Byggahus.se

11 varslas hos Trivselhus

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 706 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Under året har varslen duggat tätt hos hustillverkarna. Nu är det Trivselhus tur att varsla 11 anställda vid huvudkontoret i Korsberga, enligt gårdagens Smålandsposten.

  Du kan läsa artikeln här: 11 varslas hos Trivselhus
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: DG

  Frågar man en VD för småhusföretag är anledningen till försämrad försäljning aldrig att svenska husköpare är riktigt trötta på usel kvalitet och usel kundvård... Konstigt...
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Berit

  Vi har under 2011 letat hus bland de stora hustillverkarna även ovannämnda. Erfarenheterna är krassa, lägg därtill att vi är mycket sociala, tillmötesgående och intresserade av att komma vidare. Vi har haft en dåres tålamod och alltid varit vänliga och tillmötesgående mot de vi träffat:

  1. Om de överhuvudtaget svarar på frågor (eller ens reser sig ur sin stol och hälsar) så är det ett krasst och torrt bemötande. Fråga mig inte varför de överhuvudtaget betalar för så trötta och oinspirerade provisions-säljare?!?!

  2. De få som kommer fram med alternativ utöver kataloghusen tar absolut ingen diskussion om priset. Vi har gång efter gång fått ett kort svar på priset som om det inte står i katalogen är som att krama vatten ur en sten och ljusår över vad någon bör och skall betala för ett prefab-trähus.

  De verkar leva kvar helt i tron att den kreditstinna 25-åringen en dag kommer tillbaka och betalar blint vad de än säljer, bara banken lånar pengarna.

  3. De hör inte av sig. Veckor går och de har inte ens kvar ritningarna vi lämnat. Frågor utöver deras huspaket svaras kort och torrt och ointresserat - alla förändringar och tillägg prissätts urskinningslöst ibland med lika mycket som huset borde kostat. De har ingen som helst erfarenhet av att lyssna eller försöka sätta sig in i de enskilda förutsättningarna även om de gärna åker ut och "tittar" på tomten.

  vi är alltså ett vuxet par som äger vår mark och har alla förutsättningar att starta vårt husprojekt. vi har ekonomi, intresse och idéer klara - ändå möter vi gång efter gång en armada av omotiverade medelålders gubbar (med några undantag av ålder) som hellre tillbringar sin tid ensamma på kontoret utan några störiga kunder.

  Vi har vid ett flertal tillfällen väntat då en något yngre familj helt utan resurser (15% insats, tomt, skisser eller planer) har triggat säljare som går i spinn på hur mycket dom tjänar, hur spännande det är, hur bråttom det är och bla bla bla hur stor erfarenhet han har av att bygga....

  När vi kommer till så om de ens orkar titta på vårt ritningsförslag och om det trots allt blir en diskussion så är den i uppförsbacke och likt ett barn som inte vill klä på sig för att gå till skolan stretar säljaren emot att behöva lyssna och anpassa..

  Ett helt år bortkastat för oss på en bransch som är så självgod och mätt att de inget annat förtjänar än att landa riktigt hårt och brutalt. Många gånger har vi funderat på att kontakta företagens ledning för att fråga om de verkligen inte bryr sig. Vi får hoppas våra politiker inte skapar ett nytt Irland genom att vräka pengar på de som inte förtjänar eller tar ansvar för sina handlingar.

  ÄR VI ENSAMMA?

  Husbranschen är tveklöst protektionistisk, stelbent, ogillar utmaningar och vant sig vid groteska vinster från motståndslösa projekt. Det kommer antagligen gå som det alltid gjort i deras 10-15års cykel.. Rader av konkurser och så återuppstår de en månad senare med nytt blod och en ny glättig katalog.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.