Jag har bara haft två kantarellställen tidigare, men i år gav jag mig fan på att hitta flera. Jag sökte upp ställen med berg-i-dagen på en kart-app och koncentrerade sökandet till dessa ställen. Några enorma mängder har jag inte hittat, kanske 40-50 liter, men nu har jag i alla fall 6-7 st nya kantarellställen. Stalltipset är att kolla extra noga i halvskyddat sydöst-läge - inte för ljust men inte för mörkt - inte för vått och inte för torrt. Sen skall det inte vara för mycket växtlighet - sök alltså inte kantareller bland lingon och blåbärsris.
EDIT: Jo, sök sen på hyfsat avlägsna platser så minskar du risken att dela ev. nya ställen med andra.
Jag har haft många bra ställen förr. Men naturen ändras, både med och utan människan. Har precis som du skriver gett mig ut på nya okända marker. Och den som söker han finner
Gick till bilen och luktade blodkorv från något fönster och blev sugen. Så körde raka spåret till Ica
Blodkorv, blodpudding - är det stor skillnad?
Aldrig ätit just blodkorv men blodpudding har alltid gått ner och är nog mer uppskattat nu än när jag gick i skolan.
Vill inte vara otrevlig alls. Men vad är det? Ser ut som något mN skulle kunna få i cafeterian på en Rödby- Puttgarden färja.
Som sagt vill inte vara otrevlig. Tror nog det smakar gott.
Hehe nej, finns ingen risk. Där är schnitzeln ett stående val
Ja det är bland annat friterad sötpotatis och nåt tempurahittepå i rullarna. Sushi City vid stationen. Jag åker alltid in och käkar där med sambon när vi åker förbi sen vi av en slump hittade stället. Nu slet jag med en kollega som också kanske är lite less på att den mesta veg-sushin vi har i Umeå nu för tiden är avokado.