:
  "Han manade operatörer och medlemsländer att samordna sina lanseringsplaner och vill nu se de första 5g-näten i EU på plats redan 2018, i kommersiell större skala senast i slutet av 2020, och inom hela EU 2025"