Byggahus.se

120 kvm utbyggnad planlösning

 1. J
  Medlem Nivå 3
  Hej!
  Kollar på att bygga ut vårt hus, och skulle behöva era tankar och idéer om planlösningen vi skissat på. Huset idag är boa på ca 80 kvm (första layouten) och utbygget vi skissat på hamnar på ca 120 kvm, så boa blir ca 200 totalt. Utbygget blir i så fall En stor huskropp som är 10 meter bred och 13 meter lång. En tanke är att hela utbygget har ryggåstak så därför ligger en vägg som löper genom hela mittendelen av utbygget (så att pelare kan sättas för att stötta upp taket). Därför är planlösningen formad lite som den är.
  Söderläge ligger till vänster i layouten så vi har kvällssol på vår baksida och morgonsol in i köket som det är ritat nu.
  Vi vill ha sällskapsytorna i "gamla" husdelen eftersom vår baksida ligger uppåt (och till vänster) i bild och ha kvar den delen som den ser ut. Utbygget börjar där sneväggen börjar i layouten och vill ha utgång från tvättstuga på vänster sida. Har försökt rita planlösningen så vi får in mycket ljusinsläpp och inte ha långa korridorer.

  Vad tycker ni om planlösningen? Är det bra att ha sneväggar så som vi har placerat ut dom (inte så ofta man ser att hus har det tänkte jag på)? Hur hade ni placerat/utformat rum och planlösningen?

  Tack på förhand!

  //jacob
   
 2. M
  Medlem Nivå 4
  Ser ganska bra ut det där.

  Det blir ganska svårmöblerat med sneväggar. Så det försöker man undvika.

  Några grejer har jag synpunkter på.

  Glasa upp mer från matsal och v-rum mot uteplats.

  Flippa kök och lilla badrummet(om ni skall göra renovera badrummet) så inte dörren är ut mot matplats.

  Ganska stora ”transport ytor” i befintliga delen. Kanske går att tighta till. Smalare korridor, större köksö. Bra att kunna utnyttja dyra kvadratmetrar.

  Byt plats på master bedroom och tv-rum. Så de sociala ytorna är samlade i en ”livlig”, social del av huset. Och de ”tysta” privata i en annan del.

  Flytta tvättstuga närmare entrén. Bra om man behöver spola av skitiga skor, gömma träningskläder, hänga upp blöta kläder etc, etc.

  Sen överlag tighta till bad och få in mer förvaring.